Archief‎ > ‎Archief 2016-2017‎ > ‎

Team 2 Wedstrijdverslagen 2016-2017

ZVV Awt-Gelaen 2 zonder wissel via Ice Age langs dubbele bekerwinnaar ZVV Mestreech

Geplaatst 10 jan. 2017 23:30 door Ralph Evertz   [ 12 sep. 2017 11:00 bijgewerkt ]

Afgelopen zaterdag was het code oranje op de Limburgse (snel)wegen. Het werd zelfs door Rijkswaterstaat afgeraden de weg op te gaan. Na verscheidene keren contact met de KNVB te hebben gehad bleek de KNVB onverbiddelijk er volgt geen algehele afgelasting, ondanks de inmiddels tientallen ongelukken volgens 1Limburg. Het gevolg hiervan is dat alsnog twee van onze spelers dit te gevaarlijk vond (hetgeen uiteraard hun goed recht is) en ZVV Awt-Gelaen 2 in de vierde bekerronde dus zonder wissels diende aan te treden tegen de bekerwinnaar van de afgelopen twee jaar ZVV Mestreech. 

Het was sowieso al puzzelen geblazen voor het team om überhaupt 5 spelers bij elkaar te vinden omdat dat SVE het zonnetje van Tenerife had opgezocht samen met liefst 3 van onze spelers en de coach. De transfermarkt werd opgegaan om Tarik te contracteren, Rik was bereid om vanuit team 1 uit te komen helpen, Maikel verruilde zijn nummer 10 voor de keepershandschoenen en Bart en Kevin mochten vervolgens als harde kern van team 2 het team completeren.

Het moet een rare gewaarwording geweest zijn voor ZVV Mestreech: hebben zij echt maar 5 spelers EN waarom doet niemand van hen eigenlijk een warming en gaan ze al voor de wedstrijd langs de kant zitten?! Keiharde intimidatie van ZVV Awt-Gelaen 2 zo bleek later. Kevin gaf zelfs aan de scheidsrechters aan dat ze nog geluk hadden want normaal gesproken komen we voor zulke wedstrijden maar met vier man. De blik van beide heren in het zwart onbeschrijflijk..

Ah fijn de eerste helft begon en ZVV Mestreech nam zoals verwacht het initiatief echter ZVV Awt-Gelaen 2 stond goed en was via enkele speldenprikken van Bart, Rik en Tarik zelfs al gevaarlijk met pogingen tegen het aluminium. Mocht ZVV Mestreech toch al gevaarlijk worden gooide kamikaze Kevin of anders magneet Sjuf zich voor de bal en bleef de 0 voor de eerste helft behouden. aan de andere kant was het wel raak Rik liet het netje bollen en zorgde voor de 0-1 ruststand.

In de rust nam de coach nog even de tactiek door bij ZVV Awt-Gelaen 2, oh nee wacht die hadden we niet.. In ieder geval werd besloten deze lijn proberen vol te houden en (wederom) even te genieten van ons bankje en had eenieder zijn eigen bidon.

Het spelbeeld van de tweede helft leek uiteraard verdacht veel op de eerste. ZVV Mestreech voerde het tempo op, maar de afwerking liet te wensen over en anders hield Maikel zijn hoofd in de schiettent wel koel. Die zijn hoofd wat minder koel kon houden was Tarik, hij was immers in de eerste helft al twee kilo afgevallen en kreeg het steeds moeilijker zijn ''omschakelingsmeters'' te blijven volhouden. Het was uiteraard niet meer dan logisch dat bij onze mannen het lampje langzaam zou gaan doven. Een enorme opkikker voor het team was de 0-2 van Bart. Hij werd op maat bediend door een uitworp van Maikel en knikte de 0-2 op het bord. ZVV Mestreech ging nu alles of niets spelen en wist uiteindelijk toch een vrije man te vinden ofwel wij moesten de ruimte inmiddels laten 1-2. Nog 3 minuten op het bord.. In de absolute slotfase werd de bal heroverd en kon Tarik het netje laten bollen achter de meespelende keeper. Een spaarzaam foutje van Maikel betekende nog de 2-3 maar verder liet ZVV Awt-Gelaen 2 het niet meer komen en zodoende werd er in een wedstrijd die wellicht niet gespeeld had mogen worden een mooi stukje geschiedenis geschreven!

Wist u dat?
- Maikel nu de zamboni van Maastricht wordt genoemd omdat hij zo vaak op de grond heeft gelegen?
- Bart als captain de zware taak op zich nam om een rondje te geven?
- Tarik inmiddels door Lindenheuvel-Heidebloem combinatie is verzocht meer wedstrijden in de zaal te moeten spelen?
- Zijn gewicht met exact 3,12 kilo is afgenomen na 50 minuten zaalvoetbal?
- Kevin deze wedstrijd toch gewoon beschouwde als een routineklusje en nog maar even erop wees dat 4 man wellicht ook wel voldoende zou zijn?
- Rik vooral hoopte op een afgelasting van Alfasport een dag later?
- we (achteraf) toch maar op een mooie manier de kwartfinale voor het tweede jaar op rij hebben bereikt?

1-1 of 1