Kevin Hendriks en ZVV Awt Gelaen, onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Geplaatst 30 aug. 2015 23:18 door Ralph Evertz   [ 12 sep. 2017 10:54 bijgewerkt ]
Kevin Hendriks is één van de oprichters van zaalvoetbalvereniging ZVV Awt Gelaen en vertelt openhartig over zijn vereniging.

Tevens doet hij de oproep om op maandag 31 augustus om 20:00 uur naar Sportcentrum Glanerbrook te komen waar zijn ploeg de wedstrijd tegen eredivisionist Groene Ster uit Vlissingen afwerkt voor de landelijke beker.

Wie is Kevin Hendriks en wat doet hij bij ZVV Awt Gelaen?

Kevin Hendriks is 31 jaar en woonachtig in Geleen, getrouwd met Linda en vader van Gio (5) en Neomi (2). In het dagelijks leven werkzaam bij Palmen & Dassen Notarissen in Stein en dit jaar voorzitter van JCI Zuid-Limburg, een netwerkorganisatie van young professionals tussen de 25 en 40 jaar.

ZVV Awt-Gelaen heb ik in 2010 gezamenlijk met Ger Rademakers en Ralph Evertz opgericht. Ik ben begonnen als secretaris, maar kreeg al snel de taken van penningmeester erbij, maar het leukste blijft zelf tegen een balletje te trappen en of dat nu in team 1, 2 of 3 is maakt niet uit.

Wat is er zo leuk aan zaalvoetbal?

Zaalvoetbal is een spel in hoog tempo, je krijgt veel balcontacten en er is altijd wel wat te doen. Een verkeerde omschakeling betekent al gauw een ”man meer situatie” en in de zaal wordt zoiets afgestraft. De intensiteit van het spel is veel hoger dan op het veld, daarnaast is het doorlopend wisselen, de speeltijd van 2x 25 minuten en altijd goede omstandigheden ten opzichte van het veld een voordeel.

Is er wel genoeg aandacht voor het zaalvoetbal vanuit de media?

Nee en ik stoor mij daar in steeds grotere mate aan. Media bepalen namelijk ook ”het gevoel” van mensen ten aanzien van zaalvoetbal. Om een voorbeeld te geven, wij speelden vorig jaar de wedstrijd van de laatste 16 voor de landelijke beker in Hoorn (eredivisie), wonnen deze wedstrijd op spectaculaire wijze en drongen door naar de laatste 8 van de landelijke beker. In het Noord Hollands Dagblad werd dit een dag later breed uitgemeten en in de Limburger stond de uitslag vermeld. Vooral in Limburg mag de diversiteit en de aandacht in berichtgeving echt wel wat hoger/ beter. Belangstelling is er zeker, dat merk ik bij onze thuiswedstrijden en op straat als ik over ZVV Awt-Gelaen word aangesproken.

Waar staat Nederland als zaalvoetballand in de wereld denk je?

Te laag. Dit heeft ook met de spelopvatting van de KNVB te maken. Zowel in het Nederlands elftal als in de eredivisie wordt ”snelschaken” gespeeld, een hoge balcirculatie maar er gebeurt niets, details beslissen een wedstrijd. Dan denk ik vaak verdomme maak eens een actie, de mensen komen daarvoor kijken, liever 7-6 dan 2-1, maar spelers moeten volgens de behoudende spelopvatting blijven spelen van de coach. Mensen herkennen zich niet in de speelwijze, vinden het niet interessant om te zien en blijven weg.

Jullie hebben in een paar jaar tijd flink aan de weg getimmerd, hoe hebben jullie dit aangepakt?

Eerst een goede structuur neerzetten. Met Paul Hendriks als voorzitter hebben we natuurlijk een schat aan zaalvoetbalervaring in huis gehaald als speler en trainer op het hoogste niveau, Peter de Coninck heeft een schat aan ervaring bij de KNVB in diverse functies en Ton Raven is al jaren actief in de Gemeenteraad.

Het gaat om verbindingen aan te gaan en herkenbaarheid. Negentig procent van al onze leden komt uit Geleen, de mensen die komen kijken bij onze wedstrijden zien dus altijd wel een speler die ze kennen.

In clubcafé Wilhelmina ligt onze oorsprong, of het nu gaat om een feestavond, de kaartavonden of een wedstrijd, het eindigt altijd in de Willemien. De gemeenschap ziet dat natuurlijk ook, praat met elkaar en van het een komt het ander. De circa 80 sponsoren die we hebben van klein tot groot worden getoond in Café Wilhelmina en zijn dus ook herkenbaar voor iedereen. Alleen maar geld vragen doen we niet we luisteren ook goed naar wat we voor elkaar kunnen betekenen en dat is heel simpel. Ga je voor de vrouw bloemen halen dan doe je dat bij je sponsor, organiseer je een BBQ doe je dat bij je sponsor enz. enz. Zo creëer je een bepaalde vorm van goodwill die niet in geld is uit te drukken.

Wat is jullie doelstelling als vereniging en wat zijn de verwachtingen voor dit seizoen?

De doelstelling voor onze vereniging is stabiliteit. We hebben ingezet op een eerste team dat mee kan strijden om het kampioenschap  in de topklasse en de bekerwinst van Zuid 2. Vorig jaar werden wij ook kampioen van de topklasse, maar promoveerden niet naar de eerste divisie. De reden hiervan zal ik dan nogmaals publiekelijk herhalen, de vaste speeldag de vrijdag (terwijl nagenoeg alle spelers op het veld moeten trainen, daarnaast spelen de BVO’s in de regio hun wedstrijden op die dag), de reisafstanden (bijvoorbeeld Den Haag, vertrek 16:00 uur, spelers moeten dus verlof nemen), de kosten (landelijke scheidsrechters en hun km vergoeding, langere zaalhuur) en bovendien geen eigen kantineopbrengsten. ZVV Awt-Gelaen heeft dus het sportieve plafond vooralsnog bereikt en dan moet je als bestuur ook niet bang zijn realistisch op te treden, terwijl dit natuurlijk wel tegen de sportmentaliteit in gaat.

Het tweede team is na twee kampioenschappen op rij in de tweede klasse beland en heeft aangetoond spelers voor het eerste elftal klaar te kunnen stomen. De top 5 in de competitie, misschien een outsider voor de beker in categorie B voor dit seizoen en in de derde helft de ongeslagen status vasthouden.

Tenslotte het derde team samengesteld uit allemaal lokale beroemdheden uit (Oud-)Geleen voor het tweede jaar in de vierde klasse. Lekker eenieder laten bollen en zien waar het sportieve schip strandt als de derde helft maar winnend wordt afgesloten.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan ZVV Awt Gelaen?

Eigenlijk hebben we alleen maar mooie sportieve jaren gekend. Persoonlijk heb ik in 5 jaar tijd 5 promoties als speler meegemaakt, drie bij het eerste en twee bij het tweede. Als speler was mijn mooiste moment het eerste kampioenschap en dat was het kampioenschap van de eerste klasse. De entourage in de sporthal, het vervoer op de platte kar met DJ en lichtslangen, het onthaal met vuurwerk, de zaate hermenie en het feest in de Willemien, onbeschrijfelijk.

Als bestuurder was de eerste winst van de districtbeker  en de (winnende) treffer van Kay Claessen in die finale met het verhaal daarachter van zijn overleden vader Frans voor mij het mooiste. De knuffel meteen na zijn doelpunt van hem en zijn broer Egon zal ik niet meer van mijn netvlies krijgen, kippenvel.

Maandag 31 augustus spelen jullie voor de beker tegen eredivisionist Groene Ster, wat verwacht je van deze wedstrijd?

Ik hoop dat we het publiek weer voltallig naar sporthal Glanerbrook weten te krijgen en zodoende een ambiance creëren die onze boys verdienen. Sportief gezien heeft Groene Ster Vlissingen spelend in de eredivisie zich aardig versterkt met enkele (oud) internationals  en zullen die echt niet door een topklasser uit de beker geschoten willen worden. Wij hopen ze het in ieder geval zo moeilijk mogelijk te kunnen maken en met de juiste mentaliteit en attractiviteit wil ik het nog wel eens zien..

Dan nu de steekwoorden.

Karakter.

Doorzetter

Levensmotto.

Duw op ENTER!

Bewondering voor.

Mijn moeder die na een moeilijke periode de weg omhoog weer probeert te vinden.

Spijt van.

Spijt moet je niet hebben als je maar leert van de dingen die je misschien anders had kunnen doen, learning by doing.

Trots op.

Mijn kinderen.

Etentje of avondje stappen.

Etentje met Linda.

Bier-water of wijn.

Speciaalbieren.

Slechte eigenschap.

Ongeduld

Angst voor.

Niet meer te kunnen leven zoals je wil leven.

Krijg inspiratie van.

Mensen die van niets ineens iets kunnen maken.

Favoriete vakantie bestemming.

Lekker thuis waar je alle luxe al hebt en dan de straat aflopen naar Glanerbrook en wat klooien met een bal in het water.

Waar zien wij Kevin Hendriks over 10 jaar ?

Hopelijk nog steeds met een compleet gezin, actief bij ZVV Awt-Gelaen en zelf spelend bij de veteranen van VV Heidebloem samen met pap en Paul (die schrieve zich Hendriks dus die voetballen auch nog mit dea leaftied).

Beschuitje eten met.

Nikkie Plessen, mooie vrouw met een goed stel zakelijke hersens.
Comments