ZVV Awt-Gelaen zit even in een sportief dipje

Geplaatst 19 jan. 2016 01:56 door Ralph Evertz   [ 19 jan. 2016 01:56 bijgewerkt ]
Na wedstrijden zonder overwinning zit huidig kampioen ZVV Awt-Gelaen even in een dipje. De laatste overwinning dateert van maandag 7 december 2015 waar tegenstander Fermonia Boys 2 op wilskracht na een grote achterstand werd verslagen. Deze overwinning had normaal gezien het startsein moeten zijn om de inhaalrace voort te zetten richting de bovenste plaatsen.

Echter een week later ging het al mis in een wedstrijd wat bol stond van de kansen voor ZVV Awt-Gelaen. Laagvlieger 't Brökske kwam met een punt weg door een eigen doelpunt in de laatste minuut. Meteen werd het goede spel en de drie punten tegen koploper Fermonia Boys teniet gedaan en ging men richting de kerst met een kleine sportieve kater.

Op maandag 11 januari 2016 werd de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen de Hazendans. Het team startte wederom incompleet Ruben, Peter-Jan, Chefrino en Mitch waren allen niet fit genoeg om aan de start te verschijnen. De Hazendans daarentegen was voor het eerst naar eigen zeggen dit seizoen een beetje compleet. Toch stond ZVV Awt-Gelaen 3 minuten voor tijd met 3-2 voor, maar inderdaad stond.. Ricardo werd onreglementair gestuit door de laatste man van de Hazendans en je zou zeggen, vrije trap en gele kaart met bijbehorende 2 minuten tijdstraf. Iedereen in de sporthal was het daar wel mee eens behoudens, de man in het geel, de scheidsrechter die er wel toevallig over beslist. Enkele seconden later maakte Rik een overtreding welke wel (terecht) bestraft werd met een gele kaart en bijbehorende tijdstraf, hetgeen resulteerde in de 3-3. En of dat nog niet erg genoeg was viel in de laatste minuut ook nog de 3-4.

Dan gisteravond de uitwedstrijd naar Fermonia Boys 2. Deze tegenstander was gebrand op revanche na de eerdere nederlaag in Geleen. Wederom had ZVV Awt-Gelaen niet de beschikking over Ruben, Peter-Jan, Martijn en Kay. Daarentegen maakte Erwin Hermans zijn verdienstelijke debuut. Tot aan de rust (2-2) kon ZVV Awt-Gelaen gelijke tred houden met (een versterkt) Fermonia Boys 2. Na rust viel al snel de 3-2 en volgden de doelpunten zich in rap tempo op. Mede door ouderwets het kopje te laten hangen en niet geheel slim zaalvoetballen resulteerde deze wedstrijd in een spijtige 10-5 nederlaag.

Mocht ZVV Awt-Gelaen nog de wens hebben gehad de titel in de topklasse te kunnen verdedigen kunnen deze titelaspiraties de ijskast in voor dit seizoen. Hetgeen resteert is de Limburgse beker, welke de afgelopen twee jaren werd gewonnen, maar het zal nog een zware kluif worden dit te bewerkstelligen OF gaat ZVV Awt-Gelaen de rug rechten en wordt de selectie tijdig fit? We zullen het zien nu we noodgedwongen op één paard moeten wedden.

Aanstaande maandag pakken we in ieder geval weer de draad op met een thuiswedstrijd tegen ZVVM Campus 2 om 20:00 uur in Glanerbrook, u bent van harte welkom.