ZVV Awt-Gelaen laat eredivisionist Groene Ster zweten

Geplaatst 2 sep. 2015 04:24 door Ralph Evertz   [ 2 sep. 2015 04:24 bijgewerkt ]
Gisteravond stond de eerste wedstrijd van het landelijke bekerprogramma op de agenda voor ZVV Awt-Gelaen. De loting had uitgewezen dat Groene Ster, een eredivisionist uit Vlissingen de tegenstander was. Een eredivisionist daar hadden we er vorig jaar ook al twee van als tegenstander. In Hoorn won ZVV Awt-Gelaen verleden jaar van 't Veerhuys en in Rotterdam bleek TPP Rotterdam nipt te sterk, kortom nieuwe ronde nieuwe kansen om ons te meten met een ploeg die twee klassen hoger acteert. Met name dat acteren blijft een dag later nog in het geheugen van de aanwezigen achter, hierover later meer.

In de zomerstop verruilden twee spelers ZVV Awt-Gelaen voor een nieuwe sportieve uitdaging elders. Egon vertrok naar België en Hicham vertrok naar ZVVM Campus. Tegen het vertrek van deze twee spelers stond de komst van twee nieuwe aanwinsten van Adveo uit Oirsbeek, dat zijn eerste team zag afhaken op hoofdklasse niveau. Rik Janssen en Peter-Jan Erkens maakten hun debuut voor ZVV Awt-Gelaen. Ruben was de enige afwezige op het speelveld, hij was geblesseerd een de kleine of dikke teen??

Dat Geleen nog steeds een zaalvoetbal bolwerk is bleek gisteravond eens te meer, het publiek wist sporthal Glanerbrook weer in grote getale te vinden, hetgeen gerust als blijk van waardering voor ZVV Awt-Gelaen gezien mag worden. De extra formaliteiten ten aanzien van deze landelijke beker(regels) werden tot tevredenheid van het arbitrale trio afgerond en de wedstrijd kon beginnen.

Groene Ster trok al snel het initiatief van de wedstrijd naar zich toe en ZVV Awt-Gelaen liet zich naar achteren drukken. Een fout in de omschakeling betekende reeds in de derde minuut een 0-1 achterstand. Achterstanden en ZVV Awt-Gelaen horen nu eenmaal bij elkaar en men moet zich pas zorgen gaan maken als we voor komen te staan.. ZVV Awt-Gelaen rechte de rug en kreeg via Chefrino, Rik en Ricardo enkele kansen op de gelijkmaker. Een schot van Groene Ster werd in de 13e minuut nog gepakt door Maikel, maar in de rebound was een Groene Ster speler attenter en tekende zo voor de 0-2 en trad een oude voetbalwet in werking. Toch was ZVV Awt-Gelaen zeker niet minder, dat was te merken aan de provocatie van Groene Ster ze begonnen meer en meer met de scheidsrechters te praten, tegen de spelers van ZVV Awt-Gelaen of speelden enige vorm van theater als ze zelf werden geraakt. Dan kun je twee dingen doen of erin meegaan en je laten verleiden tot overtredingen of je eigen spel spelen, gelukkig koos ZVV Awt-Gelaen voor het laatste en kwam via een vrije trap van Kay op 1-2 hetgeen tevens de ruststand betekende.

Na rust een op balbezit spelend Groene Ster en ZVV Awt-Gelaen loerend op de tegenaanval. Groene Ster stuitte bij de aanvallen veelvuldig op de vierman verdediging (inderdaad iedereen verdedigde prima mee) en mocht dat niet baten stond Maikel zijn mannetje in het doel. ZVV Awt-Gelaen bleef met de krachten smijten en gooide letterlijk alles wat ze hadden in de strijd, kwam nog dichtbij een doelpunt maar gescoord werd er helaas niet meer. Moegestreden en misschien met een wissel te weinig ten opzichte van Groene Ster bedankte ZVV Awt-Gelaen het publiek. En Groene Ster? Zij vonden het blijkbaar nodig enkele spelers nog uit te dagen en eveneens een ronde provocerend langs het publiek te maken, een eredivisieploeg onwaardig en ZVV Awt-Gelaen moet ook dit maar als compliment zien, want wederom komt een eredivisieploeg met de schrik vrij tegen een strijdbaar ZVV Awt-Gelaen.

- Toon zijn bierbuik kwijt is, maar na de wedstrijd door eigen toedoen er toch weer een (letterlijk) had?
- Chefrino zijn favoriete vakantie in Zeeland wil doorbrengen?
- Ricardo als eerste de nieuwe voetbalsokken kapot wist te krijgen?
- Martijn de maten van de broekjes ter discussie stelt?
- Rik en Peter-Jan nu ook eens voor publiek hebben gespeeld?
- Kay nog steeds een aardige trap in zijn pootje heeft?
- Glanerbrook nog steeds het zweet van Remco aan het dweilen is?
- coach Kevin inmiddels een Youtube kenner is?
- Streekomroep START een live verbinding had met ons tijdens de wedstrijd?
- Maikel inmiddels de trainer weer op de wip heeft?