Een dagje ZVV Awt-Gelaen op zaterdag

Geplaatst 7 mrt. 2016 12:42 door Ralph Evertz   [ 8 sep. 2016 23:39 bijgewerkt ]
Het blijft een mooi liedje uit de film/ serie Allstars ''zaterdag is de mooiste dag van de week'', en weet je eigenlijk is dat natuurlijk ook zo. Lekker ballen met je vrienden en nog even de zin en onzin van het leven met elkaar doornemen. ZVV Awt-Gelaen heeft zoals bekend twee ''lagere elftallen'', het derde speelt de thuiswedstrijd om 16:00 uur en het tweede om 17:00 uur, beiden in glanerbrook in de mooie sporthal 1. 

Mocht je eens een zaterdag namiddag vrij zijn en je krijgt de kans deze sterrenensembles aan het werk te zien wil ik jullie deze unieke ervaring niet onthouden. Ik neem jullie mee naar afgelopen zaterdag 27 februari. de groepsapp van team 2 staat inmiddels roodgloeiend.. Het gevecht wie mag keepen is inmiddels weer in volle hevigheid losgebarsten: Andy zaagt nadrukkelijk aan de stoelpoten van vaste keeper Maurice (omdat hij op een blauwe zaterdag uit bij 't Brökske een paar ballen tegen zich aan geschoten kreeg..), Bart en Kevin denken er vooral aan hoe het zou zijn als Andy als speler niet in het veld zou staan en zien daarin vooral de meerwaarde en zetten coach Louis verder onder druk.. (wordt vervolgd).

Het derde team is inmiddels bezig aan de warming-up en een paar opmerkelijke zaken hierin wil ik jullie niet onthouden. Remy komt met sporttas in de hand de tribune op gelopen. Na enige navraag blijkt dat hij zal gaan fungeren als reservekeeper omdat Yur last van zijn knie heeft.. Ok dat kan natuurlijk, maar is het dan niet raadzaam hem enerzijds op het formulier erbij te zetten en anderzijds in ieder geval te laten omkleden?! Het eerste gebeurd, het tweede niet, want na navraag heeft Remy slechts 17 minuten en 23 seconden nodig om zichzelf om te kleden.. Yur zelf dan? In plaats van zich rustig warm te laten schieten en zijn knie nog even verder wat warm te laten worden, gaat hij zelf met wreeftrap en al op het doel schieten.. Uw verslaggever denkt er het zijne van, maar het zal wel jeugdig enthousiasme zijn.. Coach Roel wordt vandaag geassisteerd door Kevin met als doel de 4! wissels enigszins in de hand te houden.. De acteurs waren als volgt onder te verdelen: Yur (cursus muurtje bouwen kan een aanvulling zijn), Robby (duidelijk nog last van zijn eerste termijn als niet zijnde carnavalsprins), Marc (doet verwoede pogingen clubrecord kaartenpakken aan te scherpen), Mathijs (mist de versnelling in de achteruit), Dave (baltovenaar met voor zichzelf ook ongekende krachten), Jori (last van gladde vloer), Frank (de ruggegraat van het elftal, type Jantje Wouters), Michiel (heeft slechts 1,5 minuut nodig per doelpunt) en Frits (mist af en toe een TomTom). 

Het moet gezegd de mannen van het derde streden om iedere meter, speelden goed tegen een voetballende toch wel sterke tegenstander, Neerbeek 4 maar kwamen net wat tekort om de 5-3 voorsprong over de streep te trekken en verloren helaas in de laatste minuten alsnog. Hoogtepunt van de wedstrijd was het adembenemende doelpunt van Gielke die zelf meteen om een publiekswissel vroeg om vervolgens niet meer terug te keren, zo worden fenomenen geboren…

Dan het tweede elftal. Tot onvrede van alles en iedereen, maar vooral van Andy stond Maurice toch in de goal. Coach Louis had de beschikking over de volgende gladiatoren: Maurice (krijgt het klaar een driemansmuur te ''bouwen'' waar de bal alsnog langs kan), Kevin (had een jaar of 10 eerder moeten beginnen met fitnessen), Vince (stille jeugdige kracht van het elftal), Jelle (beetje jammer dat hij eerst een doelpunt schuld moet zijn alvorens hij begint te voetballen), Bart (krijgt zelfs krediet bij een scheidsrechter tegenwoordig), Andy (had de eerste bal meteen klemvast), Rob (de enige supporter binnen de lijnen) en Maikel (keeper numero 3 die zich wil laten omvormen tot spits).

Na een letwel zeldzame 0-0 ruststand kwam ZVV Awt-Gelaen 2 dankzij het muurtje van Maurice en het foutje van Jelle op een 1-2 achterstand te staan. Waar voor de winterstop het team nog een beetje in elkaar zou zakken en de wedstrijd wellicht werd verloren, werd nu de rug gerecht en dankzij een uitblinkende Jelle en een weergaloos doelpunt van Andy (lees simpele intikker..) uiteindelijk terecht met 6-3 gewonnen.

Toch blijft het spelletje eigenlijk bijzaak, de hoofdzaak is en blijft natuurlijk de derde helft in de Willemien waar reputaties worden geboren en sneuvellen, het ene verhaal nog sterker is dan het ander, MAAR what happened in the Willemien, stays in the Willemien.

Zaterdag is de mooiste dag van de week…