Archief‎ > ‎Archief 2015-2016‎ > ‎

Wedstrijdverslagen Team 2

Een dagje ZVV Awt-Gelaen op zaterdag

Geplaatst 7 mrt. 2016 12:42 door Ralph Evertz   [ 8 sep. 2016 23:39 bijgewerkt ]

Het blijft een mooi liedje uit de film/ serie Allstars ''zaterdag is de mooiste dag van de week'', en weet je eigenlijk is dat natuurlijk ook zo. Lekker ballen met je vrienden en nog even de zin en onzin van het leven met elkaar doornemen. ZVV Awt-Gelaen heeft zoals bekend twee ''lagere elftallen'', het derde speelt de thuiswedstrijd om 16:00 uur en het tweede om 17:00 uur, beiden in glanerbrook in de mooie sporthal 1. 

Mocht je eens een zaterdag namiddag vrij zijn en je krijgt de kans deze sterrenensembles aan het werk te zien wil ik jullie deze unieke ervaring niet onthouden. Ik neem jullie mee naar afgelopen zaterdag 27 februari. de groepsapp van team 2 staat inmiddels roodgloeiend.. Het gevecht wie mag keepen is inmiddels weer in volle hevigheid losgebarsten: Andy zaagt nadrukkelijk aan de stoelpoten van vaste keeper Maurice (omdat hij op een blauwe zaterdag uit bij 't Brökske een paar ballen tegen zich aan geschoten kreeg..), Bart en Kevin denken er vooral aan hoe het zou zijn als Andy als speler niet in het veld zou staan en zien daarin vooral de meerwaarde en zetten coach Louis verder onder druk.. (wordt vervolgd).

Het derde team is inmiddels bezig aan de warming-up en een paar opmerkelijke zaken hierin wil ik jullie niet onthouden. Remy komt met sporttas in de hand de tribune op gelopen. Na enige navraag blijkt dat hij zal gaan fungeren als reservekeeper omdat Yur last van zijn knie heeft.. Ok dat kan natuurlijk, maar is het dan niet raadzaam hem enerzijds op het formulier erbij te zetten en anderzijds in ieder geval te laten omkleden?! Het eerste gebeurd, het tweede niet, want na navraag heeft Remy slechts 17 minuten en 23 seconden nodig om zichzelf om te kleden.. Yur zelf dan? In plaats van zich rustig warm te laten schieten en zijn knie nog even verder wat warm te laten worden, gaat hij zelf met wreeftrap en al op het doel schieten.. Uw verslaggever denkt er het zijne van, maar het zal wel jeugdig enthousiasme zijn.. Coach Roel wordt vandaag geassisteerd door Kevin met als doel de 4! wissels enigszins in de hand te houden.. De acteurs waren als volgt onder te verdelen: Yur (cursus muurtje bouwen kan een aanvulling zijn), Robby (duidelijk nog last van zijn eerste termijn als niet zijnde carnavalsprins), Marc (doet verwoede pogingen clubrecord kaartenpakken aan te scherpen), Mathijs (mist de versnelling in de achteruit), Dave (baltovenaar met voor zichzelf ook ongekende krachten), Jori (last van gladde vloer), Frank (de ruggegraat van het elftal, type Jantje Wouters), Michiel (heeft slechts 1,5 minuut nodig per doelpunt) en Frits (mist af en toe een TomTom). 

Het moet gezegd de mannen van het derde streden om iedere meter, speelden goed tegen een voetballende toch wel sterke tegenstander, Neerbeek 4 maar kwamen net wat tekort om de 5-3 voorsprong over de streep te trekken en verloren helaas in de laatste minuten alsnog. Hoogtepunt van de wedstrijd was het adembenemende doelpunt van Gielke die zelf meteen om een publiekswissel vroeg om vervolgens niet meer terug te keren, zo worden fenomenen geboren…

Dan het tweede elftal. Tot onvrede van alles en iedereen, maar vooral van Andy stond Maurice toch in de goal. Coach Louis had de beschikking over de volgende gladiatoren: Maurice (krijgt het klaar een driemansmuur te ''bouwen'' waar de bal alsnog langs kan), Kevin (had een jaar of 10 eerder moeten beginnen met fitnessen), Vince (stille jeugdige kracht van het elftal), Jelle (beetje jammer dat hij eerst een doelpunt schuld moet zijn alvorens hij begint te voetballen), Bart (krijgt zelfs krediet bij een scheidsrechter tegenwoordig), Andy (had de eerste bal meteen klemvast), Rob (de enige supporter binnen de lijnen) en Maikel (keeper numero 3 die zich wil laten omvormen tot spits).

Na een letwel zeldzame 0-0 ruststand kwam ZVV Awt-Gelaen 2 dankzij het muurtje van Maurice en het foutje van Jelle op een 1-2 achterstand te staan. Waar voor de winterstop het team nog een beetje in elkaar zou zakken en de wedstrijd wellicht werd verloren, werd nu de rug gerecht en dankzij een uitblinkende Jelle en een weergaloos doelpunt van Andy (lees simpele intikker..) uiteindelijk terecht met 6-3 gewonnen.

Toch blijft het spelletje eigenlijk bijzaak, de hoofdzaak is en blijft natuurlijk de derde helft in de Willemien waar reputaties worden geboren en sneuvellen, het ene verhaal nog sterker is dan het ander, MAAR what happened in the Willemien, stays in the Willemien.

Zaterdag is de mooiste dag van de week…

ZVV Awt-Gelaen 2 neemt ruime overwinning mee uit Nederweert

Geplaatst 9 nov. 2015 09:30 door Ralph Evertz   [ 8 sep. 2016 23:40 bijgewerkt ]

Afgelopen zaterdag vertrok ZVV Awt-Gelaen alweer voor de vierde uitwedstrijd in zes wedstrijden richting Nederweert, alwaar nummer laatst Brökske 3 ons stond op te wachten. Gezien de stand op de ranglijst hadden beide teams de punten hard nodig.

Al vroeg in de wedstrijd bleek dat ZVV Awt-Gelaen 2 het betere van het spel zou gaan hebben. Het netje vinden was alleen nog even een moeilijk verhaal. Bart en Kevin raakten respectievelijk de paal en de lat en Rob vergat enkele malen de trekker zelf over te halen. Voor rust scoorde Bart echter tweemaal en dat betekende een 0-2 of een 0-3 stand op het scorebord? Het scorebord gaf op onverklaarbare wijze 0-3 aan, scheids en ZVV Awt-Gelaen waren akkoord, maar tegenstander Brökske maakte er alsnog 0-2 van.

Dan moest ZVV Awt-Gelaen 2 het maar zelf doen in de tweede helft en dat gebeurde ook. De score werd door vier doelpunten (enkele zeer fraaie) van Rob, twee doelpunten van Bart en het omspelen van de keeper door Andy opgevoerd naar 0-9. Er werd dus veel gescoord, maar Maurice en Kevin wilden het ook weten dat met name zij gezorgd hebben voor weer eens een keer geen enkele tegentreffer. Kortom allemaal tevreden gezichten bij ZVV Awt-Gelaen 2 op dat van Keith na die nog met een alcoholvergiftiging rondliep en het vooral warm vond.

Wist u dat?
- coach Louis het team optimaal wist voor te bereiden?
- of was het de niet te harden stank van de eigen shirtjes, waardoor we in beweging bleven?
- Maurice op een balletje binnenkant paal niet in de problemen kwam?
- Kevin ouderwets met het mes tussen de tanden verdedigde?
- Bart zelfs nog meer panna’s dan doelpunten wist te maken?
- Rob een werkelijk onnavolgbare speler is voor zijn eigen team en dat van de tegenstander?
- zolang Andy maar geen corners of uittrappen moet nemen het spel van hem iedere week beter wordt?
- Keith inmiddels bij kennis is?
- Bert en Nathalie ons weer na hun vakantie ouderwets opwachtten in de Willemien?

ZVV Awt-Gelaen 2 haalt eerste driepunter van het seizoen

Geplaatst 18 okt. 2015 23:54 door Ralph Evertz   [ 8 sep. 2016 23:39 bijgewerkt ]

Gisteravond speelde ZVV Awt-Gelaen 2 alweer de derde uitwedstrijd van het seizoen en wel in Heel tegen de Heiputters 2. Wederom teisterde personele problemen het elftal, maar omdat het team met Jori (team 3) en Louis (coach) kon worden aangevuld hadden we toch twee wissels.

Speler/coach/verzorger Louis had de beschikking over: Maurice (vlegemepper), Kevin (bloaze in de letste minuten), Bart (houd de lien aaf), Andy (kent beater kuppe dan sjete), Keith (paniekaankoop), Jori (net een half uur klaar met werken, chapeau) en Louis (brengt zichzelf maar al te graag in).
 
In het begin van de eerste helft werd duidelijk dat we minimaal gelijkwaardig aan deze tegenstander zouden zijn. Uit een mooi opgezette aanval bediende Kevin Keith en hij kon zijn debuut dus opluisteren met een doelpunt 0-1. ZVV Awt-Gelaen 2 hield de linies gesloten en Bart maakte met een individuele actie de 0-2. Helaas viel even later de 1-2 een hard schot in de kruising was Maurice te machtig 1-2. ZVV Awt-Gelaen 2 liet het er niet bij zitten Bart stuurde Kevin weg en deze maakte in de korte hoek 1-3. Op slag van rust bepaalde Bart de ruststand op 1-4 en bouwde zodoende een belangrijke marge op.

Gelijk na rust mocht ZVV Awt-Gelaen 2 beginnen met een man meer ondanks enkele kansen waar die van Andy nog het grootste was werd helaas niet gescoord. De Heiputters 2 gingen met hun fitte selectie vervolgens de gehele tweede helft alles of niets spelen. Het werd 2-4, waarna Bart vervolgens de marge weer vergrootte naar 2-5. Bij ZVV Awt-Gelaen 2 begonnen de krachten steeds meer weg te vloeien en het werd 3-5 en 4-5, maar vervolgens door een fraaie treffer van Keith 4-6 met nog enkele minuten op de klok. Nadat de Heiputters 2 wegens een ‘’coachloos’’ moment de 5-6 wist te maken was het nog even billenknijpen voor ZVV Awt-Gelaen 2, maar onder het motto ‘’vrouwen en kinderen eerst’’ werden de eerste drie punten van het seizoen binnen gehaald.

Wist u dat?
- Maurice gehecht is aan zijn paarse keeperstrui;
- Kevin als enige een supporter had meegenomen;
- Bart met drie treffers topscoorder werd van de wedstrijd;
- Andy een aparte manier van corners nemen heeft;
- Jori het tempo toch wel hoger vond dan bij het derde;
- Keith nu ook weet waar je conditie van krijgt;
- Louis het jammer vond dat er nu minder mensen in de Willemien waren om hem te feliciteren ipv te bekritiseren bij een verlies als coach;
- we nu eindelijk van de hatelijke 0 af zijn;
- we het komende week mogen opnemen tegen het eerste van de Heiputters maar dan in eigen sporthal om 17:00 uur.

1-3 of 3