Archief‎ > ‎Archief 2015-2016‎ > ‎

Wedstrijdverslagen Team 1

Deze pagina toont alle wedstrijdverslagen van wedstrijden gespeeld door team 1 in de Topklasse D.

ZVV Awt-Gelaen zit even in een sportief dipje

Geplaatst 19 jan. 2016 01:56 door Ralph Evertz   [ 19 jan. 2016 01:56 bijgewerkt ]

Na wedstrijden zonder overwinning zit huidig kampioen ZVV Awt-Gelaen even in een dipje. De laatste overwinning dateert van maandag 7 december 2015 waar tegenstander Fermonia Boys 2 op wilskracht na een grote achterstand werd verslagen. Deze overwinning had normaal gezien het startsein moeten zijn om de inhaalrace voort te zetten richting de bovenste plaatsen.

Echter een week later ging het al mis in een wedstrijd wat bol stond van de kansen voor ZVV Awt-Gelaen. Laagvlieger 't Brökske kwam met een punt weg door een eigen doelpunt in de laatste minuut. Meteen werd het goede spel en de drie punten tegen koploper Fermonia Boys teniet gedaan en ging men richting de kerst met een kleine sportieve kater.

Op maandag 11 januari 2016 werd de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen de Hazendans. Het team startte wederom incompleet Ruben, Peter-Jan, Chefrino en Mitch waren allen niet fit genoeg om aan de start te verschijnen. De Hazendans daarentegen was voor het eerst naar eigen zeggen dit seizoen een beetje compleet. Toch stond ZVV Awt-Gelaen 3 minuten voor tijd met 3-2 voor, maar inderdaad stond.. Ricardo werd onreglementair gestuit door de laatste man van de Hazendans en je zou zeggen, vrije trap en gele kaart met bijbehorende 2 minuten tijdstraf. Iedereen in de sporthal was het daar wel mee eens behoudens, de man in het geel, de scheidsrechter die er wel toevallig over beslist. Enkele seconden later maakte Rik een overtreding welke wel (terecht) bestraft werd met een gele kaart en bijbehorende tijdstraf, hetgeen resulteerde in de 3-3. En of dat nog niet erg genoeg was viel in de laatste minuut ook nog de 3-4.

Dan gisteravond de uitwedstrijd naar Fermonia Boys 2. Deze tegenstander was gebrand op revanche na de eerdere nederlaag in Geleen. Wederom had ZVV Awt-Gelaen niet de beschikking over Ruben, Peter-Jan, Martijn en Kay. Daarentegen maakte Erwin Hermans zijn verdienstelijke debuut. Tot aan de rust (2-2) kon ZVV Awt-Gelaen gelijke tred houden met (een versterkt) Fermonia Boys 2. Na rust viel al snel de 3-2 en volgden de doelpunten zich in rap tempo op. Mede door ouderwets het kopje te laten hangen en niet geheel slim zaalvoetballen resulteerde deze wedstrijd in een spijtige 10-5 nederlaag.

Mocht ZVV Awt-Gelaen nog de wens hebben gehad de titel in de topklasse te kunnen verdedigen kunnen deze titelaspiraties de ijskast in voor dit seizoen. Hetgeen resteert is de Limburgse beker, welke de afgelopen twee jaren werd gewonnen, maar het zal nog een zware kluif worden dit te bewerkstelligen OF gaat ZVV Awt-Gelaen de rug rechten en wordt de selectie tijdig fit? We zullen het zien nu we noodgedwongen op één paard moeten wedden.

Aanstaande maandag pakken we in ieder geval weer de draad op met een thuiswedstrijd tegen ZVVM Campus 2 om 20:00 uur in Glanerbrook, u bent van harte welkom.

ZVV Awt-Gelaen verslaat Inter’80 in eigen huis

Geplaatst 9 nov. 2015 09:24 door Ralph Evertz   [ 9 nov. 2015 09:25 bijgewerkt ]

Afgelopen maandag stond een herhaling van de gewonnen bekerfinale van enkele maanden geleden op het praogramma, maar dan voor de competitie Inter’80 kwam op bezoek. Na een kwakkelend begin van de competitie heeft ZVV Awt-Gelaen inmiddels de stijgende lijn te pakken. Tegen het eveneens bovenin meedraaiend Inter’80 moest dan wel gewonnen worden om deze lijn vast te houden.

ZVV Awt-Gelaen kwam traditioneel op achterstand, een lange bal van achteruit werd knap binnen gewerkt en liet Maikel die een sterke wedstrijd zou keepen ditmaal kansloos 0-1. Nog voor de pauze bleek dat het transferbeleid van ZVV Awt-Gelaen zijn vruchten afwerpt de nieuwkomers Peter-Jan en Rik bogen de achterstand om in een 2-1 voorsprong bij rust.

In de tweede helft leek ZVV Awt-Gelaen snel voldoende afstand te nemen van Inter ’80 middels doelpunten van Martijn en Ricardo 4-1. Toch maakte ZVV Awt-Gelaen het zichzelf daarna moeilijk en verloor af en toe het koppie om voldoende rust te bewaren. In een spannend slot waarin Maikel zijn ploeg overeind hield, Rik nog een keer scoorde en Ricardo twee keer geel kreeg voor commentaar op de leiding werd uiteindelijk de overwinning met 5-4 over de streep getrokken.

Wist u dat?
- Martijn half Oud-Geleen naar tape liet zoeken?
- Maikel zich weer eens kon bewijzen en de eerste transfergeruchten de ronde doen?
- Kay moeite had het juiste schoeisel te vinden?
- Peter-Jan en Rik ook de weg richting de Willemien weten te vinden?
- coach Kevin ze goed heeft ingeburgerd?
- Ricardo naar een communicatiecursus wordt gestuurd?
- Toon wederom alles onder controle had?

ZVV Awt-Gelaen speelt degelijk en bekert verder na winst op Schaesberg

Geplaatst 2 nov. 2015 10:11 door Ralph Evertz   [ 2 nov. 2015 10:12 bijgewerkt ]

Afgelopen maandag troffen ZVV Schaesberg en ZVV Awt-Gelaen elkaar wederom in de beker. Vorig seizoen eindigden deze wedstrijden in twee overwinningen voor ZVV Awt-Gelaen en pakte uiteindelijk ook de eindoverwinning in de beker.

Dat ZVV Awt-Gelaen graag voor de derde keer op rij de Limburgse beker wil winnen is voor niemand een geheim. De eerste horde was dus ZVV Schaesberg. In een wedstrijd waar de kansen schaars waren zorgde Chefrino voor een 0-1 ruststand.

In deze wedstrijd overleefde ZVV Awt-Gelaen twee keer een situatie waarbij met een man minder gespeeld werd, wegens het geen afstand houden bij een intrap. Daarnaast moest men goed opletten als een bal de zijlijn overging want klaarblijkelijk telt vanaf dat moment al iedere seconde.. ZVV Awt-Gelaen liet zich echter niet van de wijs brengen en speelde zeer geconcentreerd en gegroepeerd. Martijn maakte 5 minuten voor tijd na een assist van Kay de bevrijdende 0-2 na een schot in de lange hoek. De 1-2 in de laatste minuut was alleen maar voor de statistieken en zo was Maikel na een sterke wedstrijd alsnog eenmaal geklopt.

Door dit resultaat bekert ZVV Awt-Gelaen verder en heeft men ook bewezen in een wedstrijd enkel op resultaat te kunnen spelen.

Wist u dat?
- coach Kevin geen persoon is voor de politiek?
- Maikel volgens zoon Eyan nu ook weer niet te boos gemaakt moeten worden, anders koekoek?
- Kay wel in is voor een fysiek potje?
- je Ricardo een keer of drie tegen komt als je er langs wil of zelfs denkt te zijn?
- Rik waarschijnlijk nooit het shirt van Schaesberg zal dragen?
- Remco en Ruben nog steeds geblesseerd zijn?
- Toon opvallend rustig was?
- Chefrino een constanbte plaag voor Schaesberg was?
- Martijn het karwei zakelijk afmaakte?
- Peter-Jan in het vervolg binnen 1,5 seconde op 5 meter afstand moet staan?

ZVV Awt-Gelaen weet eerste thuiswedstrijd te winnen

Geplaatst 18 okt. 2015 23:50 door Ralph Evertz   [ 18 okt. 2015 23:50 bijgewerkt ]

Na drie uitwedstrijden speelde ZVV Awt-Gelaen afgelopen maandag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen nummer 2 en promovendus Zvv Schaesberg. Ondanks dat ZVV Awt-Gelaen werd geteisterd door liefst vier blessures hadden we toch het betere van het spel. Met een fraaie treffer achter het standbeen wist Ricardo de enige treffer voor de rust te maken 1-0.

Na een rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld, maar Maikel kon een schot niet klemvast pakken en de rebound werd simpel gescoord 1-1. Dankzij twee doelpunten van Ricardo (waarvan een wederom achter het standbeen) en een doelpunt van Peter-Jan werd de veilige stand van 4-1 bereikt. De tegentreffer was slechts voor de statistieken 4-2.

Aanstaande maandag wederom een lastige uitwedstrijd zowel qua tegenstander ZVC Holz als qua tijd 21:45 uur in Kerkrade west. Wil ZVV Awt-Gelaen echter meedoen om de bovenste plaatsen dit seizoen zal er toch een positief resultaat behaald moeten worden.

ZVV Awt-Gelaen na een weekje Maastricht op 4 punten

Geplaatst 23 sep. 2015 00:05 door Ralph Evertz   [ 23 sep. 2015 00:08 bijgewerkt ]

ZVV Awt-Gelaen had een behoorlijk druk weekend. Op vrijdag moest men aantreden tegen de nummer 2 van vorig seizoen de Hazendans en op maandag tegen zvvm Campus 2. Beide wedstrijden werden afgewerkt in sporthal Daalhof te Maastricht.

Op vrijdag is het voor ons altijd moeilijk voetballen en dan vooral in de personele bezetting. Chefrino, Peter-Jan, en Martijn gaven de veldtraining voorrang en Remco was helaas geblesseerd. Daarnaast bleek Kay over een niet meer geldige spelerspas te beschikken en zo kwam het dat er vrijdag slechts 5 spelers op het veld aanwezig waren. Maikel, Ricardo, Ruben, Rik en Bart die het eerste team kon uithelpen en dat bleek ook hard nodig. Na een 3-0 achterstand gaf haast niemand meer een cent voor ZVV Awt-Gelaen maar door doelpunten Ruben 2 en Rik trok ZVV Awt-Gelaen de stand zeer knap gelijk! Dat in de laatste minuut nog een penalty gemist wordt was vooral voldoening voor Maikel die een puike wedstrijd keepte en de Panenka onschadelijk maakte. Op wilskracht een puntje in misschien wel de lastigste uitwedstrijd van het seizoen, hulde!

Op maandag is het een ander verhaal met maar liefst 8 personen, alleen Remco nog geblesseerd en Maikel die helaas niemand voor zijn kroost wist te vinden waren afwezig. Kay kreeg een dispensatiebrief en kon voetballen en Bart nam dit keer plaats onder de lat en deed dit voortreffelijk want hij hield de nul. Bedankt Bart voor je inzet in het Maastrichts weekendje. ZVV Awt-Gelaen opende de score met een vrije trap van Chefrino en Ricardo bepaalde de ruststand op 0-2. Na rust kwam ZVV Awt-Gelaen niet meer in gevaar en liep via Rik 2 en Peter-Jan (scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van ZVV Awt-Gelaen) uit naar een meer dan terechte 0-5 overwinning!
Na twee lastige uitwedstrijden hebben we 4 punten weten te verzamelen en gezien de bezetting van de spelers, zeker op vrijdagavond het maximaal haalbare. Komende maandag spelen we weer in het voor ons vertrouwde Glanerbrook waar ’t Brokske uit Nederweert op bezoek komt, aanvang 20:00 uur, we zien u graag dan!

Wist u dat?
- Maikel maandag een Whatsapp supporter bleek;
- coach Kevin dat vrijdagavond was wegens verplichtingen bij Amicitia;
- voorzitter/ coach Paul ZVV Awt-Gelaen wist te behoeden voor een nederlaag;
- Kay van supporter weer speler werd;
- Bart 4 wedstrijden in 4 dagen speelde;
- Toon tegenwoordig ook te boeken is als taxichauffeur;
- Rik als enige in beide wedstrijden het netje liet bollen;
- voor het eerst werd gespeeld in de uitshirts van Roeters Assurantiën;
- Ruben zich een goede bondage liet leggen op een aparte plaats;
- Peter-Jan van plan is om nu vaker te gaan scoren;
- Chefrino nooit weet of hij zich nu aan of af moet melden;
- Martijn bij GSV heeft aangegeven dat training ook geen zin heeft;
- Remco als fotograaf is in te huren.

ZVV Awt-Gelaen laat eredivisionist Groene Ster zweten

Geplaatst 2 sep. 2015 04:24 door Ralph Evertz   [ 2 sep. 2015 04:24 bijgewerkt ]

Gisteravond stond de eerste wedstrijd van het landelijke bekerprogramma op de agenda voor ZVV Awt-Gelaen. De loting had uitgewezen dat Groene Ster, een eredivisionist uit Vlissingen de tegenstander was. Een eredivisionist daar hadden we er vorig jaar ook al twee van als tegenstander. In Hoorn won ZVV Awt-Gelaen verleden jaar van 't Veerhuys en in Rotterdam bleek TPP Rotterdam nipt te sterk, kortom nieuwe ronde nieuwe kansen om ons te meten met een ploeg die twee klassen hoger acteert. Met name dat acteren blijft een dag later nog in het geheugen van de aanwezigen achter, hierover later meer.

In de zomerstop verruilden twee spelers ZVV Awt-Gelaen voor een nieuwe sportieve uitdaging elders. Egon vertrok naar België en Hicham vertrok naar ZVVM Campus. Tegen het vertrek van deze twee spelers stond de komst van twee nieuwe aanwinsten van Adveo uit Oirsbeek, dat zijn eerste team zag afhaken op hoofdklasse niveau. Rik Janssen en Peter-Jan Erkens maakten hun debuut voor ZVV Awt-Gelaen. Ruben was de enige afwezige op het speelveld, hij was geblesseerd een de kleine of dikke teen??

Dat Geleen nog steeds een zaalvoetbal bolwerk is bleek gisteravond eens te meer, het publiek wist sporthal Glanerbrook weer in grote getale te vinden, hetgeen gerust als blijk van waardering voor ZVV Awt-Gelaen gezien mag worden. De extra formaliteiten ten aanzien van deze landelijke beker(regels) werden tot tevredenheid van het arbitrale trio afgerond en de wedstrijd kon beginnen.

Groene Ster trok al snel het initiatief van de wedstrijd naar zich toe en ZVV Awt-Gelaen liet zich naar achteren drukken. Een fout in de omschakeling betekende reeds in de derde minuut een 0-1 achterstand. Achterstanden en ZVV Awt-Gelaen horen nu eenmaal bij elkaar en men moet zich pas zorgen gaan maken als we voor komen te staan.. ZVV Awt-Gelaen rechte de rug en kreeg via Chefrino, Rik en Ricardo enkele kansen op de gelijkmaker. Een schot van Groene Ster werd in de 13e minuut nog gepakt door Maikel, maar in de rebound was een Groene Ster speler attenter en tekende zo voor de 0-2 en trad een oude voetbalwet in werking. Toch was ZVV Awt-Gelaen zeker niet minder, dat was te merken aan de provocatie van Groene Ster ze begonnen meer en meer met de scheidsrechters te praten, tegen de spelers van ZVV Awt-Gelaen of speelden enige vorm van theater als ze zelf werden geraakt. Dan kun je twee dingen doen of erin meegaan en je laten verleiden tot overtredingen of je eigen spel spelen, gelukkig koos ZVV Awt-Gelaen voor het laatste en kwam via een vrije trap van Kay op 1-2 hetgeen tevens de ruststand betekende.

Na rust een op balbezit spelend Groene Ster en ZVV Awt-Gelaen loerend op de tegenaanval. Groene Ster stuitte bij de aanvallen veelvuldig op de vierman verdediging (inderdaad iedereen verdedigde prima mee) en mocht dat niet baten stond Maikel zijn mannetje in het doel. ZVV Awt-Gelaen bleef met de krachten smijten en gooide letterlijk alles wat ze hadden in de strijd, kwam nog dichtbij een doelpunt maar gescoord werd er helaas niet meer. Moegestreden en misschien met een wissel te weinig ten opzichte van Groene Ster bedankte ZVV Awt-Gelaen het publiek. En Groene Ster? Zij vonden het blijkbaar nodig enkele spelers nog uit te dagen en eveneens een ronde provocerend langs het publiek te maken, een eredivisieploeg onwaardig en ZVV Awt-Gelaen moet ook dit maar als compliment zien, want wederom komt een eredivisieploeg met de schrik vrij tegen een strijdbaar ZVV Awt-Gelaen.

Wist u dat?
- Toon zijn bierbuik kwijt is, maar na de wedstrijd door eigen toedoen er toch weer een (letterlijk) had?
- Chefrino zijn favoriete vakantie in Zeeland wil doorbrengen?
- Ricardo als eerste de nieuwe voetbalsokken kapot wist te krijgen?
- Martijn de maten van de broekjes ter discussie stelt?
- Rik en Peter-Jan nu ook eens voor publiek hebben gespeeld?
- Kay nog steeds een aardige trap in zijn pootje heeft? 
- Glanerbrook nog steeds het zweet van Remco aan het dweilen is?
- coach Kevin inmiddels een Youtube kenner is?
- Streekomroep START een live verbinding had met ons tijdens de wedstrijd?
- Maikel inmiddels de trainer weer op de wip heeft?


1-6 of 6