ZVV Awt-Gelaen wint ook moeilijke wedstrijd in Neer

Geplaatst 5 feb. 2015 23:27 door Ralph Evertz   [ 5 feb. 2015 23:27 bijgewerkt ]
ZVV Awt-Gelaen trad gisteren in Neer aan tegen de Gastronoom. De thuisploeg werkt zijn wedstrijden af in een aparte ''balonnenhal'' en dit blijft een apart gezicht en valt onder het motto ''dit mos se auch es mitgemaak hubbe''. De Gastronoom staat verder bekend om het collectief, een hard werkende karakterploeg dat zich weet te handhaven in de topklasse nadat ze verleden jaar als vijfde waren geëindigd in de hoofdklasse.

ZVV Awt-Gelaen trok de eerste helft het initiatief naar zich toe en was zichtbaar individueel beter, maar Gastronoom bewees dat je met een goede wedstrijdmentaliteit (en af en toe een overtreding..) goed in het spoor kan blijven. Ricardo wist als eerste de bal in de korte hoek te plaatsen en scoorde de 0-1. Nadat de keeper van de Gastronoom de bal meevoetballend verloor aan Remco maakte hij dankbaar gebruik van het lege doel 0-2. Gastronoom bleef het proberen met de meevoetballende keeper en dankzij goed ''doorjagen'' van Kay kon hij eveneens de bal in een leeg doel deponeren 0-3. Vervolgens kreeg ZVV Awt-Gelaen enkele goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar dit lukte niet. Voor rust kreeg ZVV Awt-Gelaen nog een tegentreffer te verwerken, Chefrino was iets te laat in de omschakeling en Gastronoom kon bij de tweede paal profiteren, rust 1-3.

Na rust ging Gastronoom vol op de aanval spelen en wederom met de meevoetballende 42 jarige keeper. De keeper kreeg het voor elkaar Maikel met een schot in de kruising te verschalken, gevalletje ik zag de bal niet en dan wordt het natuurlijk moeilijk een bal tegen te houden 2-3. Vervolgens testte de gebroeders Claessen de reflexen van Maikel, maar deze bleken in orde te zijn.. Aan de andere kant raakte Ruben de paal en schoot Egon de bal meerdere malen net aan de verkeerde kant van de paal, zodoende bleef het nog lang spannend en was het bij vlagen ouderwets billenknijpen. Twee minuten voor tijd was er een mooie ingestudeerde vrije trap van Egon op Ruben die gelukkig koos voor zijn rechterbuitenkant in plaats van zijn linker en scoorde de bevrijdende 2-4. Zo die je maar dat het twee keer trainen in de week zich loont…

Bij thuiskomst in Café Wilhelmina kwam er nog wat meer goed nieuws. Kevin belde met Piet Winkens en deze wist te vertellen dat de Hazendans niet verder dan een gelijkspel was gekomen op bezoek bij ZVC Holz. Door deze uitslag en de eigen winst staat ZVV Awt-Gelaen nog steeds aan de leiding maar nu met 4 punten voorsprong, kortom het aftellen is ook evenals bij het tweede begonnen!  Op naar morgenavond naar het topsportcentrum van Rotterdam waar het voorlopig toetje van dit seizoen gespeeld zal worden in de kwartfinale van de KNVB beker tegen TPP Rotterdam. Lekker onbevangen ballen en je huid zo duur mogelijk verkopen en vooral genieten.

- Toontje meer op en neer loopt dan een gemiddelde ijsberende ijsbeer?
- Coach Kevin vooraf nog even de sanitaire faciliteiten moest testen door spanningen?
- Maikel Unibet goed in de gaten houd?
- Egon zijn linkerbeen 2,6 centimeter naar binnen laat etten voor woensdag?
- Kay les kreeg in de auto van de heren Hendriks?
- Martijn en Chefrino moeite hebben met wisselen?
- de een er graag in wil en de ander er iets te laat uit?
- Remco weer meerdere malen een ippon aan de tegenstander gaf?
- Ricardo er eindelijk achter is dat je in de zaal ook terug moet omschakelen?
- Ruben dankzij zijn eigen supporters nog bijna te laat kwam?