ZVV Awt-Gelaen wint dankzij sterk begin tweede helft

Geplaatst 19 sep. 2014 08:31 door Ralph Evertz   [ 19 sep. 2014 08:32 bijgewerkt ]
Afgelopen maandag stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma en wel tegen In de Bende '92. Een tegenstander waarvan de coach zelf aangeeft dit seizoen teleurgesteld te zijn als men niet bij de eerste 3 a 5 weet te eindigen. Eerlijk gezegd verwachten wij dat ook wel, maar in de eerste wedstrijd uit bij promovendus 't Brökske wist In de Bende'92 ternauwernood een 4-e geslijkspel uit het vuur te slepen terwijl ZVV Awt-Gelaen met ruime cijfers FSG versloeg.

ZVV Awt-Gelaen reisde af zonder drie vaste waarden, keeper Maikel en Kay waren geblesseerd en Hicham was wegens vakantie afwezig. Na een viertal keepers gebeld te hebben zonder resultaat bleef er voor clubman Kevin niets anders over dan plaats te nemen onder de lat. Bart completeerde het elftal zodat de navolgende spelers aan de aftrap verschenen: Kevin (had wellicht de meeste voldoening van allemaal bij de winst), Egon (ijzersterk achter als 2x scorend vooruit), Remco (altijd leuk als de captain kwaad wordt gemaakt), Ruben (ballerina 1), Chefrino (ballerina 2), Martijn (dodelijke panna) en Bart (dodelijke schop).

Na enkele prima kansen wist Egon als eerste dit duel het net te vinden. Lang kon men niet van deze voorsprong genieten want een van de spaarzame acties van Tim Blattler verraste Egon en Kevin met een harde uithaal in de bovenhoek 1-1. Vlak voor rsut werd het veldoverwicht wat ZVV Awt-Gelaen uitbetaald in een doelpunt van de in vorm verkerende Chefrino die de ruststand op 1-2 bepaalde.

Coach Kevin had het in de rust over om je te belonen als je veel balbezit en kansen hebt. Dit doe je door simpelweg de kansen die je krijgt te benutten. Dat deze woorden niet aan de mannen voorbij zijn gegaan bleek binnen 10 minuten na rust waarbij de stand van 1-2 naar 1-6 werd getild door met name een show van Ruben en Chefrino, een genot om deze attractieve gasten in je team te hebben en zodoende was de wedstrijd in feite gespeeld. De tijd werd uitgespeeld door een geïrriteerd In de Bende'92 dat geen echte vuist meer kon maken en ZVV Awt-Gelaen dat niet echt meer hoefde, beide teams scoorden nog 2 keer waardoor de eindstand 3-8 werd en zodoende de tweede zege van ZVV Awt-Gelaen betekende. Aanstaande maandag 20:00 uur in Glanerbrook staat al vroeg in het seizoen een topper op het programma ZVC Holz uit Kerkrade komt op bezoek en heeft net als ZVV Awt-Gelaen 6 punten uit 2 wedstrijden.

- de TomTom van Kevin een wel heel toeristische terugreis ervan maakte?
- Chefrino 4x, Ruben 2x en Egon 2x scoorden?
- de scheidsrechter ZVV Awt-Gelaen tot een wel erg korte warming-up dwong?
- er wederom een schriftelijk wedstrijdformulier werd gebruikt?
- Ruben met gemak een wedstrijd of 3 op een avond zou kunnen spelen?
- Chefrino graag naar de topscoorderslijst wijst?
- Bart niet door de scheids maar door zichzelf tot douchen werd gedwongen?
- Kay en Hicham de groepsapp aandachtig in de gaten hebben gehouden?
- Maikel zijn stand-in voor één wedstrijd bedankte als keepers onder elkaar?
- als Remco zijn been er tussen zet je dan ook echt niet er omheen kan?
- Martijn een paar keer een Ippon te verwerken kreeg van een tegenstander?
- Egon zo ongeveer in het eigen strafschopgebied 3 man wist te passeren?
- Egon tenslotte een aparte spreuk heeft voor op een tegeltje: als de aanvaller schiet en ik blok hem niet dan gaat de bal naast?
- Inderdaad zaalvoetbal is een simpel spelletje…