ZVV Awt-Gelaen verlaat met opgeheven hoofd KNVB beker

Geplaatst 5 feb. 2015 23:30 door Ralph Evertz   [ 5 feb. 2015 23:30 bijgewerkt ]
Gistermiddag om 17:00 uur vertrokken ongeveer 50 personen met de bus vanaf Café Wilhelmina richting Rotterdam om daar aan te treden tegen de nummer 5 van de eredivisie TPP Rotterdam. Eenmaal gearriveerd in Rotterdam bleken de faciliteiten natuurlijk zoals je verwacht, groots, een mooie uitstraling en aan de warming up verschenen 10 voetballers en een begeleiding van een man of 5. Dat is bij ZVV Awt-Gelaen natuurlijk iets anders, maar vanaf het fluitsignaal waren de teams zo goed als gelijkwaardig en was het te verwachten klassenverschil niet te zien binnen de lijnen.

Vanaf het begin van de eerste helft had TPP Rotterdam het meeste balbezit, maar kon maar met grote moeite een doorgang vinden in de stugge verdediging van ZVV Awt-Gelaen. Het is veelzeggend dat het eerste doelpunt viel te noteren door een van richting veranderd schot en zodoende Maikel kansloos liet. Ook ZVV Awt-Gelaen kreeg hun kansen vanuit de counter en met de lange bal, helaas waren deze vooralsnog niet gegeven aan Ruben, Ricardo of Martijn. TPP Rotterdam kwam op 2-0 door een ''punter'' door de benen van Maikel. Dit leek ook de ruststand te worden, maar de coach van TPP vond het blijkbaar nodig een veldspeler als keeper in te zetten, tactiek of provoceren? Het had in ieder geval een tegengesteld effect Kay wist de bal te onderscheppen en scoorde nog voor rust de 2-1. Enkele seconden voor tijd werd het voor TPP nog erger, Martijn omspeelde de aanvoerder snelde richting doel maar werd vastgehouden met een rode kaart als gevold en zodoende kon de tweede helft met een man meer worden begonnen voor ZVV Awt-Gelaen.

De tweede helft begon voor ZVV Awt-Gelaen geweldig, Egon wist te profiteren van een man meer en maakte de gelijkmaker. Vervolgens bleef het lange tijd 2-2 TPP werd zichtbaar onrustiger en bij ZVV Awt-Gelaen vloeiden de krachten steeds meer weg en miste simpelweg 1 a 2 fitte en gelijkwaardige extra wisselspelers zoals TPP dat natuurlijk wel had. Toch kwam de 3-2 knullig tot stand Kay passte de bal naar Maikel, maar deze had de bal al eens gehad, kortom vrije trap voor TPP en een time-out volgde. Iedereen wist nu komt een variant de bal werd naar links gespeeld en de sterk keepende Maikel was echter kansloos en de paal werd niet afdoende afgedekt door Egon 3-2. 

ZVV Awt-Gelaen zocht vervolgens met de laatste krachten de aanval Martijn raakte zelfs nog de paal. Twee minuten voor tijd leek ZVV Awt-Gelaen eenzelfde situatie te krijgen de keeper van TPP kreeg volgens de scheidsrechter ook de tweede keer de bal aangespeeld, vrije trap.. Gevolg coach TPP stormde het veld in en kreeg rood en nog een gele kart volgde. Maar wat toen gebeurde was weliswaar terecht maar wel heel merkwaardig na een oponthoud van een minuut of 2 draaide de scheidsrechters na onderling overleg de beslissing terug, toch geen vrije trap voor ZVV Awt-Gelaen. De achterstand en de inconsequente houding van het arbitrale trio zorgde voor de onnodige frustratie bij ZVV Awt-Gelaen. Martijn kreeg nog rood voor een naar oordeel van de scheidsrechter natrappende beweging en Ricardo voor een iets te zware charge. Zodoende eindigde de mooie avond waarbij gestreden werd voor elke meter toch nog met een klein smetje. Maar bij terugkomst bij Café Wilhelmina was eenieder daar al niet meer mee bezig en werd de avond en het landelijke bekeravontuur gezellig afgesloten.

Wist u dat?
- ZVV Awt-Gelaen nu ook landelijk bekend is?
- Maikel nog steeds met lange broek keept?
- de gebroeders Claessen beiden een treffer wisten te maken?
- ZVV Awt-Gelaen een heel sterk team heeft?
- dat zelfs de nummer 5 van Nederland de grootste moeite met onze boys heeft?
- Bart op de valreep zijn pasje wist te bemachtigen?
- Toon dit naar eigen zeggen nog mooi geregeld heeft?
- we voor het gemak ook maar Marcel bedanken voor het overhandigen hiervan?
- Remco voortaan als blok beton door het leven mag?
- we gaan kijken of we met een 3D printer nog een exemplaar van hem kunnen maken?
- Martijn en Ricardo gebroederlijk naast elkaar aan de verkeerde kant van de lijnen de wedstrijd afkeken naast de coach van TPP?
- Ruben verplicht wordt tot lidmaatschap van de lokale (kracht)sportschool?
- coach Kevin en iedereen van Oud-Geleen trots kan zijn op deze prestatie?
- maar de grote vraag blijft heeft Chefrino nu zijn toets gehaald?