ZVV Awt-Gelaen toont veerkracht en gaat door naar 2e ronde KNVB beker

Geplaatst 2 sep. 2014 22:55 door Ralph Evertz   [ 2 sep. 2014 22:55 bijgewerkt ]
Voor het eerst in de clubhistorie mocht ZVV Awt-Gelaen deelnemen aan de landelijke KNVB beker van het zaalvoetbal, ofwel de Amstel Cup van het zaalvoetbal. Dit had men te danken aan het winnen van de Limburgse beker. Tegenstander afgelopen maandag was Robur et Velocitas, deze aparte naam deed uw verslaggever nog niet echt bellen rinkelen, maar enig speurwerk leverde een tegenstander uit Apeldoorn, spelende in de eerste divisie waarvan de zaalvoetbalafdeling maar liefst 14 teams telt.

Wat nog een primeur was, was het spelen met de zogenaamde FIFA regels van het zaalvoetbal, kortweg een ruwere variant zaalvoetbal, verplicht dragen van scheenplaten, 20 minuten zuivere speeltijd per helft en bij 6 vrije trappen tegen volgt een 10 meter trap.

ZVV Awt-Gelaen moest duidelijk wennen in het begin van de wedstrijd, veel foutieve passes, onnodige tegendoelpunten wellicht veroorzaakt door wat zenuwen bij de eerste wedstrijd om het ''echie'', maar feit is dat men al snel met 0-3 achter kwam te staan. Waar menigeen al voor een afstraffing vreesde moet gezegd worden dat ZVV Awt-Gelaen de gehele wedstrijd een veelvoud meer kansen kreeg dan de tegenstander, allen zij waren wat effectiever. Debutant Ruben Henssen maakte zijn eerste doelpunt voor ZVV Awt-Gelaen en dat er nog vele gaan volgen liet Ruben in de rest van de wedstrijd wel zien, een welkome aanvulling van de selectie in ieder geval! ZVV Awt-Gelaen maakte de ruststand enigszins draaglijk 3-4 en hoop op een betere tweede helft.

In deze tweede helft gooide ZVV Awt-Gelaen de schroom van zich af, leek conditioneel fitter maar beschikte vooral over meer winnaarsmentaliteit en drang naar voren. Achterin werd op een enkele kans na ook niets meer weggegeven. Het publiek ging er eens goed voor zitten en zag de ene na de andere kans voor ZVV Awt-Gelaen en al snel maakte Chefrino de gelijkmaker. Hier nam ZVV Awt-Gelaen geen genoegen mee, men bleef aanvallen en de tegenstander verzwakte naarmate de tijd verstreek. Het duurde nog lang en men had vele kansen nodig maar uiteindelijke beslisten Egon, Remco en Hicham het duel in een 7-4 overwinning. Het publiek zag een mooie pot zaalvoetbal en Europees voetbal is weer een stapje dichterbij gekomen.. Who will be next?!

- Maikel zich verdacht rustig hield in de rust?
- Egon ook liever aan de tweede helft terug zal denken?
- Kay tijdens zijn vakantie Italiaans temperament heeft meegenomen?
- Chefrino in 2 dagen tijd 5x het nest wist te vinden?
- Martijn op zoek moest naar scheenbeschermers?
- Ruben als ''buitenstaander'' door het publiek werd goedgekeurd?
- Hicham in de laatste minuut zijn verdiende doelpunt maakte?
- Bart een nieuwe rol als prins lijkt te krijgen?
- Remco die FIFA regels wel kan waarderen?
- Coach Kevin een cursus timeout krijgt?
- Toon en Peter het arbitrale trio in bedwang hield?
- Kevin 45 minuten bezig was met laptops installeren, wifi etc tbv het digitaal wedstrijdformulier?
- men vervolgens doodleuk een schriftelijk exemplaar gebruikt?
- we stiekem dromen van Europees voetbal?
- maandag gewoon de competitie begint om 20:00 uur thuis tegen buur FSG?