ZVV Awt-Gelaen te sterk voor de Gastronoom

Geplaatst 27 okt. 2014 00:03 door Ralph Evertz   [ 27 okt. 2014 00:03 bijgewerkt ]
De Gastronoom debuteert dit jaar in de topklasse op verzoek van de KNVB. Om de topklasse gevuld te krijgen werd de Gastronoom uit Neer gevraagd de open plek in te vullen en men ging de uitdaging graag aan. De laatste 2 wedstrijden werden zelfs gewonnen en ze reisden dus met een goed gevoel af richting de waereldsjtad.

Dat ZVV Awt-Gelaen moeite heeft met een beginfase van een wedstrijd is al lange tijd duidelijk, dit rare fenomeen wordt zo langzamerhand een aparte traditie. Keerzijde van dit fenomeen is ondertussen dat het publiek het gewend is en weet dat het ook wel goed zal komen, zo ook deze wedstrijd. Nadat 3x de bal op ons doel werd geschoten en evenveel doelpunten konden worden genoteerd begon ZVV Awt-Gelaen na een 1-3 achterstand zowaar ook aan de wedstrijd. De eerste treffer werd gescoord door Chefrino. De inhaalrace begon met de mooiste treffer van de avond, volgens insiders een ''AKA 3000'' door nieuwkomer en inmiddels één van de publiekslievelingen Ruben Henssen. Een minuut later bediende Ruben met een hard schot/ voorzet Bart die attent reageerde en de gelijkmaker aantekende. De ruststand werd bepaald op 4-3 door Egon die van afstand zijn handelsmerk liet zien en met links hard het netje liet bollen. Zodoende had ZVV Awt-Gelaen de schade weer gerepareerd alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

In de tweede helft schakelde ZVV Awt-Gelaen een tandje hoger en de Gastronoom moet ervaren hebben dat het verschil tussen top- en hoofdklasse voelbaar was. Nadat Chefrino de 6-3 had aangetekend, ging de keeper van de Gastronoom ook meevoetballen op de helft van ZVV Awt-Gelaen, Remco en Martijn profiteerden hier dankbaar van en scoorden beide met een afstandsschot 7-3 en 8-3 en was de wedstrijd gespeeld. ZVV Awt-Gelaen geloofde het verder wel en was van mening de wedstrijd rustig uit te spelen. In de laatste minuut werd deze rust wegens ''commentaar op de leiding'' verbroken en zag scheidsrechter Piets zich genoodzaakt aan keeper Maikel en Chefrino de gele kaart te tonen. Hierdoor ontstond nog wat onnodig rumoer maar eindigde de wedstrijd toch in een 10-6 overwinning en blijft ZVV Awt-Gelaen koploper met 5 zeges op rij.

- Maikel met een dropkick eveneens probeerde te scoren?
- de keeper van de Gastronoom volgens het publiek ''ziene dikke kop'' kon danken dat dit niet gebeurde?
- Egon op snelheid een bal net niet kon binnenhouden?
- insiders beweren dat dit aan de vakantie in Dominicaanse republiek heeft gelegen?
- Remco en Bart over ''Lourdespilletjes'' beschikken?
- de panna van Martijn van wonderlijke schoonheid/ eenvoud was?
- Ruben en Chefrino binnenkort te zien zijn in het Cirque de Soleil?
- Toon en Peter zeer content zijn met hun blouse van Lenders Mannenmode?
- De wedstrijd van ZVV Awt-Gelaen leuker was dan de wedstrijd van het Nederlands elftal?
- we vrijdag 31 oktober in Venray de competitie hervatten?