ZVV Awt-Gelaen stunt in Hoorn en bereikt kwartfinale

Geplaatst 22 jan. 2015 23:14 door Ralph Evertz   [ 22 jan. 2015 23:21 bijgewerkt ]
ZVV Awt-Gelaen beleefde afgelopen vrijdag in Hoorn tegen HV Veerhuys zijn finest hour. Deze oud landskampioen en eredivisionist werd na een 3-0 achterstand met 3-6 verslagen! Zodoende bereikt ZVV Awt-Gelaen als topklasser de elite van de landelijke KNVB beker en staat het in de kwartfinale.

Op vrijdagmiddag 15:30 uur vertrok de spelersbus voor een lange busrit naar Hoorn. De touringcar van Boosten reizen werd goedgekeurd, het was immers een dubbeldekker en voorzien van een kaarttafel. ZVV Awt-Gelaen arriveerde ruim op tijd en enkele auto's volgden hen, hulde hiervoor!

Ondanks dat de wedstrijd in het begin een gelijke kansenverhouding kende stond ZVV Awt-Gelaen, mede dankzij een onterecht gegeven penalty met 3-0 achter en leek HV Veerhuys deze wedstrijd te gaan winnen. Vlak voor rust werd door Egon gescoord waardoor het geloof in eigen kunnen werd vergroot.

In de tweede helft scoorde Hicham al snel de aansluitingstreffer, gevolgd door een afstandsschot van Egon 3-3 en beide teams waren alweer in evenwicht. Na de 3-3 werd duidelijk dat degene die nu zou scoren ook aan het langste eind zou gaan trekken. HV Veerhuys bewees zichzelf geen dienst door een rode kaart te pakken, hierdoor werd ZVV Awt-Gelaen sterker. Het was Ricardo die in de 37e minuut het vonnis uit een mooie vrije trap velde en de stand op 3-4 zette. HV Veerhuys probeerde nog een slotoffensief maar dit werd door doelpunten van Martijn en Ruben afgeslagen 3-6. Het feest kon losbarsten, een prestatie van formaat! Als helden werden de jongens om 1:30 uur bij Café Wilhelmina onthaald om nog een mooi feestje te vieren. Dank aan alle aanwezigen die aan deze voetbalavond en feest hebben meegeholpen.

- Maikel het flesje Heineken klemvast had in de bus?
- Hicham en Remco die FIFA regels wel kunnen waarderen?
- Rico aparte emoties vertoont als hij scoort?
- Egon speciaal voor deze wedstrijden is aangetrokken?.
- coach Kevin het wat minder scherp zag?
- Toon voor het eerst moest blijven zitten?
- Kay kon genieten van een weekendje Hoorn?
- Ruben nog een beetje moet leren te feesten?
- Bart wederom in de statistieken terecht kwam?
- Martijn is vrijgepleit van een strafschop na bestudering foto's?
- Kevin de afterparty regelde met fakkels, prinsen Davey en Robby en de dikke trom van Frank?
- we jullie nog graag voorzien van enkele filmpjes voor een sfeerimpressie?