ZVV Awt-Gelaen staat ook fysiek zijn mannetje

Geplaatst 14 nov. 2014 04:08 door Ralph Evertz   [ 14 nov. 2014 04:08 bijgewerkt ]
Afgelopen maandag stond de eerste wedstrijd van de Maastrichtse drieluik op het programma. ZVV Awt-Gelaen speelt binnen twee weken achtereenvolgens tegen Campus 2, Tumudo en de Hazendans en dat nog wel in een periode rondom de elfde van de elfde. De eerste wedstrijd dus gisteravond in Mestreech tegen Campus 2.

Coach Kevin (gebruik je punt) en teammanager Toon (onze ijsberende Knut) hadden de volgende spelers tot hun beschikking: Maikel (vond voor het eerst in jaren zijn shirt te groot), Egon (mr. 2e paal), Remco (volgens trainer een befaamde punt), Martijn (liep nog met wedstrijdbal van zondag onder zijn shirt), Ruben (enige speler die als slachtoffer van een aanslag zichzelf verontschuldigd), Hicham (grootste vriend van Cem), Kay (comebackkid) en Bart (foutloos). Alleen Chefrino was wegens een blessure pas de tweede helft na goede tijden slechte tijden als toeschouwer aanwezig..

Scheidsrechter Houben floot om 20:30 uur voor het eerst op zijn fluit en startte zodoende de wedstrijd. Dat hij de fluit nog veelvuldig zou hanteren bleek gedurende de wedstrijd. Hoe anders was de wedstrijd voorafgaande aan onze wedstrijd tussen DBSV en Schaesberg 3. De heren van Schaesberg hadden wegens omstandigheden hun pasjes niet bij zich en de scheidsrechter weigerde te fluiten, dus besloten beide teams alsnog hun wedstrijd te spelen, dan maar zonder scheidsrechter. Nu heb ik alleen de tweede helft gezien, maar werkelijk ook niet één overtreding.. Ah fijn het zet een mens aan het denken.. ZVV Awt-Gelaen startte de wedstrijd voortvarend met veelvuldig balbezit en enkele kansen, waarbij onder meer het houtwerk werd geraakt. Na nog maar eens een overtreding van Campus 2 werd de gele kaart getoond en stond ZVV Awt-Gelaen met een man meer op het veld. Deze situatie werd enigszins fortuinlijk uitgespeeld en Martijn liet het netje bollen 0-1. Vervolgens vielen enkele beslissingen niet in het voordeel van ZVV Awt-Gelaen uit een overtreding werd niet als zodanig beoordeeld en dit werd de gelijkmaker, Remco die in discussie ging met de scheids en we stonden met een man minder 1-2. Gelijk hebben is dan niet belangrijk ook al krijg je het achteraf. Hicham voorkwam met zijn treffer dat ZVV Awt-Gelaen met een achterstand de rust in ging, alleen voor de keeper bleef hij kalm 2-2.

De tweede helft had ZVV Awt-Gelaen de boodschap begrepen, ging men de duels aan en verdedigde vooruit. Campus 2 had hier zichtbaar moeite mee en leed steeds vaker en sneller balverlies. Bij één van deze momenten kreeg Remco de bal aangespeeld en ging richting doel van de tegenstander en bleef kalm 2-3. Belangrijk moment in de wedstrijd was een overtreding op Ruben die op snelheid de keeper omspeelde, maar alsnog geraakt werd door de aanvoerder van Campus 2, met een rode kaart als resultaat. Deze vijf minuten straftijd speelde ZVV Awt-Gelaen slordig uit en door eveneens een sliding van Egon (weliswaar op de bal) gingen hiervan twee minuten jammerlijk verloren. Met Egon eenmaal weer terug in het veld tezamen met de aanjagers Kay en Remco werd de wedstrijd door een doelpunt van Egon definitief beslist 2-4.

In het restant van de wedstrijd kwam ZVV Awt-Gelaen eigenlijk niet meer in de problemen, want keeper Maikel komt tegenwoordig ook nog van de grond op en pakt zelfs op deze wijze ballen. Het publiek merkte hierbij op ''es dea noe auch nog begint te keepen''.. Ah fijn uw verslaggever zat tussen een buutekampioenschap en mansluujzitting in en het was immers bijna de elfde van de elfde, kortom goed toeven en drie punten erbij 24 uit 8..

- Maikel op de cursus dropkick richting doel tegenstander is gestuurd?
- Hicham de grootste lol had met zijn ploeggenoot Cem bij Heidebloem?
- dit wellicht niet geheel wederzijds geweest is?
- Ruben zijn eigen fanclub heeft?
- het dak in sporthal Daalhof gewoon gebruikt mag worden?
- coach Kevin van de dokter slechts één desperado mag hebben?
- Toon dit keer zichzelf huisarrest heeft gegeven?
- de eventuele bus naar Hoorn 16 januari de gemoederen bezighoud?