ZVV Awt-Gelaen ruim langs FSG bij competitiestart

Geplaatst 11 sep. 2014 23:07 door Ralph Evertz   [ 11 sep. 2014 23:07 bijgewerkt ]

Na enkele weken van voorbereiding stond afgelopen maandag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 op het programma tegen onze buren uit Geleen-Noord FSG (Fortuna Sittard-Geleen). Deze tegenstander speelde vorig seizoen nog in de eerste divisie, maar de geruchten gingen de rondte dat na de degradatie zowel de selectie als de technische staf vernieuwd waren en men dus niet echt wist wat men kon verwachten.

Traditioneel kwam ZVV Awt-Gelaen op achterstand, uw verslaggever kan niet echt een competitie- of bekerwedstrijd herinneren dat men zelf op voorsprong is gekomen.. Wellicht toch eens een andere voorbereiding treffen misschien? Het is in ieder geval een blijk van zelfvertrouwen dat men dan niet in paniek raakt, sterker nog men begint bij een achterstand pas te voetballen.

Na twee rake vrije trappen van enerzijds Chefrino en anderzijds Bart nam ZVV Awt-Gelaen alweer snel de leiding. Eerlijkheid gebied te zeggen dat vanaf dat moment het niet de vraag was of ZVV Awt-Gelaen ging winnen van de mannen uit Geleen-Noord, maar alleen met hoeveel. Of het nu door het fortunatenue kwam of door de veranderende selectie, van echte tegenstand (lees motivatie) was nauwelijks sprake, een harde maar wel terechte conclusie. De rust werd behaald met een 4-1 tussenstand door doelpunten van Remco en Chefrino, waarbij aangetekend dient te worden dat FSG eveneens na tweemaal geel, een rode kaart en dus veldverwijzing te verwerken kreeg.

Na rust was de spanning er eigenlijk wel van af en probeerde men nog de dubbele cijfers te behalen, na drie treffers van Chefrino en twee van Hicham, bleef de teller helaas steken op 9. Voor ZVV Awt-Gelaen een mooi begin van het seizoen na de eerdere bekerwinst in de landelijke beker en voor FSG de taak om alles op de rit te krijgen voor het resterende seizoen. Aanstaande maandag staat voor ZVV Awt-Gelaen een moeilijke uitwedstrijd tegen In de Bende op het programma, dan kan men echt zien waar men toe in staat is dit seizoen. Dit duel staat om 21:00 uur in sporthal de Bende (Landgraaf) op het programma, u bent van harte welkom.

- het digitale wedstrijdformulier wederom werd ingeruild voor het schriftelijke exemplaar?

- de scheidsrechter(s) klaarblijkelijk nog niet de juiste instructies van de KNVB hebben verkregen?

- Maikel bij zijn ''schot'' op doel Hicham ondersteboven kegelde?

- Chefrino bij een soortgelijk incident zijn oorbel door de lucht zag vliegen?

- coach Kevin letterlijk de vloer aanveegde voor aanvang van de wedstrijd wegens een lokale modderstroom?

- Ruben vanaf de tribune toekeek, aangezien hij dinsdag een bekerwedstrijd dient te voetballen met Bekkerveld?

- Martijn en Kay eveneens rust hielden wegens blessureleed?

- Bart de mascotte van de week bereid werd gevonden de beslissende goal te maken?

- Egon zich meer dan eens verbaasde over de springkwaliteiten van de spelers van FSG?