ZVV Awt-Gelaen houd de Hazendans op afstand

Geplaatst 25 nov. 2014 02:37 door Ralph Evertz   [ 25 nov. 2014 02:37 bijgewerkt ]
In een goedgevuld glanerbrook trad ZVV Awt-Gelaen gisteravond gehavend aan tegen nummer 2 de Hazendans. ZVV Awt-Gelaen moest Chefrino, Remco en Hicham missen wegens blessures en Kevin door een schorsing. Daarnaast gaven Martijn en Kay aan niet geheel fit te zijn, maar verschenen toch aan de aftrap. Deze twee spelers haalde beide niet de eindstreep, Martijn haakte alsnog geblesseerd af en Kay incasseerde onnodig twee gele kaarten en kon voortijdig de douches opzoeken.

Wie evenmin de eindstreep haalde was scheidsrechter Lemmens, hij leek een spierblessure opgelopen te hebben en liet zich vervangen door scheidsrechter Senden. Ah fijn tot zover het ''leger'' afwezigen en de ziek, zwak en misselijken. De oudere stuurlui aan wal dachten er het zijne van en de kreten ''in miene tied gebeurde dat neet'' en ''het zeen die men van vreuger neet meer'' waren meermaals te horen in het publiek. De waarheid zal vast ergens in het midden liggen laten we maar zeggen. Fysieke gesteldheid, een apart fenomeen want gedurende de wedstrijd ademden spelers ''Lourdes lucht'' in of speelden een fraai stuk theater. Ik geef het je te doen als scheidsrechter..

Werd er ook nog gevoetbald? Jazeker! In de eerste helft was de Hazendans over het geheel een stukje beter, sneller of net wat geraffineerder. Hierbij werd de Hazendans geholpen door hun ''supporters'' die waar men kon de scheidsrechter wel wenste te helpen bij een overtreding en als dat niet werkte altijd wel een passende opmerking voor een speler van ZVV Awt-Gelaen wist te vinden. Het had in ieder geval wel effect op de scheidsrechter die zich hierdoor meerdere malen liet beïnvloeden. De rust werd behaald met een 1-3 achterstand en eerlijk is eerlijk een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

De tweede helft een ander ZVV Awt-Gelaen, enigszins geprikkeld door de omstandigheden, wenste men zich niet in eigen huis te laten ''pipelen'' en zo hoort dat!  Ruben maakt gelijk na rust de 2-3 en ZVV Awt-Gelaen is terug in de wedstrijd. Helaas niet voor lang, want na een overtreding van Kay gaat aanvoerder Jongepier theatraal naar de grond, geholpen door het sportieve publiek van de Hazendans geeft scheidsrechter Senden op het laatste moment alsnog de 2e gele kaart aan Kay. Slimheid van Hazendans laten we maar zeggen, domheid van Kay en impulsief handelen van een scheidsrechter. Het komt ZVV Awt-Gelaen in ieder geval duur te staan, voor de tweede keer in ondertal en voor de tweede keer een tegentreffer, 2-4. Waar Hazendans dacht de buit al binnen te hebben gooide ZVV Awt-Gelaen nu alle schroom van zich en door een treffer van onze aanvoerder en een treffer in de laatste minuut van wederom Ruben pakte ZVV Awt-Gelaen op wilskracht een gelijkspel en blijft de ongeslagen status behouden.

- Maikel enkele belangrijke reddingen maakte en zodoende zijn team in de tweede helft in de wedstrijd hield?
- Egon weer gesterkt werd door zijn eigen supportersschare?
- Martijn niet gemaakt is voor kunstgras?
- hij hiermee weer de nationale discussie voedde?
- Rob de Krom zeker de tweede helft foutloos was?
- Kay een gooi wenst te doen richting clubrecord gele kaarten?
- Bart hier graag afstand van doet gezien zijn sterke optreden?
- Ruben de man van de wedstrijd was?
- beide supportersgroepen loten hebben gekocht?
- zij eveneens gezamenlijk één of meerdere biertjes hebben gedronken?
- de bierglazen inmiddels zijn vermist en zijn opgenomen in opsporing verzocht?
- we aanstaande maandag, 1 december voor de beker spelen uit bij Schaesberg?
- we hopen dat de personele bezetting dan groter zal zijn?