ZVV Awt Gelaen 3 - Zittert 2

Geplaatst 14 okt. 2014 07:28 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]
Wedstrijdverslag 11 Oktober’14. 

Zaterdag 11 oktober stond onze eerste bekerwedstrijd voor de deur. We verzamelden met zijn allen in de kantine van Glanerbrook. We hadden een groot aantal spelers ter beschikking voor deze wedstrijd. Helaas waren Armand en Mark niet van partij. Deze bekerwedstrijd moesten we spelen tegen Zittert 2 die een klasse hoger als ons speelt. Zittert 2 speelt samen in de competitie met ons 2e team. Ook hadden we vandaag een echte assistent coach Frank Wientjes. Iedereen dacht dat dit een zware wedstrijd zou worden, maar…..

De 1e helft begonnen we sterk, veel balbezit, omschakeling liep goed en we kregen weliswaar kansjes. Totdat er een hele grote kans kwam, Nolan schoot op de doelman van Zittert 2, de bal kwam zo voor de voeten van Roel maar dit ging zo snel dat Roel de bal niet in het netje wist te krijgen. Helaas en zelfs een beetje onverdiend kwam Zittert 2 op voorsprong. Via een corner bracht Zittert de bal in het spel, de bal werd snel voorgezet bij de 2e paal en daar was de 0-1. Maar je kon voelen aan alles dat dit niet zo’n wedstrijd zou worden als alle andere wedstrijden. De feeling zat er goed in.

De 2e helft, we begonnen als een ware vuurpijl. Nolan met een paar individuele  acties maar de keeper van Zittert stond een goede partij te keepen. Maar toen Nolan maakte een actie, kwam zo tussen 2 man door en scoorde de 1-1. Er was weer hoop op een stunt. 2 minuten later, weer een actie van Nolan en daar was die dan toch de 2-1 voor ZVV Awt Gelaen. De 2e helft speelde we een tikkeltje meer aanvallender en dit pakte goed uit. Maar toen kwam Zittert met 3 man naar onze goal toe, Zittert tikte goed rond en daar was de 2-2. We moesten dit proberen vast te houden of misschien toch nog 1 goaltje maken. De wedstrijd bleef de rest in evenwicht totdat Zittert een aanval opzette, de bal voorzette, de speler van Zittert voor een lege goal stond, hij schoot…. maar hij miste! Daar was Yur met een fabelachtige redding, ook weer geluk maar het stond nog steeds 2-2. 

Einde wedstrijd, maar zoals bij elke bekerwedstrijd moeten er penalty’s genomen worden. De 1e penalty was raak voor Zittert. Toen ging Luck achter de bal staan, koos een hoek en helaas hij miste. De 2e penaltyreeks werd er allebei gescoord door Zvv Awt Gelaen en Zittert. En de 3e penaltyreeks schoot Zittert ook raak dus hoefde wij geen penalty meer te nemen. 

Helaas hebben we deze wedstrijd na penalty’s verloren maar toch mogen we met een gerust hart terug op deze wedstrijd kijken. Het spel liep een stuk beter en als we dit niveau volhouden in de competitie dan komt er misschien een feestje aan het einde van dit seizoen.

Wist je dat?

-Nolan 2x gescoord heeft.
-Hiermee zijn 1e 2 goals gescoord heeft
-Hij de bal er nu wel in kreeg en vorige week niet?
-Dat we volgende week dit niveau proberen vast te houden?
-Dat we thuis tegen Heerlerheide moeten?
-Armand last had van zijn rug?
-Dat we de aanvoerdersband kwijt zijn?
-Dat op 29 november een teamactiveit op de planning staat?
-We hiervoor een zwembroek nodig hebben?
-Michiel hier heel erg over twijfelt?
-Ik de pen door ga geven aan…………   Sven van Roij