ZVV Awt-Gelaen 3 knakt de Haantjes

Geplaatst 21 apr. 2015 01:10 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]
Afgelopen zaterdag trokken de mannen van ZVV Awt-Gelaen 3 een flik stuk zuidwaarts en wel naar (Neer)Beek om aldaar aan te treden tegen het ooit roemruchtige team de Haantjes. Personele problemen kenmerkte ZVV Awt-Gelaen 3, uw verslaggever werd benaderd om 24 uur na het aantreden met het 1e te  spelen in het echte vlaggenschip (duikboot) van onze vereniging. En eerlijk gezegd de nood was inderdaad hoog, inclusief ondergetekende had men ''slechts'' 4 wissels..

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ZVV Awt-Gelaen 3 ook een team is waar je graag in mee mag doen, al is het maar voor de derde helft. Toch doe je dan het team tekort want ze hebben nogal wat grootheden in het team en ik zal de ''matadoren'' van afgelopen zaterdag eens nader omschrijven om jullie een beeld te geven. Keeper Yur (schommelde zaterdag nog lekker in de speeltuin en wordt door teamgenoten mr. Bitterbal genoemd, als keeper een fraaie naam..), Ralf (de enige man van team 3 die meer minuten in tenue naast het veld heeft gezeten dan in het veld en zichzelf slechts ''brengt'' als er minimaal 3 doelpunten voorsprong zijn en indien dan een tegentreffer valt er dan ook weer zo snel mogelijk uit is, kortom resultaatvoetbal uitgevonden), Sven (een nieuweling gekocht voor het loopvermogen, het zou alleen voor medespelers prettig zijn als hij dat loopvermogen kon combineren MET een bal in de buurt), Marc (deze man neemt altijd zijn vader als trouwste supporter van de club mee en liet zelfs het kampioenschap in zijn woonplaats Eindhoven lopen om bij het echte team aanwezig te zijn), Roel (de man die steevast voorin wordt geposteerd maar volgens de statistieken pas 1x het net heeft weten te vinden, kortom hier moet een diepere redenatie achter liggen en uw verslaggever komt hier later in dit verslag pas achter), Frits (alleen al bij die naam denk je dat is Frits de spits, nu twee dagen later beseft eenieder dat dit slechts een uitdrukking is, deze beweeglijke speler (stijf links) heeft een groot loopvermogen maar krijgt heimwee als hij op de helft van de tegenstander aanwezig is), Frank (''das phantom'' heeft iedereen eigenlijk het hele jaar voor de gek gehouden, speelde maar wat verstoppertje, miste opzettelijk enkele kansen maar nu weet men wel beter, deze man piekt op de juiste momenten) en tenslotte Jori (de man zegt stellig 19:30 uur als aanvangstijd te laat te vinden, hij dan zijn draai niet kan vinden en inderdaad hij heeft gelijk gekregen).. 

Uw verslaggever werd meteen in de basisopstelling neergezet en nederig werd deze geste geaccepteerd. Bij ZVV Awt-Gelaen 3 voel je je zelfs als speler vaker toeschouwer. Men gaat voor eigen succes, of ziet je niet lopen en ze zien dingen die een normaal mens niet eens met het blote oog kan waarnemen. De openingstreffer was van ongeëvenaarde klasse, als gastspeler ga je met nog één tegenstander voor je richting doel, rechts staat Roel (was er zeker blijven hangen) en links staat Frank. Sociaal gezien speel je de bal dus af richting Roel en dan een pass ineens richting Frank, die uiterst koelbloedig weet af te werken, ''tikkie-takkie 2.0'', en combinatie waar ZVV Awt-Gelaen 1 een dag eerder alleen maar van zou kunnen dromen.. Roel is dus een assistkoning, dat moet de diepere reden van zijn spitspositie, hij wil simpelweg niet zelf scoren, wat een teamspeler is het toch.. De 0-2 was een echte spitsengoal van Frank een schot op doel kwam voor zijn voeten terecht en met zijn ''chocoladelinker'' was dit een koud kunstje. De rust werd met een 1-2 tussenstand behaald, Ralf had het vast van Roda dit seizoen afgekeken, maar hij wachtte slechts 12 minuten te lang met het verwerken van de bal en de Haantjes kon hiervan op het nippertje profiteren.

In de rust sprak aanvoerder Yur zijn mannen toe, althans dat werd door de overige spelers gevraagd. Toen Yur dan ook echt iets wilde gaan zeggen begon eenieder maar door elkaar te praten. Deze mannen hebben natuurlijk ook geen bijsturing nodig, had Yur moeten weten.. 

De tweede helft dan ZVV Awt-Gelaen 3 trok het gas helemaal open. Allereerst liet uw verslaggever uit een uitbal de Haantjes zelf in eigen doel scoren 1-3, vervolgens scoorde Frits bij zijn pas 96e poging daartoe de 1-4 en  uw verslaggever profiteerde ervan dat wederom een poeier door de keeper van de Haantjes niet kon worden klem gepakt en voor zijn voeten belande 1-5. Dat allemaal binnen een minuut of 10, knock-out zou je zomaar zeggen. Dat ZVV Awt-Gelaen 3 sadistische trekjes heeft werd me laten pas duidelijk, ze laten een tegenstander namelijk uit het niets terug komen tot 4-5 om vervolgens de draad gewoon weer op te pakken. Uit een harde voorzet liet Sven het hakblok los, maakte de 4-6 en knakte zodoende de eerste Haantjes. Uw verslaggever maakte van afstand voor de statistieken nog 4-7 en Marc was de laatste beul die er 4-8 van maakte.

Wat een belevenis om bij deze heren van adel mee te mogen doen en als je dan nog ook nog wordt uitgenodigd op ''hun derde helft'' bij de Willemien (ja want zij hebben wel een bodywarmer ervan) is je leven volmaakt, of ja dat werd het pas toen de echte bitterbel kwamen..

Mannen ik hoop ooit nog eens mee te mogen doen, maar voorlopig ben ik gestopt op mijn hoogtepunt.

Uw verslaggever…