ZVV Awt- Gelaen 3 – Café Potbelly 2

Geplaatst 5 jan. 2015 11:24 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]
Zaterderdag, 13 december van het jaar 2014, speelde ZVV Awt- Gelaen 3 weer eens een wedstrijd.
De woorden vóór de wedstrijd waren ‘easy’, ‘eitje’en ‘simpel’. In gedachte had iedereen zich al Man of The Match of topscorer gewaand. Maar dit bleek toch niet zo te zijn…

Het team dat voor de 3 punten moest gaan zorgen was Frankie van Nunen, Maurice, Yur, Ralf, Mark, Robbie, Sven en de sjriever van ’t versjlaag.

Het team begon vol enthousiasme, zoekend naar combi’s… maar niet voor lang. In de 28ste seconde van de wedstrijd kwam Potbelly op onze helft en in de 30ste seconde moest Yur al de bal uit het vissen. Helaas 0-1…  Dit wordt langzamerhand een ritueel: 0-1 door een afstandsschot. 
Jammer, maar helaas… KOM OP AWT- GELAEN !!!
Onze nieuwe spits, bekend in vele teams van ZVV Awt- Gelaen, nam het voortouw, kwam in de 3de minuut alleen voor de goal maar stuitte op de keeper.
In de 5de minuut was het dan uiteindelijk toch raak. Mark alias Usain Bolt, scoorde de 1-1, na een mooi opgezette aanval. Awt- Gelaen kreeg de gespannen overhand in het duel. Dit was op alle fronten merkbaar. Ook bij de spelers…
Een speciale wedstrijd werd het vandaag voor de Meister Propper van het team. Geen kleedkamer is voor hem schoon genoeg, maar de bal wegpoetsen in het net van de tegenstander is vanaf vandaag aan hem toevertrouwd. Na een op maat gegeven voorzet van Robbie, weet Frankie het net te vinden 1-2. Tatata Frank van Nunen, tatata Frank van Nunen klonk het van de tribunes. Geel werd hem bespaard voor het uittrekken van het shirt, omdat de scheids hem deze goal ook gunde. 
Lang stond Awt- Gelaen niet voor in deze match. Vrije trap voor het café team op een gunstige plek. Yur probeerde met zijn playstation- controller de muur goed te zetten , maar de batterijen waren op. Volgende keer duracell-longlife. Yur duwde op zijn controller, de muur bleef staan, 2-2. Het was weer gelijkspel. Maar Awt- Gelaen zal nooit opgeven.
In de rust werd er teruggekeken op de punten die minder goed gingen, maar vooral naar de punten die al goed gingen. Daar borduurden we dan ook voort in de 2de helft.
Aan het begin van de 2de helft werd ons een vrije trap toegekend op een gunstige plek. Rots in de branding, Maurice, combineerde de genomen vrije trap op een schitterende manier waardoor het 
2-3 werd voor Awt- Gelaen. Zouden de 3 punten dan toch mee naar Awt- Gelaen gaan.
Maurice bleef sterk voetballen in de 2de helft en blokkeerde keer op keer de aanvallen van de tegenstander. Uit één van de blokkades ontstond de 2-4. Maurice blokkeerde de tegenstander en schakelde snel om naar de aanval. Hij wist Bomber Sven te vinden, die de bal met zijn ogen dicht langs de keeper schoof, 2-4!!!
Voorin wisten Robbie en Sven zich heel goed te vinden. Mooie combinaties, één- tweetjes, panna’s, hakjes… het ‘ohhhh- ahhhh- effect’ was op de goed gevulde tribunes goed hoorbaar. Een volgend doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na een mooie combi tussen Sven en Robbie werd het dan ook 2-5!
Café-team Potbelly was na 2-5 de weg kwijt. De laatste man verijdelde een zeker doelpunt van Robbie door op Suaréz- achtige manier de bal uit de doel te tikken. De hand van God?!
Geen twijfel… penalty voor Awt- Gelaen. Wie had nog niet gescoord dit seizoen? Onze keeper! Vanaf de bank werd dan ook zijn naam gescandeerd. YUR NEEMT HEM!
Zonder controller, met in gedachte de balk met een streepje, in het groen, op rondje en rustig door het midden. 2-6 ! Iedereen gescoord en 3 punten mee naar Awt- Gelaen. Op naar volgende week, zaterdag 20 december, 18:30uur… Zitterd (Gelaen- Noord) tegen ZVV- awt- Gelaen 3.

Wisten jullie dat?
- De scheidsrechters een super wedstrijd gefloten hebben…
- Het paard dat op de parkeerplaats stond van onze scheidsrechter was…
- Frank de kleedkamers goed inspecteert voordat hij zich gaat omkleden…
- Er velen dachten dat dit een makkelijke wedstrijd zou gaan worden, maar dit in het begin toch tegen viel.
- Aan het eind van deze wedstrijd iedereen van ons team heeft gescoord…
- Frank en Yur hun eerste doelpunt hebben gescoord…
- Frank dubbele outfits draagt onder zijn tenue… dus dubbel moet wassen…
- We de laatste 3 wedstrijden hebben gewonnen !!!

Comments