ZVVAG3 - De Kabouter

Geplaatst 2 nov. 2014 23:17 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]
Op zaterdag 25 oktober stond er de bekerwedstrijd tegen de Kabouter op het programma, dit team is uitkomend in de 2e klasse.

Rond de klok van half 5 werd er verzameld in café Wilhelmina. Vandaag was er maar een fractie van het team bij een gekomen, zeven man sterk werd er vertrokken richting de uitwedstrijd in de Oostelijke Mijnstreek. 

Hoe zou het ZVV Awt-Gelaen 3 vergaan tegen de hoogst genoteerde tegenstander tot nu toe? Heeft onze keeper die fabelachtige reddingen afwisselt met een bal onder de voet door te laten lopen, zich mentaal herstelt van het incident van afgelopen week? Hoe zal het team functioneren met maar twee wissels? Gaan we de pinchhitter van vorige week, ‘Hoedie’ missen? Zal er een opstootje komen nu Roel niet aanwezig is? Hoe gaan we het stellen zonder flamboyante acties van Sven, onze Effenberg? Hoe zal het wisselen gaan zonder trainer?

De tegenstander bestond op het oog afgaande uit serieuze voetballers en het tegenovergestelde van een kabouter in het doel, tijdens het warmlopen werden we het al eens, vandaag zal het een zware worden.

In een bomvolle sporthal In de Biesen zagen de welgeteld 12 toeschouwers de gladiatoren het strijdtoneel betreden. 
De basisopstelling van de trots van Gelaen begon met Yur in het doel, Maurice, Luck, Nolan en Mark maken de start vijf compleet. 
Jori en Michiel begonnen op de bank.

In de eerste minuten werd duidelijk dat de Kabouter het spel ging maken maar de mannen van drie speelden niet onverdienstelijk. De Kabouter wist niet door te drukken en de Geleense mannen gaven speldenprikjes aan de verdedigende stellingen van de Parkstadmannen. Kleine kansen werden over en weer genoteerd, dit met een aantal nette reddingen van de keeper die liet zien mentaal hersteld te zijn. 

Na pakweg een minuut of 12, 13 werd de brilstand van het scorebord gehaald door een, toch wel, gemakkelijk doelpunt van de Kabouter. Hierna volgende in de eerste helft nog drie doelpunten, twee voor de Kabouter en enkele minuten voor rust kwam door een fabelachtige actie, voor de oudere lezers onder ons vergelijkbaar met Cantona, van Nolan de stand op 3-1. Al met al niet slecht tegen een team dat twee klasses hoger acteert, toch?

In de tweede helft was het spelbeeld het zelfde, de mannen van drie verdedigden goed en waren fel op de bal. Dit tot ergernis van de tegenstander en vooral hun haarloze aanvoerder. 
In deze tweede helft werd er meer naar voren gevoetbald, dit leidde tot een voor de toeschouwers leuke wedstrijd. In de tweede helft werden er weer vier doelpunten gemaakt, drie voor de Kabouter en een voor ZVV Awt-Gelaen 3. Na een fraaie actie van Maurice die twee Hoensbroekse spelers voorbij liep als of ze er niet stonden en hierna koelbloedig het overzicht behield en zo Nolan hielp om de uit de kluiten gewassen keeper van Hoensbroek te passeren.

Wat vooraf gezien werd als de mythische clash tussen David en Goliath werd het een voor de toeschouwers amusante wedstrijd met dank aan het, in dit geval, kleine Awt-Gelaen 3.

Wist u dat?
- Yur voorafgaande aan de wedstrijd vroeg of het echt nummer 110 was aangezien er een buitenlandse naam bij het nummer stond en niet het ‘oer Hollandse’ Appelmans.
- Nolan naast twee doelpunten ook twee fans had meegenomen.
- Frank bier drinken belangrijker vindt dan voetballen
- En dat zo zijn felbegeerde doelpunt er niet komt?
- Armand moest klussen en anders billenkoek van zijn vriendin zou krijgen?
- Sven jarig was.
- Yur fabelachtige reddingen afwisselde met een schot op doel?
- Maurice geen enkel duel achterin verloren heeft?
- Er gewerkt werd voor elke meter.
- De wedstrijd redelijk ‘hard’ was.
- Mark nog steeds de enige speler is met een gele kaart.
- Er na de wedstrijd door een aantal het verdriet van het verlies weggegeten werd bij de KFC?
- Kienen verdomd moeilijk is als de getallen snel opgenoemd worden.
- Wij blij zijn met onze mooie bodywarmers gesponsord door café Wilhelmina.
- De typmachine doorgegeven wordt aan Mark!
Comments