Archief‎ > ‎Archief 2014-2015‎ > ‎

Team 3 Wedstrijdverslagen

Deze pagina toont alle wedstrijdverslagen van wedstrijden gespeeld door team 3

ZVV Awt-Gelaen 3 knakt de Haantjes

Geplaatst 21 apr. 2015 01:10 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

Afgelopen zaterdag trokken de mannen van ZVV Awt-Gelaen 3 een flik stuk zuidwaarts en wel naar (Neer)Beek om aldaar aan te treden tegen het ooit roemruchtige team de Haantjes. Personele problemen kenmerkte ZVV Awt-Gelaen 3, uw verslaggever werd benaderd om 24 uur na het aantreden met het 1e te  spelen in het echte vlaggenschip (duikboot) van onze vereniging. En eerlijk gezegd de nood was inderdaad hoog, inclusief ondergetekende had men ''slechts'' 4 wissels..

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ZVV Awt-Gelaen 3 ook een team is waar je graag in mee mag doen, al is het maar voor de derde helft. Toch doe je dan het team tekort want ze hebben nogal wat grootheden in het team en ik zal de ''matadoren'' van afgelopen zaterdag eens nader omschrijven om jullie een beeld te geven. Keeper Yur (schommelde zaterdag nog lekker in de speeltuin en wordt door teamgenoten mr. Bitterbal genoemd, als keeper een fraaie naam..), Ralf (de enige man van team 3 die meer minuten in tenue naast het veld heeft gezeten dan in het veld en zichzelf slechts ''brengt'' als er minimaal 3 doelpunten voorsprong zijn en indien dan een tegentreffer valt er dan ook weer zo snel mogelijk uit is, kortom resultaatvoetbal uitgevonden), Sven (een nieuweling gekocht voor het loopvermogen, het zou alleen voor medespelers prettig zijn als hij dat loopvermogen kon combineren MET een bal in de buurt), Marc (deze man neemt altijd zijn vader als trouwste supporter van de club mee en liet zelfs het kampioenschap in zijn woonplaats Eindhoven lopen om bij het echte team aanwezig te zijn), Roel (de man die steevast voorin wordt geposteerd maar volgens de statistieken pas 1x het net heeft weten te vinden, kortom hier moet een diepere redenatie achter liggen en uw verslaggever komt hier later in dit verslag pas achter), Frits (alleen al bij die naam denk je dat is Frits de spits, nu twee dagen later beseft eenieder dat dit slechts een uitdrukking is, deze beweeglijke speler (stijf links) heeft een groot loopvermogen maar krijgt heimwee als hij op de helft van de tegenstander aanwezig is), Frank (''das phantom'' heeft iedereen eigenlijk het hele jaar voor de gek gehouden, speelde maar wat verstoppertje, miste opzettelijk enkele kansen maar nu weet men wel beter, deze man piekt op de juiste momenten) en tenslotte Jori (de man zegt stellig 19:30 uur als aanvangstijd te laat te vinden, hij dan zijn draai niet kan vinden en inderdaad hij heeft gelijk gekregen).. 

Uw verslaggever werd meteen in de basisopstelling neergezet en nederig werd deze geste geaccepteerd. Bij ZVV Awt-Gelaen 3 voel je je zelfs als speler vaker toeschouwer. Men gaat voor eigen succes, of ziet je niet lopen en ze zien dingen die een normaal mens niet eens met het blote oog kan waarnemen. De openingstreffer was van ongeëvenaarde klasse, als gastspeler ga je met nog één tegenstander voor je richting doel, rechts staat Roel (was er zeker blijven hangen) en links staat Frank. Sociaal gezien speel je de bal dus af richting Roel en dan een pass ineens richting Frank, die uiterst koelbloedig weet af te werken, ''tikkie-takkie 2.0'', en combinatie waar ZVV Awt-Gelaen 1 een dag eerder alleen maar van zou kunnen dromen.. Roel is dus een assistkoning, dat moet de diepere reden van zijn spitspositie, hij wil simpelweg niet zelf scoren, wat een teamspeler is het toch.. De 0-2 was een echte spitsengoal van Frank een schot op doel kwam voor zijn voeten terecht en met zijn ''chocoladelinker'' was dit een koud kunstje. De rust werd met een 1-2 tussenstand behaald, Ralf had het vast van Roda dit seizoen afgekeken, maar hij wachtte slechts 12 minuten te lang met het verwerken van de bal en de Haantjes kon hiervan op het nippertje profiteren.

In de rust sprak aanvoerder Yur zijn mannen toe, althans dat werd door de overige spelers gevraagd. Toen Yur dan ook echt iets wilde gaan zeggen begon eenieder maar door elkaar te praten. Deze mannen hebben natuurlijk ook geen bijsturing nodig, had Yur moeten weten.. 

De tweede helft dan ZVV Awt-Gelaen 3 trok het gas helemaal open. Allereerst liet uw verslaggever uit een uitbal de Haantjes zelf in eigen doel scoren 1-3, vervolgens scoorde Frits bij zijn pas 96e poging daartoe de 1-4 en  uw verslaggever profiteerde ervan dat wederom een poeier door de keeper van de Haantjes niet kon worden klem gepakt en voor zijn voeten belande 1-5. Dat allemaal binnen een minuut of 10, knock-out zou je zomaar zeggen. Dat ZVV Awt-Gelaen 3 sadistische trekjes heeft werd me laten pas duidelijk, ze laten een tegenstander namelijk uit het niets terug komen tot 4-5 om vervolgens de draad gewoon weer op te pakken. Uit een harde voorzet liet Sven het hakblok los, maakte de 4-6 en knakte zodoende de eerste Haantjes. Uw verslaggever maakte van afstand voor de statistieken nog 4-7 en Marc was de laatste beul die er 4-8 van maakte.

Wat een belevenis om bij deze heren van adel mee te mogen doen en als je dan nog ook nog wordt uitgenodigd op ''hun derde helft'' bij de Willemien (ja want zij hebben wel een bodywarmer ervan) is je leven volmaakt, of ja dat werd het pas toen de echte bitterbel kwamen..

Mannen ik hoop ooit nog eens mee te mogen doen, maar voorlopig ben ik gestopt op mijn hoogtepunt.

Uw verslaggever…

ZVV Awt- Gelaen 3 – Café Potbelly 2

Geplaatst 5 jan. 2015 11:24 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

Zaterderdag, 13 december van het jaar 2014, speelde ZVV Awt- Gelaen 3 weer eens een wedstrijd.
De woorden vóór de wedstrijd waren ‘easy’, ‘eitje’en ‘simpel’. In gedachte had iedereen zich al Man of The Match of topscorer gewaand. Maar dit bleek toch niet zo te zijn…

Het team dat voor de 3 punten moest gaan zorgen was Frankie van Nunen, Maurice, Yur, Ralf, Mark, Robbie, Sven en de sjriever van ’t versjlaag.

Het team begon vol enthousiasme, zoekend naar combi’s… maar niet voor lang. In de 28ste seconde van de wedstrijd kwam Potbelly op onze helft en in de 30ste seconde moest Yur al de bal uit het vissen. Helaas 0-1…  Dit wordt langzamerhand een ritueel: 0-1 door een afstandsschot. 
Jammer, maar helaas… KOM OP AWT- GELAEN !!!
Onze nieuwe spits, bekend in vele teams van ZVV Awt- Gelaen, nam het voortouw, kwam in de 3de minuut alleen voor de goal maar stuitte op de keeper.
In de 5de minuut was het dan uiteindelijk toch raak. Mark alias Usain Bolt, scoorde de 1-1, na een mooi opgezette aanval. Awt- Gelaen kreeg de gespannen overhand in het duel. Dit was op alle fronten merkbaar. Ook bij de spelers…
Een speciale wedstrijd werd het vandaag voor de Meister Propper van het team. Geen kleedkamer is voor hem schoon genoeg, maar de bal wegpoetsen in het net van de tegenstander is vanaf vandaag aan hem toevertrouwd. Na een op maat gegeven voorzet van Robbie, weet Frankie het net te vinden 1-2. Tatata Frank van Nunen, tatata Frank van Nunen klonk het van de tribunes. Geel werd hem bespaard voor het uittrekken van het shirt, omdat de scheids hem deze goal ook gunde. 
Lang stond Awt- Gelaen niet voor in deze match. Vrije trap voor het café team op een gunstige plek. Yur probeerde met zijn playstation- controller de muur goed te zetten , maar de batterijen waren op. Volgende keer duracell-longlife. Yur duwde op zijn controller, de muur bleef staan, 2-2. Het was weer gelijkspel. Maar Awt- Gelaen zal nooit opgeven.
In de rust werd er teruggekeken op de punten die minder goed gingen, maar vooral naar de punten die al goed gingen. Daar borduurden we dan ook voort in de 2de helft.
Aan het begin van de 2de helft werd ons een vrije trap toegekend op een gunstige plek. Rots in de branding, Maurice, combineerde de genomen vrije trap op een schitterende manier waardoor het 
2-3 werd voor Awt- Gelaen. Zouden de 3 punten dan toch mee naar Awt- Gelaen gaan.
Maurice bleef sterk voetballen in de 2de helft en blokkeerde keer op keer de aanvallen van de tegenstander. Uit één van de blokkades ontstond de 2-4. Maurice blokkeerde de tegenstander en schakelde snel om naar de aanval. Hij wist Bomber Sven te vinden, die de bal met zijn ogen dicht langs de keeper schoof, 2-4!!!
Voorin wisten Robbie en Sven zich heel goed te vinden. Mooie combinaties, één- tweetjes, panna’s, hakjes… het ‘ohhhh- ahhhh- effect’ was op de goed gevulde tribunes goed hoorbaar. Een volgend doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na een mooie combi tussen Sven en Robbie werd het dan ook 2-5!
Café-team Potbelly was na 2-5 de weg kwijt. De laatste man verijdelde een zeker doelpunt van Robbie door op Suaréz- achtige manier de bal uit de doel te tikken. De hand van God?!
Geen twijfel… penalty voor Awt- Gelaen. Wie had nog niet gescoord dit seizoen? Onze keeper! Vanaf de bank werd dan ook zijn naam gescandeerd. YUR NEEMT HEM!
Zonder controller, met in gedachte de balk met een streepje, in het groen, op rondje en rustig door het midden. 2-6 ! Iedereen gescoord en 3 punten mee naar Awt- Gelaen. Op naar volgende week, zaterdag 20 december, 18:30uur… Zitterd (Gelaen- Noord) tegen ZVV- awt- Gelaen 3.

Wisten jullie dat?
- De scheidsrechters een super wedstrijd gefloten hebben…
- Het paard dat op de parkeerplaats stond van onze scheidsrechter was…
- Frank de kleedkamers goed inspecteert voordat hij zich gaat omkleden…
- Er velen dachten dat dit een makkelijke wedstrijd zou gaan worden, maar dit in het begin toch tegen viel.
- Aan het eind van deze wedstrijd iedereen van ons team heeft gescoord…
- Frank en Yur hun eerste doelpunt hebben gescoord…
- Frank dubbele outfits draagt onder zijn tenue… dus dubbel moet wassen…
- We de laatste 3 wedstrijden hebben gewonnen !!!

Zaterdag 29-11-20014, Zvv Awt Gelaen 3 – De Haantjes 1

Geplaatst 12 dec. 2014 04:47 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

The man with a mission !

Vandaag stond de wedstrijd op het programma tegen het vroeger zo roemruchte De Haantjes van de eredivisie tot de eerste divisie hebben ze gespeeld en nu zijn ze terecht gekomen in de divisie waar ons eigen teampje vertoefd.

Het was tevens een dag waar bijna alle sterren van het derde hun opwachting zouden maken behalve Armand Kunkels en Maurice Haen waren er als spelers niet bij en onze topleider Peter Kunkels moest ook helaas verstek laten gaan. We waren met welgeteld 11 mensen dus  we hadden ook gewoon bij Fc Geleen Zuid kunnen gaan ballen deze middag. Voor Nolan is dit de laatste wedstrijd geweest voor ons team hij is gepromoveerd naar het tweede team van Zvv AG. Hier staat tegenover dat ,,good old’’ Robby Janssen hiervoor terug in de plaats is gekomen om onze voorhoede een kwaliteitsinjectie te geven.

Nu genoeg gepraat over de leden nu terug naar de wedstrijd van vandaag!
Onze coach FW uit G had het maar druk mee voor de wedstrijd , zoveel mensen, formulier invullen, gek worden gemaakt door hoedie dus het zou een zware voor hem worden vandaag. Maar een goeie coach kan met deze immense druk omgaan en dat was uiteindelijk ook het geval met onze klasbak!

We beginnen sterk zei de coach ( waren de meningen van de mensen op de bank over verdeelt maar ja) het was een rommelig begin van de match op en neer ging het veel balverlies van beide teams veel acties die niets opleverden en teveel mensen verspeelde energie voor niets totdat een speler van de haantjes met bovengemiddeld gewicht de bal vanaf de middenstip in een keer op zijn pantoffel nam en Yur die nog geen bal geraakt had hiermee uit zijn middagdutje haalde. Dit was tevens het sein dat Yur heeft aangegrepen om vanaf dat moment een puike partij te gaan keepen! Met de week zien we hem groeien! Maar niet alleen Yur zien we groeien ook ons teampje zien we groeien dit is erg fijn om te zien! Toen gingen we loos met de koppeltjes te wisselen echter voor een iemand was er geen medespeler te vinden deze middag Frank van Nunen maar goed ook want de herfstbockjes hingen als een grote walm om hem heen . Ik denk dat een medespeler die met hem het veld op moest meteen dronken het veld op zou lopen. Op het veld was niet veel van de bockjes van Frank te merken hij rende als een jong veulen achter elke bal aan.In de tussentijd heeft Jori last van een migraine aanval gekregen waardoor rust noodzakelijk was want hij moest rijden naar onze activiteit deze avond!

Nu het MOMENT van de wedstrijd! De bal gaat uit bij de middenlijn Hoedie heeft in de gaten dat THE MAN er klaar voor is ! Hij ziet boemboem Roel als een speer rennen en neemt de bal al bijna op de helft(de wedstrijd stond onder leiding van Toon Bakker hiervoor onze dank!) van de tegenstander en plaatst hem recht in de voeten van turbo Roel die recht op de keeper afgaat en dan naar het schijnt achter het standbeen langs hem verschalkt dan nog bijna pardoes tegen de paal aan loopt en hierna nog het laatste zetje moet geven om de bal over de lijn te trappen geweldig! Hierna volgde een vreugde uitbarsting van onze hulk het shirt over zijn hoofd of toch een dansje geweldig! 1-1 ! En Roel is van de akelige 0 af en nu hebben we er nog maar 3 met 0! Waarvan eentje Frank van Nunen ! En onze doelman! 

Rust! De tweede helft begonnen we met meer gas erop wat resulteerde in diverse enorme kansen voor zowel Nolan ,Luck,Mark en Robby. Gelukkig stelde De Haantjes er bar weinig tegenover dit kwam mede door de solide verdediging vandaag die goed onder controle was  Remy,Giel,Luck,Hoedie hielden de mannen van de Haantjes ver weg van Yur en voetbalden lekker mee en als er dan eens een doorbraak was dan stond Yur zijn mannetje. Dit resulteerde snel in een leuke aanval tussen Mark, Robby, en Luck waarna Luck de bal bijna door het dak van het doel schopte! 2-1! 

In het verdere verloop van de wedstrijd liet onze nieuwe man zien waarvoor hij is gekomen om te scoren ! Robby maakte er nog twee 3-1! 4-1! Hij zal samen met Sven gaan zorgen om ons doelpuntenaantal te gaan verdubbelen! Een heerlijk spitsenkoppel hebben we hiermee  in ons team!

Nu konden we ons gaan opmaken voor een leuke zaterdagavond met lekker eten en een goed glas bier! 

Wist u dat;

- we de foto’s samen met onze sponsor Cafe Wilhelmina hebben gemaakt
- tevens in de hal de teamfoto hebben gemaakt met onze tassensponsor DHG
- Frank gerust wel tot na de wedstrijd in de Willemien was blijven zitten
- we vandaag 2 banken nodig hadden voor onze reserves
- Toon ons de eerste keer dit seizoen perfect heeft gefloten
- nog altijd aan het wachten zijn op de euforie na een goal van Frank van Nunen
- we Gwenn willen bedanken voor de leuke foto’s die ze gemaakt heeft
- de organisatie van het uitje willen bedanken voor de gezellige dag!
- de coach de volgende keer op de tafel zijn moves willen laten doen
-hij een geweldig gevoel van ritme heeft waar menig samba danseres nog iets van kan leren
- Nolan heel veel succes bij 2 willen wensen!
- Mark zijn bestek op sluwe wijze bij andere mensen pikt!
- de snoeppotten goed gevuld waren bij Wok Parkstad
- Yur bijna de nacht van zijn leven had gehad in de Antoniusstrasse
- Remy het bier niet meer kon dragen in twee handen
- Robby erg zwoel kan dansen
- Aken en Oud Geleen onveilig waren deze avond

ZVVAG3 - De Kabouter

Geplaatst 2 nov. 2014 23:17 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

Op zaterdag 25 oktober stond er de bekerwedstrijd tegen de Kabouter op het programma, dit team is uitkomend in de 2e klasse.

Rond de klok van half 5 werd er verzameld in café Wilhelmina. Vandaag was er maar een fractie van het team bij een gekomen, zeven man sterk werd er vertrokken richting de uitwedstrijd in de Oostelijke Mijnstreek. 

Hoe zou het ZVV Awt-Gelaen 3 vergaan tegen de hoogst genoteerde tegenstander tot nu toe? Heeft onze keeper die fabelachtige reddingen afwisselt met een bal onder de voet door te laten lopen, zich mentaal herstelt van het incident van afgelopen week? Hoe zal het team functioneren met maar twee wissels? Gaan we de pinchhitter van vorige week, ‘Hoedie’ missen? Zal er een opstootje komen nu Roel niet aanwezig is? Hoe gaan we het stellen zonder flamboyante acties van Sven, onze Effenberg? Hoe zal het wisselen gaan zonder trainer?

De tegenstander bestond op het oog afgaande uit serieuze voetballers en het tegenovergestelde van een kabouter in het doel, tijdens het warmlopen werden we het al eens, vandaag zal het een zware worden.

In een bomvolle sporthal In de Biesen zagen de welgeteld 12 toeschouwers de gladiatoren het strijdtoneel betreden. 
De basisopstelling van de trots van Gelaen begon met Yur in het doel, Maurice, Luck, Nolan en Mark maken de start vijf compleet. 
Jori en Michiel begonnen op de bank.

In de eerste minuten werd duidelijk dat de Kabouter het spel ging maken maar de mannen van drie speelden niet onverdienstelijk. De Kabouter wist niet door te drukken en de Geleense mannen gaven speldenprikjes aan de verdedigende stellingen van de Parkstadmannen. Kleine kansen werden over en weer genoteerd, dit met een aantal nette reddingen van de keeper die liet zien mentaal hersteld te zijn. 

Na pakweg een minuut of 12, 13 werd de brilstand van het scorebord gehaald door een, toch wel, gemakkelijk doelpunt van de Kabouter. Hierna volgende in de eerste helft nog drie doelpunten, twee voor de Kabouter en enkele minuten voor rust kwam door een fabelachtige actie, voor de oudere lezers onder ons vergelijkbaar met Cantona, van Nolan de stand op 3-1. Al met al niet slecht tegen een team dat twee klasses hoger acteert, toch?

In de tweede helft was het spelbeeld het zelfde, de mannen van drie verdedigden goed en waren fel op de bal. Dit tot ergernis van de tegenstander en vooral hun haarloze aanvoerder. 
In deze tweede helft werd er meer naar voren gevoetbald, dit leidde tot een voor de toeschouwers leuke wedstrijd. In de tweede helft werden er weer vier doelpunten gemaakt, drie voor de Kabouter en een voor ZVV Awt-Gelaen 3. Na een fraaie actie van Maurice die twee Hoensbroekse spelers voorbij liep als of ze er niet stonden en hierna koelbloedig het overzicht behield en zo Nolan hielp om de uit de kluiten gewassen keeper van Hoensbroek te passeren.

Wat vooraf gezien werd als de mythische clash tussen David en Goliath werd het een voor de toeschouwers amusante wedstrijd met dank aan het, in dit geval, kleine Awt-Gelaen 3.

Wist u dat?
- Yur voorafgaande aan de wedstrijd vroeg of het echt nummer 110 was aangezien er een buitenlandse naam bij het nummer stond en niet het ‘oer Hollandse’ Appelmans.
- Nolan naast twee doelpunten ook twee fans had meegenomen.
- Frank bier drinken belangrijker vindt dan voetballen
- En dat zo zijn felbegeerde doelpunt er niet komt?
- Armand moest klussen en anders billenkoek van zijn vriendin zou krijgen?
- Sven jarig was.
- Yur fabelachtige reddingen afwisselde met een schot op doel?
- Maurice geen enkel duel achterin verloren heeft?
- Er gewerkt werd voor elke meter.
- De wedstrijd redelijk ‘hard’ was.
- Mark nog steeds de enige speler is met een gele kaart.
- Er na de wedstrijd door een aantal het verdriet van het verlies weggegeten werd bij de KFC?
- Kienen verdomd moeilijk is als de getallen snel opgenoemd worden.
- Wij blij zijn met onze mooie bodywarmers gesponsord door café Wilhelmina.
- De typmachine doorgegeven wordt aan Mark!

ZVV Awt-Gelaen-Heerlerheide 5

Geplaatst 27 okt. 2014 00:06 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

Vandaag, 18-10, stond de wedstrijd tegen Heerlerheide 5 op het programma. Deze ploeg is op het laatste moment toegevoegd aan de competitie, waardoor ons vrije weekend nog ff op zich laat wachten. 
Zouden we vandaag de goede vorm van afgelopen week kunnen voortzetten.
Om 15.15u was 90% van de spelers aanwezig. Bart belde nog ff op, dat hij vooraan in de file stond op de A2 en Luc had ook wat vertraging opgelopen.
Waar Youri normaal deel uit maakt van de selectie, moest hij er nu voor zorgen dat we gebruik konden maken van de sporthal. "Werk" was voor hem vandaag de spelbreker.
De scheids, die voor vandaag nog nooit in deze zaal z'n kwaliteiten had tentoon gespreid, had moeite met het vinden van z'n kleedlokaal. Noodgedwongen moest hij dit doen bij de tegenstander.
Na een goede warming-up, werd door coach erop gewezen dat we de goede lijn van vorige week moesten doortrekken. Hij kon ook vandaag genoeg wisselen, liefst 5 man zaten bij hem op de bank.
Bart, die vandaag voor het eerst aanwezig was, stond gelijk in de basis. Zonder echt voor gevaar te zorgen was duidelijk dat Awt-Gelaen voetballend beter was.
Helaas werden de kleine kansen niet benut.
Door een fout werd het zelfs 0-1. Yur, die voor de 2 keer bal kreeg terug gespeeld zonder dat deze was aangeraakt door de tegenstander, liet hem onder z'n voet de goal inrollen.
Gewoon opnieuw beginnen. Vraag was nu, vanuit de verdediging blijven voetballen of vroeg storen.
Als je vanuit de verdediging gaat voetballen moet je geduldig zijn, vast zetten betekend dat je met veel mensen op de helft van de tegenstander gaat voetballen. Omschakeling is dan heel belangrijk. Omdat we voor 80%(onder de 35) uit jonge honden bestaan, werd gekozen voor het laatste.
Dit wierp z'n vruchten af, via Nolan(2x) en Luc konden we gaan rusten met een 3-2 voorsprong. Een snelle counter van Heerlerheide had ervoor gezorgd dat Yur nog 1x moest graaien in z'n net.
Bart nam afscheid in de rust. Hij kon maar 1 helft voetballen. Dit had niks te maken met z'n conditie(denk ik). Youri begeleide de scheids naar zijn hok, waardoor Heerlerheide hun tactiek voor de 2de helft in alle rust kon bespreken.
Ook in de 2de helft een beter, maar onverzorgd voetballend, ZVV Awt-Gelaen. Lang bleef het 3-2. Tot............
Hoedi, die vorig jaar alleen maar de 2de paal vast hield, zorgde nu met een streep voor de 4-2. 
Heerlerheide deed er een schepje bovenop. Awt-Gelaen bleef gevaarlijker, Heerlerheide werd alleen nog via afstandsschoten gevaarlijk, maar Yur stond z'n mannetje.
Zo kon ook deze wedstrijd winnend worden afgesloten. Een opsteker voor de rest van het seizoen.
Top gedaan en volgende week wacht alweer de volgende klus.
 
Wist je dat?
 
- 45 min voor aanvang van een thuiswedstrijd aanwezig zijn erg veel is?
- niet alleen ik, maar ook anderen dit vinden?
- ook bij het 3de problemen zijn met het scorebord?
- dit de schuld is van een van de Frank's?
- wij vandaag eens het 2de mochten uithelpen?
- Mark al ging klaar staan om in te vallen?
- Roel dacht dat de 2de helft maar 13 min duurde?
- hij weer terug kwam, gelukkig?
- Hoedi nu ook z'n goaltje heeft gemaakt?
- nu alleen Frank v. N nog helemaal niet gescoord heeft voor Awt-Gelaen 3?
- sterker nog, hij de enige is in de hele vereniging die het net nog niet heeft gevonden?
- dus alle ballen op Frank v N?
- kans dat we dan winnen wel erg klein wordt?
- we besloten hebben om voorlopig met 10/11 man te spelen?
- de carnavalisten spoedig zullen gaan afvallen?
- volgende week 60% afwezig zal zijn?
- dus er maar 5 man overblijven?
- ik deze laptop ga overdragen aan 1 van die 5?
- maar niet heus?
- ik jullie succes wens volgende week?

ZVV Awt Gelaen 3 - Zittert 2

Geplaatst 14 okt. 2014 07:28 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

Wedstrijdverslag 11 Oktober’14. 

Zaterdag 11 oktober stond onze eerste bekerwedstrijd voor de deur. We verzamelden met zijn allen in de kantine van Glanerbrook. We hadden een groot aantal spelers ter beschikking voor deze wedstrijd. Helaas waren Armand en Mark niet van partij. Deze bekerwedstrijd moesten we spelen tegen Zittert 2 die een klasse hoger als ons speelt. Zittert 2 speelt samen in de competitie met ons 2e team. Ook hadden we vandaag een echte assistent coach Frank Wientjes. Iedereen dacht dat dit een zware wedstrijd zou worden, maar…..

De 1e helft begonnen we sterk, veel balbezit, omschakeling liep goed en we kregen weliswaar kansjes. Totdat er een hele grote kans kwam, Nolan schoot op de doelman van Zittert 2, de bal kwam zo voor de voeten van Roel maar dit ging zo snel dat Roel de bal niet in het netje wist te krijgen. Helaas en zelfs een beetje onverdiend kwam Zittert 2 op voorsprong. Via een corner bracht Zittert de bal in het spel, de bal werd snel voorgezet bij de 2e paal en daar was de 0-1. Maar je kon voelen aan alles dat dit niet zo’n wedstrijd zou worden als alle andere wedstrijden. De feeling zat er goed in.

De 2e helft, we begonnen als een ware vuurpijl. Nolan met een paar individuele  acties maar de keeper van Zittert stond een goede partij te keepen. Maar toen Nolan maakte een actie, kwam zo tussen 2 man door en scoorde de 1-1. Er was weer hoop op een stunt. 2 minuten later, weer een actie van Nolan en daar was die dan toch de 2-1 voor ZVV Awt Gelaen. De 2e helft speelde we een tikkeltje meer aanvallender en dit pakte goed uit. Maar toen kwam Zittert met 3 man naar onze goal toe, Zittert tikte goed rond en daar was de 2-2. We moesten dit proberen vast te houden of misschien toch nog 1 goaltje maken. De wedstrijd bleef de rest in evenwicht totdat Zittert een aanval opzette, de bal voorzette, de speler van Zittert voor een lege goal stond, hij schoot…. maar hij miste! Daar was Yur met een fabelachtige redding, ook weer geluk maar het stond nog steeds 2-2. 

Einde wedstrijd, maar zoals bij elke bekerwedstrijd moeten er penalty’s genomen worden. De 1e penalty was raak voor Zittert. Toen ging Luck achter de bal staan, koos een hoek en helaas hij miste. De 2e penaltyreeks werd er allebei gescoord door Zvv Awt Gelaen en Zittert. En de 3e penaltyreeks schoot Zittert ook raak dus hoefde wij geen penalty meer te nemen. 

Helaas hebben we deze wedstrijd na penalty’s verloren maar toch mogen we met een gerust hart terug op deze wedstrijd kijken. Het spel liep een stuk beter en als we dit niveau volhouden in de competitie dan komt er misschien een feestje aan het einde van dit seizoen.

Wist je dat?

-Nolan 2x gescoord heeft.
-Hiermee zijn 1e 2 goals gescoord heeft
-Hij de bal er nu wel in kreeg en vorige week niet?
-Dat we volgende week dit niveau proberen vast te houden?
-Dat we thuis tegen Heerlerheide moeten?
-Armand last had van zijn rug?
-Dat we de aanvoerdersband kwijt zijn?
-Dat op 29 november een teamactiveit op de planning staat?
-We hiervoor een zwembroek nodig hebben?
-Michiel hier heel erg over twijfelt?
-Ik de pen door ga geven aan…………   Sven van Roij

ZVV Born 2 - ZVV Awt-Gelaen 3

Geplaatst 7 okt. 2014 10:58 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

Zaterdagavond 4 oktober 2014, 19.00u. We verzamelden met zijn allen in De Willemien. Nou ja, met zijn allen. Er waren helaas een groot aantal toppers niet bij deze keer: Roel, Ralf, Sven, Maurice, Jori, Luck en Armand moesten dit duel helaas missen. En ook moesten we het stellen zonder onze coach! In ruil kregen we echter wel 2 mensen van het 2de erbij, Bart en Kevin. Daarnaast speelde Remy mee.

Na 2 nederlagen op een rij was iedereen erop gebrand dit keer wel 3 punten meer naar Oud-Geleen te nemen. Maar zou dat lukken zonder onze coach? Vanaf het begin bouwden we aan mooie aanvallen. Helaas was een leep balletje van de tegenstander onze nieuwe goalie Frank iets te machtig, ondanks dat hij vastbesloten zijn doel uitkwam… We keken daarom wederom tegen een achterstand aan. 

Gelukkig lieten we ons niet uit het veld slaan en via een treffer van Bart kwamen we terug in de wedstrijd. In de rust zei Bart tegen ondergetekende dat ik het beste bij de tweede paal kon wachten op een voorzet. Deze raad volgde ik direct op, en nog geen minuut later betaalde zich dit uit. Bart liet een tegenstander achter zich en schoot de bal hard voor. Heel hard. Het was een wonder dat ik de bal met mijn knie raakte i.p.v. een ander lichaamsdeel, anders had ik met veel minder plezier dit wedstrijdverslag geschreven gok ik zo…

Hoe dan ook, we stonden toen weer voor. Met een sluwe counter wist de tegenstander ZVV Born 2 nog 1 keer gelijk te maken, maar daarna liepen we uit met doelpunten van Giel, Kevin en een hele mooie van Bart. Er rolde een tweede bal het veld in, ter hoogte van de corner-plek. Door deze commotie was de tegenstander zo afgeleid dat niemand op Bart lette. Die aarzelde niet en punterde de bal uit een bijna onmogelijke hoek de kruising in. Die goal gaf het team vleugels en met nog 2 doelpunten van ondergetekende (waar hij blij mee was, omdat zijn vader toeschouwer was) werd de eindstand maar liefst 8-4 voor ons.

Na deze overwinning werden er uiteraard nog een aantal alcoholische versnaperingen genuttigd in de Willemien. Met de 3 punten op zak smaakten deze voortreffelijk. We zijn met de overwinning aanzienlijk gestegen in de ranglijst en nu is er dorst ….naar meer :).


Wist u dat….

- We Bart, Kevin en Remy bedanken voor hun inzet en bijdrage in de glansrijke zege?
- We zaterdag 11 oktober gaan proberen om de win-reeks uit te breiden naar 2 gewonnen duels op rij?
- We hiervoor wel “even” moeten winnen van het naar verluid vrij goed spelende Zittert 2?
- Maar dat natuurlijk geen enkel probleem hoeft te zijn als alle toppers present zijn weer?
- We alvast een activiteit moeten gaan bedenken voor het zeer waarschijnlijke geval dat wij de beker dit seizoen gaan winnen?
- Yur deze wedstrijd in plaats van in het doel te staan zeer verdienstelijk heeft meegevoetbald?
- Dat hij hier helaas wel een liesblessure aan heeft overgehouden?
- En hij wellicht voortaan dan toch maar weer tussen de palen gaat staan?
- Op vrijdag 7 november om 19:30 uur in de Willemien de 6e editie van het Kwajongconcours op de agenda staat?
- Het leuk zou zijn als daar veel teamgenoten aan zouden meedoen?
- Maar dat men zich dan snel moet inschrijven omdat er maar 20 koppels kunnen deelnemen?
- Ondergetekende in elk geval hieraan mee zal doen samen met Remy?
- Dit wedstrijdverslag eigenlijk geschreven had moeten worden door onze coach?
- En dat het verslag dan zeer waarschijnlijk een stuk serieuzer was geweest?
- Ik om die reden voor het volgende wedstrijdverslag de pen doorgeef aan….onze coach Peter K! 

ZVVAG 3 verliest van FC Ria

Geplaatst 23 sep. 2014 23:15 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

Zaterdagavond 20 september 2014, 19.45u. We verzamelden met zijn allen in De Willemien. Daar kreeg we te horen dat ons tweede team zojuist hun wedstrijd al had gewonnen. Wat zij kunnen, kunnen wij ook, dachten we….

De sfeer zat er in ieder geval goed in en gemotiveerd als we waren, arriveerden we veel te vroeg in Buchten om onze wedstrijd tegen FC Ria te spelen. Met een totaal van 11 spelers begonnen we aan de wedstrijd, nadat coach Peter van Gaal, samen met zijn assistent Roel Kluivert de opstelling bekend hadden gemaakt. Fraai spel en goede combinaties van ons team resulteerde na een minuut of 5 in de 0-1 voor ZVV Awt-Gelaen 3. Dit kon nog wel eens een hele mooie avond worden, dachten we….

Helaas bleef het alleen bij een plan, want al snel bleek dat de tegenstander een maatje te groot was. Niet lang na de 0-1 werd het 1-1, 2-1, 3-1 en bij rust stonden we al achter met 4-1. En nu?? Heeft onze Kunkelcoach nog een verrassing in zijn hoge hoed(i)? Terwijl onze captain Luuk als een heuse Arjan Robben het team wist op te peppen, begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Voor ons stond het gewoon weer 0-0. Dit klusje gaan we klaren, dachten we….

De tegenstander had blijkbaar goed door hoe ze ons team moesten bespelen. Of waren we omgekocht met een blaadje bier?? We zullen het nooit weten… Het uiteindelijke resultaat liet in ieder geval niet lang op zich wachten, nadat na twee snelle tegendoelpunten de kopjes wat gingen hangen en we te veel ruimte weggaven. Deze wedstrijd ging verloren met 10-1. Duidelijk is dat er voor ons zeker nog werk aan de winkel is, maar we zijn op de goede weg. De volgende wedstrijd zal vast en zeker weer worden gewonnen, denken we….

Wist u dat….

- We sinds afgelopen zaterdag onze eigen sporttassen hebben, met de afmeting van een toilettas?
- We hiervoor wel graag onze sponsor DHG Nederland te Geleen willen bedanken?
- We ons wel afvragen of de onderbroek van sommige spelers in deze tas zal passen?
- Ons team binnenkort ook nog bodywarmers krijgt om onze gespierde torso’s ook in de winter warm te houden?
- We voor deze bodywarmers onze sponsor Cafe Wilhelmina bedanken?
- Wij deze bodywarmers misschien zelfs tijdens de wedstrijd kunnen gaan gebruiken, zodat we niet afkoelen als we weer eens met 6 wissels op de bank zitten?
- Maurice en Mark zo graag wilden meespelen zaterdag dat ze 2 dagen verlof hebben moeten opnemen om de papieren op de juiste manier bij de KNVB te krijgen?
- Dit uiteindelijk alleen Maurice is gelukt en mee kon spelen?
- Een ander teamlid van ons een lijntje heeft binnen de KNVB waardoor dit mogelijk is gemaakt en we het  toelatingsformulier per mail hebben mogen ontvangen?
- Ditzelfde teamlid zaterdag dit formulier is vergeten mee te nemen naar de wedstrijd, waardoor het nog maar de vraag was of Maurice kon meespelen?
- Hij vervolgens toch mocht meespelen, maar dat wanneer hij van tevoren de uitslag had geweten, hij waarschijnlijk die moeite niet had gedaan?
- Ons team de derde helft wel glansrijk gewonnen heeft?
- Tot in de late uurtjes het verdriet werd weggedronken in de Willemien?
- Onze coach, ondanks de uitslag, altijd trots op ons is en iedereen op Facebook dat mag weten?
- Komende zaterdag, na de wedstrijd, een soort van teamactiviteit plaatsvindt?
- Frank van N. dan zijn verjaardag houdt en hij het team heeft uitgenodigd om te laten zien wat ze nu echt waard zijn, tijdens de derde helft?
- Deze zelfde Frank van N. voor het volgende wedstrijdverslag de pen doorgeeft aan…………………De coach Peter (van Gaal) Kunkels!

ZVV Awt-Gelaen 3 wint van Geleen Noord

Geplaatst 19 sep. 2014 08:30 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

Vandaag, zaterdag 13 september, D-day. Niet 3, maar 4 clubs konden punten snoepen van Geleen- Noord. Na 3 sportieve nederlagen te hebben geleden, was het nu tijd voor de eerste 3-punter. Het werd niet zomaar een 3-punter maar onze eerste overwinning!
Deze wedstrijd waren er de nodige afwezigen door blessures, niet- speelgerechtigd en interlandverplichtingen. Het team bestond vandaag uit : Yur (Kapitein), Frank W., Remy, Remco, Michel, Armand, Ralf, Sven en Jori.
Coach Peter K. werd vandaag zowel geestelijk als lichamelijk bijgestaan door Frank  van Nunen en Roel de Vries. Trio Ongepluk…

De muur tussen Geleen en Geleen- Noord werd voor vandaag nog eens opgebouwd, door Remy en Remco in de verdediging te zetten. Sven en Michel hadden hierdoor een vrije rol voorin.
Al na 52 seconde was het raak. Na een mooi  samenspel binnen het team, kon Michel mooi afmaken. De 2-0 volgde dan ook logischerwijs na een mooie assist van Sven op Michel, 2-0. En dit al na 1 minuut en 27 seconde. Het zou vuurwerk worden!
Geleen- Noord deed echter iets terug. De grijze nummer 10 zorgde voor de aansluiting. Sven liet het hier niet bij zitten (lees: géén feest in Geleen- Noord!) en scoorde prachtig de 3-1.
Kunkels Jr. had in de tussentijd ook gesleuteld aan zijn schoenen. Deze waren voor vandaag passend! Dit was ook aan zijn spel te zien. Hij liep de vrije ruimtes in, maar kwam helaas niet tot scoren.
Na 15 minuten werd de muur achterin versterkt en werd Frank W. ingebracht. Wie doet ons wat?!
‘Bomber Sven’ gaf een assist op Frank W. (The Wall), die koud in het veld, zijn eerste goal maakte voor ZVV- Awt Gelaen 3.
Na een vermeende handsbal - van de goed fluitende scheids - werd het 4-2.
Jori, op zoek naar de rode lap achter het doel, had ook nog enkele goede kansen. Deze gaan er volgende keer zeker weten in! Yur hield tijdens deze eerste helft verschillende moeilijke ballen van de gevreesde nr. 10 uit de goal.

Rust.  De coach vertelde ons dat we ZIJN Geleen- Noord moesten sparen en ons rustig moesten houden voor de avond die gaat volgen. Zijn gelegenheidsassistenten denken hier echter anders over op de tactiek… JUICHEN!!!

‘Bomber Sven’ had het vizier op Specsavers staan na rust. Hij scoorde in een tijdsbestek van 6 minuten en 42 seconde de 5-2, 6-2, 7-2 en uiteraard de 8-2. Wat hebben we hiermee een spits in huis gehaald! Remco had in deze goals ook een mooi aandeel met zijn assists en acties. 
Rodeo Jori had ook zijn rode doek gevonden, na een mooie assist van Remco. 9-2! 

Ondertussen werden de tassen ingepakt op de bank van Geleen- Noord. Met nog 7 minuten op de klok te gaan. Maar toen… Het onmogelijke werd waar… Het leek alsof het team van Geleen- Noord een ster van het spel ‘Super Mario’ had gepakt. Ze kregen vleugels. Niet alleen de spelers maar ook de bal. Helaas onze keeper niet. Deze stond bij de vrije trappen van de tegenstander, achter onze eigen muur, aan de grond genageld. Ralf, alias Hoedie, moest met enkele Gerrie Senden acties (lees: de bal wegmaaien uit de sporthal) voorkomen dat de achterlijn werd gehaald. Ook Frank W. en Remy hebben verschillende spelers moet en blocken. Zelfs Armand heeft de Marlboro- longen uit zijn lijf gerend om de 9-3, 9-4, 9-5, 9-6 en 9-7 te voorkomen.
Hier stond echt een team, dat de laatste 7 minuten zwaar heeft moeten knokken om de overwinning veilig te stellen. Wat een vreugde ook bij het laatste fluitsignaal. 3 punten !
Wist U dat…
- De truitjes niet schoon te krijgen waren door de flinke inspanningen die geleverd zijn in de laatste wedstrijd…
- Peter K. in de zomer ook te zien is op de Ramblas? Gooi een muntje in het levend standbeeld en het beweegt…
- Armand na de oefenwedstrijden ook sleutelt aan spelersauto’s…
- Frank v. Nunen het zwaar verdiende geld uit de eerste wedstrijd al heeft uitgegeven aan een BMW X6 voor zijn zoontje en dochter…
- Sven heeft gescoord omdat hij anders niet mee mocht gaan Grieken met zijn vriendin…
- De coach goed is in goochelen 2 prima spelers wist veilig te stellen voor de eerste wedstrijd.. NAMENS ZVV AWT GELAEN 3 , BEDANKT!
- Het team 1XXL truitje te kort komt…
- Armand zijn voetbalschoenen passen…
- Yur thuis achter zijn playstation vrije trappen aan het oefenen is…
- Onze aanvoerder Luck , Huilands praat met Robby J. …
- Sven op dit moment topscorer is…
- Remy ook weer komt voetballen bij het 3de van Awt Gelaen… Welkom! 
- We zondag koploper kunnen worden omdat dan de nummers 1 en 2 tegen elkaar spelen…
- Door de winst van RODA, de Trots van het Zuiden, er géén punten in Sittard zijn gebleven dit weekend!
- Ik de pen door ga geven aan Frank van Nunen…

Oefenwedstrijd nummer 2 (woe 3 september)

Geplaatst 8 sep. 2014 05:45 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:15 bijgewerkt ]

De tweede oefenwedstrijd van ons sterrenteam stond op het programma Zvv Awt Gelaen-ZVVI

Het team van vandaag(vanaf de warming up) bestond uit; Yur ,Maurice ,Sven ,Frank, Roel,Jori, Ralf, Robby ( ster van het 2e team).

We hebben zoals vedetten allemaal doen in plaats van even warm te lopen even onze pass- en schietoefeningen aan het publiek laten zien.

Totdat het moment kwam waarop aanvoerder Yur zei nu gaan we warmlopen heren.

Alles ging nog steeds goed gewoon een simpele warming up voor onze spieren totdat we moesten gaan versnellen toen keek ondergetekende naast zich en zag dat speedy Gonzales (Frank) in plaats van sprinten aan het hink stapsprongachtig iets was aan het wagen. Dit zag er komisch echter wel zorgelijk uit.

Dit was dus al na een kwartier einde wedstrijd voor Frank. Roel alias blokkie beton liep er op dat moment ook al niet al te happy bij , hij had al een bootcamp achter de rug wat vroeg in de wedstrijd al erg zichtbaar was .Het leek erop alsof hij nog steeds een boot achterop zijn rug droeg zo’n moeite had hij om normaal te lopen ,hij wreef continue in zijn lies .

Maar dan nu de wedstrijd Robby( heeft vantevoren aangegeven of hij wel wat minuten kan maken voor zijn conditie op te krikken nou dit heeft hij geweten ;) ) De beginopstelling zag er als volgt uit; Yur ,Maurice,Sven,Robby,Jori. We begonnen als vanouds als stieren aan de wedstrijd wat als geolg had dat we al vroeg op een 2-0 achterstand kwamen. Robby gaf meerdere malen aan om te temporiseren zodat we eens rustig een bal konden rondspelen en van daaruit dan de aanval te kiezen. Dit lukte echter niet goed want de 3-0 was binnen de kortste keren een feit. In de tussentijd liep Roel ook al heel erg op zijn laatste benen. MAAR toen kwam er na een een tweetje tussen Robby en Sven dan toch de 3-1 tot stand via zijkant schoot onze ,,bomber’’ Sven raak. Hierna was het tweemaal el capitano Robby die vrij voor de doelman helaas naast schoot of op de keeper.

De tegenstander had in de gaten dat Zvv iets sterker in de wedstrijd aan het komen was en schakelde een tandje hoger waardoor we weer naar achteren gedrukt werden en het duurde dan ook niet lang tot de 4-1 viel. Toch was het de ,,Bomber’’ wederom die net voor het verstrijken van de eerste helft de 4-2 binnenschoot.

De tweede helft was er eentje waar we als Zvv op mogen terugkijken we bleven rustig kregen goede kansen en we konden terugvallen op onze Supertorwart Yur Neuer! Hij is aan het groeien dat merk je aan alles zijn reflexen beginnen steeds vloeiender te worden hij staat goed zijn mannetje in het veld en laat zich goed horen wat belangrijk is in de zaal. Er vielen geen doelpunten in de tweede helft. En onze coach Peter van Gaal keek met een goed gevoel terug naar de wedstrijd en hij hoopt dat iedereen zich zo blijft inzetten en dat zijn team een leuke en hechte groep gaat worden! En dan zullen de puntjes uiteindelijk vanzelf binnenstromen!

Wist u dat;

-Maurice zijn allereerste wedstrijd bij Zvv Awt Gelaen 3 heeft gespeeld?

-Peter voor de wedstrijd nog aan het showen was hoe homo’s elkaar een hand geven ?

-Frank de shirts en broekjes met zijn werkhandschoenen in de wasmachine doet

-Yur trots was dat hij aanvoerder mocht zijn ?

-Luck helaas het begin van de competitie gaat missen vanwege de te hoge kasten bij   familie Kunkels ?

-Gielke nu ook zijn andere spieren aan het trainen is dan zijn trekspier?

-Mark doordeweeks in Eindhoven zit en speciaal afkomt op de zaterdag om te ballen met deze toppers?

-Hoedie bij de eerste oefenwedstrijd al meteen weer over de rooie was.

-Sven er nu in onze oefencampagne al drie erin heeft liggen

-Robby het erg gezellig vond in het derde team

-Jori eigenlijk de eerste wedstrijd niet mocht meedoen van zijn vriendin

-Roel tot nu toe steeds zijn trouwe supportster op de tribunen heeft zitten

-Armand nieuwe voetbalschoenen gaat kopen om ons zijn geniale trucks te showen

-We blij kunnen zijn dat Frank Wientjes er nog niet bij is geweest omdat we anders niet uit de kleedkamer kwamen van het lachen als hij en onze coach aan het auwhoeren zijn.

-Ik heel erg blij ben dat het nu al een hecht teampje aan het worden is!

1-10 of 10