BEKER: ZVV Awt-Gelaen 2 verslaat koploper 2e klasse na strafschoppen

Geplaatst 14 okt. 2014 07:32 door Ralph Evertz   [ 21 jul. 2015 03:06 bijgewerkt ]
Uitgaande van de stand op de ranglijst was Schaesberg 3 een geduchte tegenstander, spelend in de tweede klasse en ongeslagen koploper. En zaterdag bleek dit ook inderdaad zo te zijn, altijd leuk om je daar eens aan te meten als koploper van de derde klasse.

Coaches Louis en Ton hadden de volgende spelers tot hun beschikking: Maurice (pakt een pingel en scoort een pingel, dan behoor je tot de groten der aarde), Kevin (al moet het met een ''ijshockeyblok'', maar die bal gaat niet op doel), Sofyan (scoorde een 10 met een griffel met zijn panna), Rob (was weer goed voor 3 doelpunten), Bart (geeft zijn team op voor de cursus ''love me, hate me and love me''), Maikel (had nieuwe muiltjes) en Stan (kreeg spoedcursus zaalvoetbal van 2e klasser). 

De eerste helft werd duidelijk dat deze wedstrijd zich in een hoger tempo zich zou gaan afspelen dan gewend in de eigen competitie. Schaesberg kon hier het beste mee omgaan en nam de leiding door een dekkingsfoutje van Stan. ZVV Awt-Gelaen rechtte de rug en kwam via een ''vrije trap met gevoel'' van Bart, na een geweldige assist van Kevin op gelijke hoogte (ofwel, de keeper liet de bal door de benen glippen en de bal rolde tergend langzaam tegen de touwen.. Het ligt er maar aan welke versie je het mooiste vind.. In de tussentijd kreeg Maikel op zijn nieuwe wondersloffen enkele fraaie kansen om ZVV Awt-Gelaen 2 op voorsprong te zetten, maar helaas had hij nog de dozen om de schoenen.. Rob had hier echter minder moeite mee en scoorde de 1-2. En dan het meest besproken moment van de avond, Bart krijgt een tik van achter uit de categorie ''gele kaart waardig''. In plaats daarvan liet hij zich verleiden tot een slaande beweging, de scheidsrechter twijfelde over rood, gelukkig werd dat geel. Sofyan had eveneens commentaar op de leidsman en kreeg hiervoor ook geel, gevolgd twee man naast en twee man + keeper in het veld. De scheidsrechter legde eveneens deze situatie uit dat indien Schaesberg 3 zou scoren er niemand terug in het veld mag, aangezien Bart en Sofyan gelijktijdig deze kaart gekregen hebben. Hoewel uw verslaggever dit ernstig in twijfel trekt, moet de oorzaak (de gele kaarten) aangepakt worden en niet het gevolg. Een leermoment laten we maar zeggen, ruststand 2-2 en schade bleef door goed verdedigen van Rob en Kevin op 1 tegendoelpunt.

Na rust resteerde nog 30 seconde straftijd, toen deze verstreken waren maakten Bart en Sofyan het meteen goed voor hun medespelers en lieten Rob de 2-3 aantekenen. Vervolgens trok Schaesberg 3 het spel meer naar hun toe en scoorden zelfs driemaal, waarbij aangetekend moet worden dat niet iedere tegentreffer onhoudbaar leek.. Einde wedstrijd zou je denken 5-3 achter en nog minuut of 8 op de klok. Nu was het echter ZVV Awt-Gelaen 2 die de rug rechtte Bart bediende Kevin bij de tweede paal 5-4 en Rob scoorde zijn derde fraai in de lange hoek 5-5 eindstand. Helaas was de wedstrijd ten einde.. Of toch niet? De wisselvallige scheidsrechter bedacht zich toen een enkeling al onder de douche stond dat strafschoppen de beslissing moesten brengen en wel 5 stuks, waar 3 eigenlijk gebruikelijk zijn.. Ah fijn onze goddelijke kanarie Maurice stopte de eerste zeer fraai met een katachtige reflex en vervolgens scoorden Bart, Sofyan, Rob, Kevin en Maurice 5 treffers op rij en zo werd alsnog Schaesberg 3 verslagen.. 

Wist u dat?
- De derde helft dit maal begonnen werd bij 't Kajuitje?
- Toon van huisarrest werd afgehaald om hierbij aanwezig te zijn?
- Dit een apart, maar absoluut gezellig kroegje is?
-Het lang zoeken was naar de bitterbel?
- Dit probleem middels nootjes, chips etc. werd verholpen?
- Aanvoerder Bart als langste stand hield bij clubcafé Wilhelmina?
- Hij zo zijn avond op een waardige manier afsloot?