ZVV Awt-Gelaen verslaat kampioen vorig seizoen

Geplaatst 18 sep. 2013 04:25 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:46 bijgewerkt ]
Maandagavond stond voor het oog van circa 80 zaalvoetballiefhebbers de wedstrijd van ZVV Awt-Gelaen tegen de kampioen van vorig seizoen de Hazendans uit Maastricht in sporthal Glanerbrook op het programma. Ik zie u denken kampioen van vorig seizoen, moeten die dan niet promoveren naar de eerste divisie? De technische details van het in dezelfde divisie blijven, het niet degraderen van ZVVM Campus 1 en de eigen route via een omvangrijke nacompetitie zal ik u besparen, maar feit is dat beide teams elkaar in topklasse treffen.

DJ Tom Stoffers bracht met zijn ''beats'' alvast sfeer in de sporthal en zonder werkend scorebord (ondanks mailverkeer en diverse tests) werd begonnen aan de eerste helft. ZVV Awt-Gelaen nam meteen het initiatief, maar was voor het doel te onrustig diverse (grote) kansen werden gemist en meestal is het dan wachten op de oude voetbalwet dat hij aan de andere gaat vallen. Sjoef was echter vastbesloten zijn doel school te houden en daarmee clubhistorie te schrijven, want dit is in 3 seizoenen nog nooit voorgekomen bij een keeper van ZVV Awt-Gelaen (later meer). Het was voor het publiek lang wachten op een treffer maar in de 24e minuut werd een prachtige aktie van Egon beloond door Hicham Igffa (spellingscontrole en navraag uitgevoerd, onthoudt u de naam van deze topper!) die de ruststand op 1-0 bepaalde. Het was overigens voor het eerst dit seizoen dat ZVV Awt-Gelaen de eerste treffer van een wedstrijd maakte...

Na de spreekwoordelijke thee in de tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld ZVV Awt-Gelaen had veelal de bal en mocht de Hazendans wat eigenlijk aanvallend onmachtig was dan voor het doel komen dan stond daar nog altijd Sjoef op zijn post (later meer). Het bleef spannend en waar het publiek veelvuldig zei ''het zal toch neet'' en ''dalijk maken die ein'' was het Hicham die aan alle onzekerheid een einde maakte in de 41e minuut door de bal via de binnenkant van de paal in het doel liet ploffen 2-0. Deze onzekerheid werd door Hicham zelf nog even aangetast, want op de (2e, per helft 1 blijkbaar) keeper van de Hazendans werd een onnodige overtreding begaan met een gele kaart en 2 minuten tijdstraf tot gevolg. Gelukkig bestaat dan nog altijd de gebroeders Claessen die het publiek een demonstratie geven hoe je die 2 minuten door moet komen en in combinatie met captain Remco wordt zo'n 2 minuten tijdstraf goed doorstaan. In de slotminuut maakte Hicham zijn hattrick compleet en bracht de eindstand van 3-0 op het scorebord. INDERDAAD de NUL Sjoef gefeliciteerd met je puike wedstrijd en tevens een compliment aan het team dat 16 september 2013 de geschiedenisboeken in kan, voor het eerst in clubhistorie de NUL!

Wist u dat?
- een scorebord bediend wordt door een elektronisch kastje?
- dit kastje diverse knoppen heeft, die bediening mogelijk maken?
- Glanerbrook 30 september een nieuwe poging waagt?
- DJ Tom de knoppen wel weet te bedienen?
- de spelers mogelijkheden aandragen om de sfeer nog meer te verhogen in de sporthal?
- u zelf ook een mail hiervoor kunt sturen naar secretaris@zvvawtgelaen.nl
- Egon blij kan zijn dat de toplaag niet van hout is in Glanerbrook?
- hij anders een splintertje of 96 in zijn benen moet hebben gehad?
- Mike met 3 wissels wederom een luxeprobleem had?
- Chefrino de score bijna opende maar de paal trof?
- Martijn alleen bij GSV'28 wekelijks scoort?
- daar de doelen ook groter zijn?
- Sofyan in dienst van het team speelde?
- Toon, Paul en Kevin een ijzersterke 3e helft speelden?
- u van harte welkom bent bij de eerstvolgende thuiswedstrijd op maandag 30 september om 21:00 uur?
- dan gespeeld wordt tegen In de Bende'92?
- het scorebord dan misschien wel werkt?