ZVV Awt-Gelaen toont veerkracht en verslaat Amicitia

Geplaatst 22 jan. 2014 00:09 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:46 bijgewerkt ]
Afgelopen maandag stond de kraker tegen nummer 2 Amicitia op het programma, tegen dit team werd de enige nederlaag van het seizoen geleden. Met een (eindelijk) complete selectie kon ZVV Awt-Gelaen op volle oorlogssterkte sportieve revanche nemen. Het treffen met Amicitia is vooral een treffen met (oude) bekende spelers en trainers, hetgeen voor de wedstrijd al bleek doordat beide teams door elkaar heen zaten in de kantine van Glanerbrook.

De eerste helft werd zoals vaak gebruikelijk aftastend begonnen met twee ploegen die wilden zaalvoetballen en hier ook de spelers voor hebben. Nadat Chefrino jammerlijk enkele kansen miste in de beginfase was het de beurt aan de gedreven spelende Hicham om de score op zijn kenmerkende wijze te openen 1-0. Amicitia was hierdoor niet echt geschrokken want nog in de eerste helft werd de score door enkele verdedigingsfouten/ fouten in de opbouw uiterst effectief naar 1-3 gebracht. ZVV Awt-Gelaen kwam op het einde van de eerste helft via Chefrino terug tot 2-3, zodat het de tweede helft weer een echte wedstrijd werd.

Wat in het kleedlokaal gebeurd is zullen we nooit weten, maar de tweede helft was er één waar mening zaalvoetballiefhebber voor naar een wedstrijd gaat kijken. Passie, beleving, spelinzicht en vooral spanning het was allemaal aanwezig. De tweede helft was koud begonnen (uw verslaggever was nog bezig met een sanitaire stop) en de 3-3 werd door Hicham middels een naar horen zeggen prachtige aanval gemaakt, och ja die sanitaire stop houden we er dan wel in als dit steeds het resultaat is. Het spel golfde vervolgens op en neer in een hoog tempo en nogmaals veel beleving met allerlei kleine blessures en botsingen tot gevolg, maar allen met een sportieve insteek. Gescoord werd er door Martijn die zichzelf met een mooie voetbeweging ruimte verschafte voor een harde uithaal die prachtig in de kruising plofte 4-3. 

Amicitia kreeg een enorme kans op de gelijkmaker maar op om precies te zijn 64 centimeter van de doellijn lukte het niet om de bal tegen het netje te krijgen maar gelukkig tot opluchting van ZVV Awt-Gelaen tegen de lat. Tot verdere echte kansen voor Amicitia kwam het niet want de gebroeders Claessen speelden achterin door de ervaring van Egon en het loopvermogen/ omschakelen van Kay een puike partij. Het slotakkoord begon door een prachtige treffer van Remco die na een lange bal van achteruit de bal op de borst controleerde en vervolgens snoeihard in de kruising achter de verbouwereerde keeper deponeerde 5-3. De eindstand werd door keeper Maikel middels een penalty bepaald op 6-3. Mensen die er niet bij waren denken nu aan een harde knal in het doel, maar dat liep even anders. Maikel voerde een panenka uit, mensen die denken dat hij daarmee scoorde hebben het eveneens mis. De snoeiharde panenka kon door de keeper niet afdoende gestopt worden waarna de bal opnieuw ingebracht kon worden en zodoende Maikel ijzersterk wachtend bij de tweede paal in staat stelde alsnog de 6-3 binnen te werken. 

Statistieken:
14e minuut 1-0 Hicham Igffa
15e minuut 1-1 Jeffrey Sprenger
18e minuut 1-2 Benny Kneepkens
20e minuut 1-3 Jeffrey Geurts
23e minuut 2-3 Chefrino Eind 
26e minuut 3-3 Hicham Igffa
37e minuut 4-3 Martijn Lemmens
50e minuut 5-3 Remco Kivit
50e minuut 6-3 Maikel Schuffelen 
Toeschouwers 85.

Wist u dat?
- coach Kevin een foto maakte van het scorebord voor het familiealbum?
- vanaf nu dochter Lynn als mascotte aanwezig dient te zijn bij iedere wedstrijd?
- alle woordspelingen op Toon inmiddels zijn gemaakt?
- Egon merkte dat passeerbewegingen bij voor hem bekende spelers niet gemakkelijk zijn?
- Kay de cursus omschakelen met succes heeft afgerond?
- Hicham en Remco de stuwende krachten achter de overwinning waren?
- Maikel de panenka een nieuwe dimensie geeft?
- Chefrino verdacht lang na de wedstrijd in de kantine bleef?
- Martijn twee totaal verschillende tassen niet van elkaar kan onderscheiden?
- we aanstaande woensdag de inhaalwedstrijd in Glanerbrook om 21:30 uur tegen Lake Valley spelen?
- U wederom van harte welkom bent!!