ZVV Awt-Gelaen solide naar winst bij In de Bende

Geplaatst 16 feb. 2014 23:11 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:46 bijgewerkt ]
Afgelopen maandag stond de op papier zware uitwedstrijd tegen In de Bende op het programma. ZVV Awt-Gelaen miste alleen Remco door een blessure en trad hierdoor aan met een nagenoeg fitte selectie, hetzelfde gold voor thuisclub In de Bende. Scheidsrechter Vergoossen begon het treffen met een indrukwekkende minuut stilte voor Frans. 

Gezien het feit dat Egon en Kay beiden aan deze wedstrijd begonnen en hun mannetje stonden kun je dit alleen maar met respect aanschouwen, hulde! Dat ze zich voorgenomen hadden er ''een wedstrijd voor pa'' van te maken bleek al snel. Net dat beetje extra gif, dat beetje extra aandacht naar elkaar toe en vastberadenheid een aandachtige toeschouwer moet het gezien hebben. Het mooiste moment was het doelpunt van Kay 0-1 vlak voor rust, hij vierde deze treffer met een alleszeggende knuffel met broer Egon, een beeld wat nog lang op het netvlies zal blijven staan..

Wat gebeurde er voor de rest tijdens de wedstrijd? ZVV Awt-Gelaen stond in feite als een huis, speelde volwassen, maar had alleen wat pech in de afronding en vond bij In de Bende een sterke keeper op hun pad. De treffer van Kay was tevens de 0-1 ruststand.

Na rust werd een ''eurosport sliding'' van Kay bestraft met een gele kaart. Het moet gezegd Hicham, Martijn en Egon stonden hun mannetje want zonder een doelpoging tegen te krijgen kwam ZVV Awt-Gelaen deze twee minuten knap door. Een knappe aktie van Kay aan de zijkant leverde een assist op naar Chefrino die bij de tweede paal voor de 0-2 zorgde. De tegentreffer en achteraf eretreffer van In de Bende viel even later toen de sterk keepende Maikel de bal door zijn benen in het doel zag verdwijnen 1-2. Martijn (schuiver) en Chefrino (uitbraak) zorgden uiteindelijk voor een knappe 1-4 uitoverwinning en puike teamprestatie. De sleutel tot de overwinning was de hechte verdediging en de discipline om vanuit de organisatie de immer sterke aanval (ondanks dat Hicham niet scoorde) te zoeken. Kortom een wedstrijd waar Frans trots op zou zijn geweest!

Wist u dat?
- Maikel een mooie pink heeft in veel kleurtjes?
- Egon en Kay trots op zichzelf kunnen zijn?
- Remco en Toon hun telefoon interessant vonden?
- Hicham ongetwijfeld gebrand zal zijn op een doelpunt in Margraten maandag?
- Chefrino weer twee treffers dichterbij kwam?
- Martijn zich inmiddels op gaat maken voor een show in de rust van de laatste thuiswedstrijd tegen Beringe?
- Er nog iemand mee deed die solliciteerde naar een rode kaart?
- coach Kevin trots was op zijn machine?
- Toon, Remco, Bart, Kevin en Kevin tevreden hun nootjes pelden in de Willemien??
- Team 1 zaterdag gaat kijken naar de kampioenschapswedstrijd van team 2 om 19:00 uur in sporthal Bandert te Echt?
Comments