ZVV Awt-Gelaen schrijft historie met bekerwinst

Geplaatst 27 mei 2014 09:38 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]
In een met circa 350 toeschouwers drukbezette Stadssporthal te Sittard heeft ZVV Awt-Gelaen middels een 6-3 overwinning op Adveo beslag weten te leggen op de felbegeerde districtsbeker zaalvoetbal Zuid 2. Na enkele mooie kampioenschappen en promoties ontbrak deze beker nog in onze prijzenkast en hoewel ZVV Awt-Gelaen pas sinds februari 2010 bestaat mogen we ook deze absolute hoofdprijs aan de nu al mooi gevulde prijzenkast toevoegen.

De voortekenen voor deze wedstrijd beloofde al een spannende wedstrijd. Hoewel Adveo een klasse lager acteert in de hoofdklasse is het team (indien men compleet speelt) gewoon een lastige tegenstander met net als bij ons spelers die de opleiding in het veldvoetbal genoten bij BVO's en nu actief zijn in de hogere klassen van het amateurvoetbal. In de zaal spelen ze al enkele jaren in nagenoeg dezelfde samenstelling en is het een publiek geheim dat Adveo simpelweg niet wil promoveren naar de topklasse gezien de combinatie met veldvoetbal.

Nadat de ploegen aan het publiek waren voorgesteld begon de eerste helft. Beide teams tasten elkaar af en ZVV Awt-Gelaen moest duidelijk wennen aan de speelwijze van de tegenstander waardoor men zelf weinig ruimte kreeg bij balbezit, mede door een eigen te laag baltempo. De eerste  treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Pieter-Jan Erkens van Adveo, zijn schot in de korte hoek kon niet afdoende gestopt worden door Maikel. Nadat Adveo met een man minder kwam te staan was het de beurt aan ZVV Awt-Gelaen te tonen hoe je dit moet uitspelen, de gelijkmaker was een logisch vervolg en werd gemaakt door Martijn 1-1. Lang kon men echter niet genieten van deze gelijke stand want een schot door twee benen heen zetten Adveo wederom op voorsprong. De oplettende toeschouwer had echter al gemerkt dat ZVV Awt-Gelaen net aan de betere hand was en indien men in staat zou zijn Adveo onder druk te zetten (hoger te voetballen) zouden doelpunten niet uit kunnen blijven. Dankzij een fraaie treffer van Chefrino, hij omspeelde een verdediger en de keeper kon men met een gelijke stand gaan rusten 2-2.

De speech van Kevin Meijer in de rust was naar horen zeggen niet één in de categorie van ''Al Pacino'', maar miste de uitwerking in ieder geval niet en daar gaat het om. Na rust werd ZVV Awt-Gelaen meer en meer de bovenliggende partij. Het publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld met veel strijd, enkele kaarten met bijbehorende tijdstraffen en specifieke details behorende bij topzaalvoetbal. Hiermee bedoelen we omgaan met man meer dan wel man minder situaties, spelen van bepaalde looplijnen en omschakeling. Uit deze details bleek dat ZVV Awt-Gelaen net wat meer zaalvoetbal speelt dan Adveo. 

We nemen u mee naar pakweg de 35e minuut, heren scheidsrechters Senden en Heuts fluiten voor  een overtreding op pakweg 9 meter 64 voor het doel van Adveo en Kay gaat achter de bal staan. Uw verslaggever die de wedstrijd volgt met een hartslag van gemiddeld 200 slagen per minuut, denkt te weten en hoopt op hetgeen komen gaat. Kay neemt een aanloop, uw verslaggever en ongetwijfeld velen met mij flitsen gedachten door het hoofd: overlijden vader Frans eerder dit jaar, de hieraan gekoppelde (prachtige) tatoeage op het rechterbovenbeen, bovennatuurlijke krachten en wat zou het mooi zijn als.. Kay ramt de bal kiezelhard in de kruising 3-2! De omhelzing met broer Egon is misschien nog wel mooier dan het doelpunt voor de insiders..
Captain Remco is nog niet in het verslag voorgekomen, maar hij zorgt persoonlijk met twee doelpunten voor een 5-2 voorsprong en hoewel Adveo nog wel meteen daarna 5-3 weet te maken is de wedstrijd hiermee in feite wel gespeeld. Maikel had namelijk na de eerste helft ook besloten de tweede helftzijn doel dicht te spijkeren en dan weet je het wel, dat zit wel goed. Met enkele fraaie reddingen en anders wel sterk verdedigen van de verdedigingslinie aangevoerd door Egon, ''buttelen'' op het middenveld door Remco en Bart  bleef ZVV Awt-Gelaen de tweede helft overeind. Nadat de eindstand door Hicham bepaald werd op 6-3 mocht ZVV Awt-Gelaen de felbegeerde districtsbeker in ontvangst nemen en wederom werd er historie geschreven.

Wist u dat?
- Maikel eigenlijk Frans Duits heet?
- Kay ook zo wilde vieren als ''de mannen van 2''?
- Egon zijn beste prestatie van het jaar tot het laatst bewaarde en zijn bijnaam nu ''beest'' is?
- Remco een cursus sigarenroken kreeg?
- Martijn over uitermate sterke ''derde helft kwaliteiten'' blijkt te beschikken?
- Uw verslaggever nu geen grapjes durft te maken mbt de wedstrijd van GSV '28 een dag later?
- Chefrino de videobanden van het ''hakje van Nilis bij PSV'' krijgt opgestuurd?
- Hicham de voorkeur gaf aan cola na de wedstrijd?
- Bart(je) de ''cultstatus'' van het 2e tijdens en na de wedstrijd liet zien?
- Kevin Meijer een vrouwelijke fan op de tribune achter hem had zitten?
- Toon en de scheidsrechters een aparte band (blijven) hebben?
- Scheidsrechter Heuts dit seizoen de kampioenswedstrijd van het 2e en de bekerfinale floot?
- Paul inmiddels is opgegeven voor Holland Got Talent?
- Café Wilhelmina van ZVV Awt-Gelaen een mooi vervroegd ''afscheids''feestje kreeg?
- en ZVV Awt-Gelaen ook van Café Wilhelmina?
- Café Awt Gelaen om niet nader te noemen redenen ook even bezocht werd?
- Uw verslaggever (vooruit dan maar Kevin Hendriks) de ''Cup met de grote oren'' maar mooi ''op de sjouw haet stoan''? 
- de beker bijna zo glimt als de trots van onze vereniging ZVV Awt-Gelaen!!