ZVV Awt-Gelaen recht de rug na valse start

Geplaatst 1 okt. 2013 03:56 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]
Maandagavond stond alweer de vierde competitiewedstrijd op het programma tegen ZVV In de Bende '92 uit Landgraaf. Met 7 punten uit 3 wedstrijden mag het debuut in de topklasse inmiddels een succes genoemd worden, maar zoals u weet is de top bereiken gemakkelijk dan er te komen en liggen onderschatting en concentratieverlies op de loer. Onze tegenstander uit Landgraaf en tevens regerend bekerwinnaar zag enkele belangrijke spelers vertrekken en had na 3 wedstrijden slechts 1 overwinning behaald.

In de Bende '92 begon de wedstrijd voortvarend en hoewel ZVV Awt-Gelaen meer balbezit had was men onnauwkeurig in de passing en was nog niet iedereen zich ervan bewust dat de wedstrijd dan toch echt begonnen was. Na eerst een onnodige 0-2 achterstand opgelopen te hebben begon ook voor ZVV Awt-Gelaen dan toch ook de wedstrijd. Het siert het team wel dat men rustig weet te blijven en vertrouwd op de eigen kwaliteiten en gezien het balbezit en de kansenverhouding ook terecht. Nog voor rust zorgden Kay, Martijn en Hicham voor een 3-2 ruststand waarbij de 2 assists van Egon en het simpel ogen eerste competitiedoelpunt van Martijn de hoogtepunten van de eerste helft waren.

In de tweede helft een geconcentreerd spelend ZVV Awt-Gelaen ook al haalde niet iedere speler het eigen niveau, de wil om voor elkaar te werken was in ieder geval aanwezig. Mocht In de Bende '92 dan dreigend worden staat Maikel op zijn post om de bal uit het doel te houden. Een tupper van Remco, een uitgespeeld doelpunt van Kay en het eerste competitiedoelpunt van Soufyane gevolgd door de eretreffer van In de Bende '92 bepaalde de eindstand van een sportieve wedstrijd en een goed leidende scheidsrechter Senden op een 6-3 overwinning voor ZVV Awt-Gelaen. 

Statistieken
4e minuut 0-1 van Iersel 
11e minuut 0-2 van Iersel 
12e minuut 1-2 Kay Claessen 
17e minuut 2-2 Martijn Lemmens 
22e minuut 3-2 Hicham Igffa 
30e minuut 4-2 Remco Kivit 
41e minuut 5-2 Kay Claessen 
43e minuut 6-2 Soufyane Achehboune
50e minuut 6-3 Stevens 

Gele kaart Kay Claessen

Toeschouwers 75

Wist u dat?
- het scorebord het voor de verandering niet werkte?
- het geluid evenmin zin had?
- gelukkig wel de verlichting werkte waardoor er toch gevoetbald kon worden?
- de spelers en technische staf werden voorzien van nieuwe polo's van Roeters Assurantiën te Sittard (zie foto vd week)?
- in het kleedlokaal een zakelijke sfeer heerste na de wedstrijd?
- rust ook heel veel kan zeggen?
- Toon, Paul, Remco, Kevin en Freek nog ''even'' naar de Wilhelmien zijn geweest?

Comments