ZVV Awt-Gelaen laat 2 punten liggen tegen koploper

Geplaatst 15 jan. 2014 01:27 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]
In een goedgevuld Glanerbrook afgelopen maandag speelde ZVV Awt-Gelaen als nummer 4 de wedstrijd tegen koploper Sittardse Boys. Een blik op beide reservebanken bevestigde dat beide teams te maken hadden met personele problemen. Bij ZVV Awt-Gelaen ontbrak een groot gedeelte door het trainingskamp van vv Heidebloem waardoor Maikel, Hicham en Sofyane ontbraken.

In de eerste helft domineerde ZVV Awt-Gelaen het spelbeeld, maar hoewel er voldoende kansen waren te noteren stond een goede keeper, een been of het aluminium een treffer in de weg, tot de laatste minuut. Vlak voor rust was het Egon die met een harde voorzet bij de 2e paal de oplettende Martijn bediende en de ruststand op 1-0 bracht, waar een marge van 3 doelpunten meer op zijn plaats was geweest. Gelegenheidskeeper Noël Nieling moest slechts sporadisch in aktie komen, maar echt gevaarlijk wist Sittardse Boys niet te worden.

Na rust veranderde het spelbeeld doordat Romero Regales aan de kant van Sittardse Boys zijn opwachting maakte in de tweede helft en eerlijk is eerlijk dat scheelt natuurlijk wel een slok op een borrel. Toch kreeg ZVV Awt-Gelaen een eigenlijk niet te missen kans, Chefrino kon de bal niet in een leeg doel schuiven, maar raakte staande bij de 2e paal slechts de paal. Via een scrimmage voor het doel van Noël werd na diverse pogingen het net gevonden, de ingeschoten bal van Regales kon door Kay op de doellijn onvoldoende gekeerd worden 1-1. Het spel werd daarna grimmiger met gele kaarten over en weer, maar de goedleidende scheidsrechter Heuts verloor nimmer de grip op de wedstrijd. Toch maakte scheidsrechter Heuts een (ook achteraf toegegeven) foutje in plaats van voordeel te geven aan Remco met een leeg doel voor zich werd afgefloten en een speler van Sitatrdse Boys de gele kaart getoond. Van een overtalsituatie kon nimmer geprofiteerd worden en dat is de verdienste van Sittardse Boys maar zeker ook het manco van ZVV Awt-Gelaen. In de slotfase nog diverse kansen voor beide partijen op de winst maar slecht uitspelen van overtal door Chefrino en de ene kant en een goede redding van Noël aan de andere kant bepaalden het 1-1 gelijkspel, met alleen het publiek als winnaar achterlatend.

Door dit gelijkspel blijft Sittardse Boys aan kop in de topklasse en behoud de marge op ZVV Awt-Gelaen. Beide burenruzies dit seizoen leverde geen winnaar op maar wel twee keer het publiek als morele winnaar, we wensen Sittardse Boys veel succes in hun verdere strijd om het kampioenschap. Voor ZVV Awt-Gelaen gaat de strijd om de 2e plaats komende maandag verder met een thuiswedstrijd om 20:00 uur in Glanerbrook tegen Amicitia, waar eerder dit seizoen de enige nederlaag van het seizoen werd geleden, revanche?!

Statistieken:
25e minuut 1-0 Martijn Lemmens;
37e minuut 1-1 Romero Regales;
Gele kaarten 1-4;
Toeschouwers 111 (caranavalstijd).

Wist u dat?
- Robby en Davey het geluid verzorgden?
- Toon een liefhebber van kunst is?
- Noël met moeite passende keeperskleding kon vinden?
- Kay naar eigen zeggen eindelijk een wedstrijd op tempo vond?
- Egon een aparte manier van juichen had?
- Chefrino zijn eigen schoenen moet betalen?
- Martijn als enigste het netje wist te vinden?
- Remco een mooie foto van zijn enkel deelde?
- Kevin & Kevin de bank warm hielden?
- Stef (voorzitter Sittardse Boys) voor de hapjes zorgde?
- Glanerbrook ouderwets gesloten werd?

Comments