ZVV Awt-Gelaen debuteert in topklasse met winst

Geplaatst 3 sep. 2013 03:03 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]
In een sfeervol Glanerbrook stond maandagavond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen ZVVF Prevoo Makelaardij uit Margraten. Na een oefencampagne met tegenstanders uit de hoofdklasse vond  er voor het eerst een ontmoeting met een team uit de eigen topklasse plaats.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat ZVV Awt-Gelaen deze avond de bovenliggende partij tegen de nummer vier van vorig seizoen zou zijn. Het was daarnaast een treffen tussen twee speelstijlen ZVV Awt-Gelaen heeft liever zelf de bal en heeft de intentie aanvallend voetbal te spelen en ZVVF Prevoo loert op de counter en is verdedigend ingesteld, de liefhebber van het voetbal zou het anti-voetbal willen noemen. Dat ZVVF Prevoo het kunstje wel beheerst bleek uit de 0-1 waarbij de ruimte achter de verdediging te groot bleek en redelijk eenvoudig gescoord kon worden. Het restant van de eerste helft was het ZVV Awt-Gelaen dat meerdere malen het aluminium trof dan wel in de keeper een sta in de weg vond. Vlak voor rust was het Kay die het eerste doelpunt in de topklasse maakte voor ZVV Awt-Gelaen en de ruststand bepaalde op 1-1.

De tweede helft werd begonnen met een man minder, een erfenisje van de eerste helft waarbij Sofyane een gele kaart gepresenteerd kreeg wegens een overtreding. De man meer situatie werd door ZVVF Prevoo goed uitgespeeld en na 1 minuut in de tweede helft liep men alweer achter de feiten aan. ZVV Awt-Gelaen wat toch al 70% van het balbezit ging steeds meer druk zetten op de steeds vermoeiender wordende tegenstander en na een overtreding van Hicham was het Chefrino die de daaropvolgende penalty benutte 2-2. ZVV Awt-Gelaen rook bloed en mocht ZVVF Prevoo er al een keer via een counter gevaarlijk uitkomen dan staat er altijd nog een sterke keeper in de persoon van Maikel bij ons in het doel. Kay maakte de 3-2 en gaf hiermee ZVVF Prevoo de genadeklap. Broer Egon tekende voor de mooiste treffer van de avond door de bal bekeken en tevens onhoudbaar in de kruising te plaatsen en hiermee de eindstand op 4-2 bepaalde.

De eerste drie punten zijn binnen, het is goed om weer terug te zijn in Geleen, fijn om te zien dat het publiek de weg naar de sporthal weet te vinden en dank aan de mannen voor het attractieve voetbal, kijkt toch net effe leuker dan voor de pot hangen…

Statistieken:
Van wissen 0-1 5e
Kay Claessen 1-1 24e
Wessels 1-2 26e
Chefrino Eind 2-2 38e
Kay Claessen 3-2 41e
Egon Claessen 4-2 45e

Wist u dat?
- Maikel naar eigen zeggen na het eerste tegendoelpunt pas wist dat hij sneller naar de grond moest gaan?
- Hicham een naar schatting long of zes heeft?
- Martijn al plannen heeft voor zijn eigen ''jingle'' bij zijn doelpunt?
- Egon niet alleen in het veld kwaliteiten heeft maar ook voor de 3e helft?
- Chefrino dacht dat de contributie € 180 was?
- en dat hij te laat was omdat hij GTST moest kijken?
- Sofyane het eerste geel van het seizoen pakte?
- Kay topscorer van ZVV Awt-Gelaen is met 2 doelpunten?
- Remco zowel de 1e, de 2e als de 3e helft in vorm is?
- Paul voor de 2e keer opa is geworden? 
- Kevin en Ger als DJ fungeerden?
- Toon nog wat onwennig is met het wedstrijdformulier?
- Mike een luxeprobleem had met 3 wissels?
- het publiek genoten heeft!

Comments