ZVV Awt-Gelaen bereikt de bekerfinale

Geplaatst 7 mei 2014 09:37 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]
ZVV Awt-Gelaen is voor het eerst in de clubhistorie doorgedrongen tot de finale van de districtsbeker Zuid 2. In een met ruim 200 toeschouwers goed gevulde sporthal Glanerbrook werd tegenstander de Gastronoom na een bij vlagen moeizame wedstrijd met 4-3 verslagen.

Zoals gezegd was er veel belangstelling voor deze wedstrijd, een teken voor de vereniging dat zaalvoetbal in Geleen als het ergens om draait gewoon veel bekijks trekt. Tel daarbij op dat de wedstrijd eveneens rechtstreeks te volgen was in de live-uitzending (radio) van streekomroep START en je hebt een extra stimulans voor een mooie avond te pakken. De radio-uitzending van het programma Vanuit de startblokken van maandag 5 mei (week 19) is trouwens terug te beluisteren via http://www.streekomroepstart.nl/radio/uitzending-gemist_2 

De eerste helft was amper begonnen of middels een snelle aanval tekende Hicham voor de 1-0 en het publiek ging er eens goed voor zitten. De Gastronoom wat immers een klasse lager acteert zou nu wel even overrompeld worden. Niets was echter minder waar de ongelukkige 1-1 viel al snel, een uitgooi van de keeper werd verlengd door de spits en Maikel bleek niet bij machte een adequate reactie hierop te geven, schlemielig maar wel 1-1.  Hoewel ZVV Awt-Gelaen het betere van het spel had, simpelweg door meer individuele kwaliteit bleef de Gastronoom door goed teamwerk en sterke mentaliteit knap en lang overeind, totdat Martijn met een hard schot in het dak van het doel de 2-1 ruststand aantekende.

Na rust maakte Chefrino op knappe wijze de 3-1, hij kapte en draaide zich goed vrij en omspeelde de keeper, nu doorpakken zou je zeggen.. Toch na wederom een ongelukkig tegendoelpunt (van richting veranderd schot) rook de Gastronoom bloed en zette nogmaals aan, het team kon immers vrijuit als underdog spelen. ZVV Awt-Gelaen leek even van slag te zijn, kansen werden onbenut gelaten en spelen vanuit het teambelang, je functie werd even vergeten. Hoewel de 3-3 wederom middels een aparte intikker tot stand kwam kon nu niet gezegd worden dat het onverdiend was. Hicham die een voor zijn doen ongelukkige wedstrijd speelde kreeg voor een licht vergrijp de gele kaart en het was dat ZVV Awt-Gelaen in die ''twee minuten man minder'' goed stond opgesteld anders zou een achterstand eveneens tot de mogelijkheden hebben behoort. Hoe een man meer situatie wel uitgespeeld dient te worden toonde ZVV Awt-Gelaen even later, want door een treffer van Remco knap in de kruising bereikte ZVV Awt-Gelaen moeizaam maar toch verdiend de bekerfinale!

De bekerfinale zal gespeeld worden op zaterdag 24 mei in Sittard tegen Adveo die enigszins verrassend Amicitia versloeg na strafschoppen.

Wist u dat?
- Tom als DJ fungeerde?
- Kevin een krat bier tegoed heeft van Maikel?
- inzet van de weddenschap minimaal 200 toeschouwers waren?
- het scorebord wederom voor de nodige hilariteit zorgde?
- Egon de kookkunsten van Ruud in de Willemien wel kon waarderen?
- Toon de ''spinners'' een toontje lager liet zingen?
- Kevin Meijer na afloop meteen door Ben Dols van START bij de kraag werd gevat voor een interview?
- Remco dit voorbeeld volgde?
- Chefrino GTST gemist heeft?
- Het echt tijd wordt voor een eigen voetbalshow in de rust van ''Tinus''?
- Kay deze wedstrijd geen geel kreeg?
- ook dit gegeven nieuws is?
- Gastronoom nog een kleine kans miste in de laatste minuut?
- Maikel naar eigen zeggen ook hinderlijk in de weg lag?
- we hopen u allen nog eenmaal te mogen begroeten bij de bekerfinale op zaterdag 24 mei?!