ZVV Awt-Gelaen begint 15 minuten te laat in attractief duel

Geplaatst 24 okt. 2013 23:14 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]
Het is een ''Engelse week" voor ZVV Awt-Gelaen, met liefst 3 wedstrijden in 5 dagen tijd, woensdag tegen FC Tumudo, vrijdag tegen DBSV voor de beker en dan maandag tegen ZVVM Campus 2, inderdaad allemaal ploegen uit Mestreech.

Gisteren werd dus afgetrapt tegen FC Tumudo, een (vooral thuis) sterke tegenstander, want dan wordt gespeeld op de ongebruikelijke woensdag en zijn ze zelf wel compleet, kortom een leuk affiche vooraf. Deze wedstrijd was tevens het debuut van onze nieuwe coach Kevin Meijer waar elders op deze site een kennismakingsgesprek te lezen is. Coach Kevin had niet de beschikking over Chefrino (geblesseerd) en Hicham (geschorst 2 wedstrijden wegens lekke bal, details zal ik u zwart op wit besparen..). De volgende ''boys oet de Waereldsjtad'' waren wel van de partij Maikel (alias 't iesbeinke), Egon (Spanje), Kay (Italië), Sofyane (de man met de grootste baard uit clubhistorie), Remco (de man van de uitshirtjes), Martijn (volgens coach tegenpartij een sterk linkerbeen) en Bart (wonderbaarlijke ijsblokjes uit Lourdes).

De wedstrijdbespreking moet ofwel indrukwekkend of slaapverwekkend zijn geweest want na 15 minuten had Maikel al 3x mogen vissen en een afstraffing dreigde. FC Tumudo speelde in deze fase een hoog baltempo wat onmogelijk een hele wedstrijd volgehouden kon worden en na de treffer van Kay uit een vrije trap begon ook ZVV Awt-Gelaen aan de wedstrijd. Nog voor rust maakte Martijn nadat zijn linkerbeen gedekt werd met rechts een mooie treffer, woord van dank gaat hierbij uit naar coach van Tumudo want volgens insiders heeft Martijn het linkerbeen alleen nodig om te staan.. Ruststand 3-2 en het was weer een wedstrijd.

Het niveau van de wedstrijd was zondermeer hoog, twee teams wilden aanvallend voetballen en er waren vele kansen te noteren, deze lijn werd ook in de tweede helft doorgetrokken. Door het ontbreken van Hicham en Chefrino had ZVV Awt-Gelaen helaas ook meer kansen dan normaal nodig om een doelpunt te maken en werden zelfs 100% kansen gemist. Martijn maakte de 3-3 wederom een mooie beweging en uw verslaggever dacht zelfs dat hij met de linker scoorde. Niet veel later kwam ZVV Awt-Gelaen na een 3-0 achterstand zelfs op voorsprong door een fraaie treffer van Bart, die na wat Lourdesijsblokjes op de knie weer zo fit als een hoentje was. Helaas kon deze voorsprong niet behouden worden en moest Maikel die zich herpakt had na een matige eerste helft een tegentreffer toestaan 4-4 en tevens eindstand.

Wist u dat?
- Toon uitstekende parkeervaardigheden heeft?
- Egon geen corners meer mag nemen?
- Maikel na 15 minuten in de gaten had dat wij in het rood speelden?
- we vrijdag in dezelfde sporthal mogen aantreden tegen DBSV?
- de hapjes in de Wilhelmien goed in de smaak vielen?
- de 3e helft door Ruud beëindigd werd?