Onnodig verlies ZVV Awt-Gelaen in Margraten

Geplaatst 21 mrt. 2014 02:45 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]
Voetbal is een spel wat voor de helft gespeeld wordt door de benen (al dan niet aanwezig schotkracht/ traptechniek etc.) en voor de andere helft door het hoofd (mentaliteit/ instelling etc.). Daarnaast is voetbal zo ongeveer de enige sport in de wereld waarbij je niet noodzakelijkerwijs beter hoeft te zijn dan de tegenstander om te winnen. Tenslotte is er een man in het zwart, die eveneens een bepalende invloed op de wedstrijd kan hebben. Met deze ingrediënten maakte ZVV Awt-Gelaen kennis in Margraten bij laagvlieger ZVVF Prevoo.  

De voortekenen waren al niet super, twee teamleden waren om uiteenlopende redenen niet aanwezig, waardoor men gedacht had met 3 wissels te starten er slechts 1 overbleef. Ook dit is een mentaal aspect, ook al staat er niet veel meer op het spel, als je niet hoeft te werken of andere sterke verplichtingen hebt, hoor je er gewoon te zijn als team. Een individu is nooit belangrijker dan het team, je zorgt er gewoon voor dat je er deel van uitmaakt, verantwoording richting je teamleden.

In de wedstrijd werd al snel duidelijk dat ZVV Awt-Gelaen voetballend de betere partij was, ging met een 0-1 stand de rust in en stond 5 minuten in de tweede helft zelfs met 0-3 voor, niets aan de hand zou je zeggen de voeten hadden immers gesproken. Daarna ging het mis, logischerwijs speelt ZVVF wat fysieker (zij missen immers de ''beenkwaliteiten'') en ZVV Awt-Gelaen gaat in het spel mee (missen wellicht wat ervaring, slimmigheid hiermee om te gaan). Zoals eerder gezegd had de man in het zwart niet bepaald zijn dag, zag hij overduidelijke overtredingen niet en zelfs een duidelijke penalty kon hij niet toekennen ''ik heb het niet gezien de uitleg'', ah fijn het waren ook maar twee hele armen die de speler naar onder trokken. Toch waren de tegendoelpunten niet aan de scheidsrechter te wijten, maar aan simpele (zaal)voetbalwetten. Heeft de tegenstander de bal, schakel je om, je kijkt naar de bal maar vooral ook naar je directe tegenstander die uit je rug wil weglopen. Doe je dat niet ligt hij er tegen iedere tegenstander in de topklasse in en ga je je daarnaast nog ergeren aan tegenstander en scheidsrechter ben je klaar, kun je beter gaan douchen. Zo kan het zijn dat het hoofd het van de benen wint/ verliest, 5-4 nederlaag..

Aan de spelers EN technische staf de taak te laten zien dat men de wijze les van afgelopen maandag tot zich heeft genomen, want aanstaande woensdag 19 maart om 20:30 uur staat de kwartfinale van de beker op het programma in Nuth tegen de Keelkampers, uitkomend in de hoofdklasse. Die wedstrijd is uiteraard veel belangrijker en wedden dat woensdag de benen en het koppie weer in evenwicht zijn?! Op naar de halve finale ''loat goan''!

Wist u dat?
- Maikel 4 paar handschoenen bij zich had?
- Hij blijkbaar een vooruitziende blik had, gezien het aantal doelpogingen de tweede helft?
- Egon te veel salsalessen had genomen en niet meer zo soepel in de heupen was?
- Kevin als wissel maar weer eens van stal werd gehaald?
- Hij als speler van het tweede niet gewend is te verliezen?
- Remco meedoet aan het NK Indoor Schoengooien?
- Chefrino zijn idool Hicham miste?
- Martijn de rekening kreeg voor een poortje te veel?
- Toontje de toon zette en van de scheids een toontje lager moest zingen?
- Kevin Meijer de cursus ''hoe inspireer ik een team met nog maar 2 wedstrijden te gaan'' volgt?
- We er in Café Awt Gelaen alweer smakelijk om konden lachen?