Aantrekkelijke derby eindigt in gelijkspel

Geplaatst 16 sep. 2013 03:34 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:44 bijgewerkt ]
Maandagavond stonden Sittardse Boys en ZVV Awt-Gelaen tegenover elkaar in wellicht de wedstrijd waar de meeste zaalvoetballiefhebbers in Sittard-Geleen naar uitkijken. Veel spelers kennen elkaar of spelen zelfs bij elkaar op het veld zoals bij vv Heidebloem. Daarnaast kennen beide teams veel gelijkenissen, wat betreft de opmars in het zaalvoetbal en treft men elkaar voor het eerst in competitieverband.

De eerste helft werd het spelbeeld bepaald door Sittardse Boys, met fysiek spel in combinatie met technisch vaardige spelers werd ZVV Awt-Gelaen met de rug tegen de muur gezet en dankzij een scrimmage en een niet al te handige muur / vrije trap stond ZVV Awt-Gelaen terecht met 2-0 achter. Na deze tussen stand werd de schroom eraf gegooid en werd op slag van rust door Chefrino de ruststand bepaald op 2-1.

Na rust een ander spelbeeld ZVV Awt-Gelaen bepaalde en was heer en meester. Dankzij een treffer van Remco en een treffer van Chefrino werd zelfs een 2-3 voorsprong behaald. Helaas voor ZVV Awt-Gelaen was de scheidsrechter niet even consequent en gaf Hicham wel een gele kaart, waar hij aan de andere kant wellicht te veel toestand en de kaarten op zak hield. Dankzij deze 2 minuten tijdstraf kwam Sitatrdse Boys in overtal op gelijke hoogte. In de slotfase had ZVV Awt-Gelaen nog mogelijkheden op de winst, maar enkele (grote) kansen werden gemist en zo werden de punten in dit aantrekkelijk duel gedeeld. 

Wist u dat?
- Maikel geen oppas had dus de kids maar mee moest nemen?
- Daniëlla en Kelsey de verzorging van vooral Quinn op zich namen?
- Kay een spoedcursus ''omgaan met tegenstanders'' kreeg?
- Remco wederom overal op het veld te vinden was?
- Chefrino eens aan scheenplaten, voor en achter kan denken?
- Hicham een commando moet zijn?
- Martijn binnenkort zijn vorm op het veld naar de zaal gaat vertalen?
- Sofian sterk speelde, maar helaas geblesseerd uitviel?
- je in sporthal Kleesj met Ice Tea kan gooien?
- dit vervolgens met water moet opdweilen?
- Sittardse Boys de nummer 2 van vorig jaar was?
- we aanstaande maandag om 21:00 uur in Glanerbrook tegen de koploper van vorig jaar spelen?
- U van harte welkom bent om hierbij aanwezig te zijn!