Archief‎ > ‎Archief 2013-2014‎ > ‎

Team 1 Wedstrijdverslagen 2013-2014

Deze pagina toont alle wedstrijdverslagen van wedstrijden gespeeld door team 1 in de topklasse.

ZVV Awt-Gelaen schrijft historie met bekerwinst

Geplaatst 27 mei 2014 09:38 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]

In een met circa 350 toeschouwers drukbezette Stadssporthal te Sittard heeft ZVV Awt-Gelaen middels een 6-3 overwinning op Adveo beslag weten te leggen op de felbegeerde districtsbeker zaalvoetbal Zuid 2. Na enkele mooie kampioenschappen en promoties ontbrak deze beker nog in onze prijzenkast en hoewel ZVV Awt-Gelaen pas sinds februari 2010 bestaat mogen we ook deze absolute hoofdprijs aan de nu al mooi gevulde prijzenkast toevoegen.

De voortekenen voor deze wedstrijd beloofde al een spannende wedstrijd. Hoewel Adveo een klasse lager acteert in de hoofdklasse is het team (indien men compleet speelt) gewoon een lastige tegenstander met net als bij ons spelers die de opleiding in het veldvoetbal genoten bij BVO's en nu actief zijn in de hogere klassen van het amateurvoetbal. In de zaal spelen ze al enkele jaren in nagenoeg dezelfde samenstelling en is het een publiek geheim dat Adveo simpelweg niet wil promoveren naar de topklasse gezien de combinatie met veldvoetbal.

Nadat de ploegen aan het publiek waren voorgesteld begon de eerste helft. Beide teams tasten elkaar af en ZVV Awt-Gelaen moest duidelijk wennen aan de speelwijze van de tegenstander waardoor men zelf weinig ruimte kreeg bij balbezit, mede door een eigen te laag baltempo. De eerste  treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Pieter-Jan Erkens van Adveo, zijn schot in de korte hoek kon niet afdoende gestopt worden door Maikel. Nadat Adveo met een man minder kwam te staan was het de beurt aan ZVV Awt-Gelaen te tonen hoe je dit moet uitspelen, de gelijkmaker was een logisch vervolg en werd gemaakt door Martijn 1-1. Lang kon men echter niet genieten van deze gelijke stand want een schot door twee benen heen zetten Adveo wederom op voorsprong. De oplettende toeschouwer had echter al gemerkt dat ZVV Awt-Gelaen net aan de betere hand was en indien men in staat zou zijn Adveo onder druk te zetten (hoger te voetballen) zouden doelpunten niet uit kunnen blijven. Dankzij een fraaie treffer van Chefrino, hij omspeelde een verdediger en de keeper kon men met een gelijke stand gaan rusten 2-2.

De speech van Kevin Meijer in de rust was naar horen zeggen niet één in de categorie van ''Al Pacino'', maar miste de uitwerking in ieder geval niet en daar gaat het om. Na rust werd ZVV Awt-Gelaen meer en meer de bovenliggende partij. Het publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld met veel strijd, enkele kaarten met bijbehorende tijdstraffen en specifieke details behorende bij topzaalvoetbal. Hiermee bedoelen we omgaan met man meer dan wel man minder situaties, spelen van bepaalde looplijnen en omschakeling. Uit deze details bleek dat ZVV Awt-Gelaen net wat meer zaalvoetbal speelt dan Adveo. 

We nemen u mee naar pakweg de 35e minuut, heren scheidsrechters Senden en Heuts fluiten voor  een overtreding op pakweg 9 meter 64 voor het doel van Adveo en Kay gaat achter de bal staan. Uw verslaggever die de wedstrijd volgt met een hartslag van gemiddeld 200 slagen per minuut, denkt te weten en hoopt op hetgeen komen gaat. Kay neemt een aanloop, uw verslaggever en ongetwijfeld velen met mij flitsen gedachten door het hoofd: overlijden vader Frans eerder dit jaar, de hieraan gekoppelde (prachtige) tatoeage op het rechterbovenbeen, bovennatuurlijke krachten en wat zou het mooi zijn als.. Kay ramt de bal kiezelhard in de kruising 3-2! De omhelzing met broer Egon is misschien nog wel mooier dan het doelpunt voor de insiders..
Captain Remco is nog niet in het verslag voorgekomen, maar hij zorgt persoonlijk met twee doelpunten voor een 5-2 voorsprong en hoewel Adveo nog wel meteen daarna 5-3 weet te maken is de wedstrijd hiermee in feite wel gespeeld. Maikel had namelijk na de eerste helft ook besloten de tweede helftzijn doel dicht te spijkeren en dan weet je het wel, dat zit wel goed. Met enkele fraaie reddingen en anders wel sterk verdedigen van de verdedigingslinie aangevoerd door Egon, ''buttelen'' op het middenveld door Remco en Bart  bleef ZVV Awt-Gelaen de tweede helft overeind. Nadat de eindstand door Hicham bepaald werd op 6-3 mocht ZVV Awt-Gelaen de felbegeerde districtsbeker in ontvangst nemen en wederom werd er historie geschreven.

Wist u dat?
- Maikel eigenlijk Frans Duits heet?
- Kay ook zo wilde vieren als ''de mannen van 2''?
- Egon zijn beste prestatie van het jaar tot het laatst bewaarde en zijn bijnaam nu ''beest'' is?
- Remco een cursus sigarenroken kreeg?
- Martijn over uitermate sterke ''derde helft kwaliteiten'' blijkt te beschikken?
- Uw verslaggever nu geen grapjes durft te maken mbt de wedstrijd van GSV '28 een dag later?
- Chefrino de videobanden van het ''hakje van Nilis bij PSV'' krijgt opgestuurd?
- Hicham de voorkeur gaf aan cola na de wedstrijd?
- Bart(je) de ''cultstatus'' van het 2e tijdens en na de wedstrijd liet zien?
- Kevin Meijer een vrouwelijke fan op de tribune achter hem had zitten?
- Toon en de scheidsrechters een aparte band (blijven) hebben?
- Scheidsrechter Heuts dit seizoen de kampioenswedstrijd van het 2e en de bekerfinale floot?
- Paul inmiddels is opgegeven voor Holland Got Talent?
- Café Wilhelmina van ZVV Awt-Gelaen een mooi vervroegd ''afscheids''feestje kreeg?
- en ZVV Awt-Gelaen ook van Café Wilhelmina?
- Café Awt Gelaen om niet nader te noemen redenen ook even bezocht werd?
- Uw verslaggever (vooruit dan maar Kevin Hendriks) de ''Cup met de grote oren'' maar mooi ''op de sjouw haet stoan''? 
- de beker bijna zo glimt als de trots van onze vereniging ZVV Awt-Gelaen!!

ZVV Awt-Gelaen bereikt de bekerfinale

Geplaatst 7 mei 2014 09:37 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]

ZVV Awt-Gelaen is voor het eerst in de clubhistorie doorgedrongen tot de finale van de districtsbeker Zuid 2. In een met ruim 200 toeschouwers goed gevulde sporthal Glanerbrook werd tegenstander de Gastronoom na een bij vlagen moeizame wedstrijd met 4-3 verslagen.

Zoals gezegd was er veel belangstelling voor deze wedstrijd, een teken voor de vereniging dat zaalvoetbal in Geleen als het ergens om draait gewoon veel bekijks trekt. Tel daarbij op dat de wedstrijd eveneens rechtstreeks te volgen was in de live-uitzending (radio) van streekomroep START en je hebt een extra stimulans voor een mooie avond te pakken. De radio-uitzending van het programma Vanuit de startblokken van maandag 5 mei (week 19) is trouwens terug te beluisteren via http://www.streekomroepstart.nl/radio/uitzending-gemist_2 

De eerste helft was amper begonnen of middels een snelle aanval tekende Hicham voor de 1-0 en het publiek ging er eens goed voor zitten. De Gastronoom wat immers een klasse lager acteert zou nu wel even overrompeld worden. Niets was echter minder waar de ongelukkige 1-1 viel al snel, een uitgooi van de keeper werd verlengd door de spits en Maikel bleek niet bij machte een adequate reactie hierop te geven, schlemielig maar wel 1-1.  Hoewel ZVV Awt-Gelaen het betere van het spel had, simpelweg door meer individuele kwaliteit bleef de Gastronoom door goed teamwerk en sterke mentaliteit knap en lang overeind, totdat Martijn met een hard schot in het dak van het doel de 2-1 ruststand aantekende.

Na rust maakte Chefrino op knappe wijze de 3-1, hij kapte en draaide zich goed vrij en omspeelde de keeper, nu doorpakken zou je zeggen.. Toch na wederom een ongelukkig tegendoelpunt (van richting veranderd schot) rook de Gastronoom bloed en zette nogmaals aan, het team kon immers vrijuit als underdog spelen. ZVV Awt-Gelaen leek even van slag te zijn, kansen werden onbenut gelaten en spelen vanuit het teambelang, je functie werd even vergeten. Hoewel de 3-3 wederom middels een aparte intikker tot stand kwam kon nu niet gezegd worden dat het onverdiend was. Hicham die een voor zijn doen ongelukkige wedstrijd speelde kreeg voor een licht vergrijp de gele kaart en het was dat ZVV Awt-Gelaen in die ''twee minuten man minder'' goed stond opgesteld anders zou een achterstand eveneens tot de mogelijkheden hebben behoort. Hoe een man meer situatie wel uitgespeeld dient te worden toonde ZVV Awt-Gelaen even later, want door een treffer van Remco knap in de kruising bereikte ZVV Awt-Gelaen moeizaam maar toch verdiend de bekerfinale!

De bekerfinale zal gespeeld worden op zaterdag 24 mei in Sittard tegen Adveo die enigszins verrassend Amicitia versloeg na strafschoppen.

Wist u dat?
- Tom als DJ fungeerde?
- Kevin een krat bier tegoed heeft van Maikel?
- inzet van de weddenschap minimaal 200 toeschouwers waren?
- het scorebord wederom voor de nodige hilariteit zorgde?
- Egon de kookkunsten van Ruud in de Willemien wel kon waarderen?
- Toon de ''spinners'' een toontje lager liet zingen?
- Kevin Meijer na afloop meteen door Ben Dols van START bij de kraag werd gevat voor een interview?
- Remco dit voorbeeld volgde?
- Chefrino GTST gemist heeft?
- Het echt tijd wordt voor een eigen voetbalshow in de rust van ''Tinus''?
- Kay deze wedstrijd geen geel kreeg?
- ook dit gegeven nieuws is?
- Gastronoom nog een kleine kans miste in de laatste minuut?
- Maikel naar eigen zeggen ook hinderlijk in de weg lag?
- we hopen u allen nog eenmaal te mogen begroeten bij de bekerfinale op zaterdag 24 mei?!

ZVV Awt-Gelaen sluit competitie met winst af

Geplaatst 1 apr. 2014 06:07 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:46 bijgewerkt ]

De laatste competitiewedstrijd in het debuutjaar van ZVV Awt-Gelaen in de topklasse stond maandagavond op het programma in een uitwedstrijd met ZVVM Campus 2. In Glanerbook werd eerder dit seizoen nog gelijkgespeeld. 

Aan de aftrap verschenen 6 mannen die het karwei in Maastricht moesten klaren: Maikel (beste vriend van de trainer), Kevin (alles op routine), Kay (miste zijn wederhelft), Remco (hield zijn schoenen aan dit keer), Chefrino (dribbelende laatste man) en Martijn (hoe laat moesten we aanwezig zijn). Afwezig waren Hicham en Bart (afwezig) en Egon (ziek). ZVV Awt-Gelaen dicteerde de eerste helft het spelbeeld en ging dankzij doelpunten van Remco, Martijn en Chefrino met 1-3 de rust in.

De tweede helft was amper begonnen of Chefrino begon met een solo, niets vreemd aan, alleen deed hij dit als laatste man (klein detail), verloor de bal en de 2-3 aansluitingstreffer was een feit en erger nog ZVVM Campus 2 werd weer in het zadel geholpen. Hoewel de wedstrijd grimmiger werd leek er niet veel aan de hand, met nog 6 minuten op de klok kreeg ZVV Awt-Gelaen een overtalsituatie en leek de 2-4 in de maak. Het werd echter 3-3 door onoplettendheid in de omschakeling/ verdediging. Toch trok ZVV Awt-Gelaen in dezelfde overtalsituatie alsnog aan het langste eind door een doelpunt van Chefrino die de eindstand op 3-4 bepaalde.

ZVV Awt-Gelaen zal de competitie naar alle waarschijnlijkheid eindigen op een vierde plaats met 42 punten uit 20 wedstrijden, kortom een gemiddelde van meer dan 2 punten per wedstrijd. Een resultaat in de topklasse waar men tevreden over mag zijn, maar waar welbeschouwd wellicht nog meer in had gezeten als er meer op maandag werd gespeeld of een bredere selectie tot de beschikking had, een leerpunt voor komend seizoen.

Nu is het 5! weken toewerken naar de halve finale van de beker waar op maandag 5 mei in Glanerbrook om 20:00 uur de Gastronoom de tegenstander is. De beker is een hoofdprijs die ZVV Awt-Gelaen maar wat graag aan de inmiddels gevulde prijzenkast wil toevoegen, we hopen u allen te zien maandag 5 mei!!

Wist u dat?
- Toon een hele goede vriend heeft in de Willemien?
- deze vriend Laurel of Hardy heet?
- Chefrino zijn oude schoenen weer uit de kast heeft gehaald?
- Martijn de mooiste treffer van de avond maakte?
- de competitie in september pas weer zal worden hervat?
- we niet kunnen wachten tot maandag 5 mei?
- we stiekem al dromen van zaterdag 24 mei, bekerfinale?

ZVV Awt-Gelaen bereikt overtuigend halve finale beker

Geplaatst 21 mrt. 2014 02:47 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]

Met een klinkende 2-8 overwinning van ZVV Awt-Gelaen bij de Keelkampers uit Nuth bereikte ZVV Awt-Gelaen de halve finale in de beker. Hoe het spel in 3 dagen tijd totaal veranderd kon zijn in tegenstelling tot ZVVF Prevoo bleek gisteravond. Vanaf minuut 1 was de concentratie en beleving optimaal en dan blijkt gewoon dat ZVV Awt-Gelaen een sterk team is en kanshebber voor het pakken van de beker.

Met rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld met een 0-4 voorsprong. Keelkampers probeerde het wel, maar kwam simpelweg kwaliteit tekort om het ZVV Awt-Gelaen echt moeilijk te maken. Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld, maar af en toe werd de sfeer wat grimmiger, maar waar er afgelopen maandag nog er tegenin werd gegaan, bleef men er nu rustig om en lachte de (niet nader te noemen speler) terecht uit... 

Toch wist de Keelkampers nog tweemaal op het scorebord te komen. Dankzij een vrije trap van Keelkampers werd Remco verslagen (hij verving Maikel die wegens te vroeg uitlopen de gele kaart had gekregen). De tweede ''treffer'' van Keelkampers was er eentje voor bananensplit want alleen de goed leidende en sympathieke scheidsrechter Franco Knops had deze ''hawk eye'' treffer gezien en zo hield Sjuf eigenlijk gewoon de nul.. Eindstand 2-8 met doelpunten van topscorer Hicham 4, Chefrino onder toeziend oog van vrouwlief 2 en de kopsterke Martijn 2.

Wist u dat?
- Bartje goede sportvoeding heeft gekregen?
- Egon een sprintduel met tegenstander Hassan aanging?
- Chefrino weer eens werd geholpen door zijn idool Hicham?
- Paul weer vele bekenden tegenkwam bij Keelkampers en als local hero werd behandeld?
- Toontje dit keer geen zot kon vinden?
- Maikel zich wel amuseerde om de ''spits'' (spits scoort immers) van de keelkampers?
- Kay weer zijn eigen supporters meenam?
- Martijn exact 2,3 milimeter sprongkracht bezit?
- Het publiek om bijlen vroeg ivm irritante pilaren?
- Kevin Meijer wel erg gretig was bij de loempiaatjes in de Wilhelmien?
- Remco dit keer de schoenen aanhield?
- en het in de Wilhelmien van de chips moest hebben?
- Uw verslaggever slechts uit journalistieke overwegingen mee is gegaan?

Onnodig verlies ZVV Awt-Gelaen in Margraten

Geplaatst 21 mrt. 2014 02:45 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]

Voetbal is een spel wat voor de helft gespeeld wordt door de benen (al dan niet aanwezig schotkracht/ traptechniek etc.) en voor de andere helft door het hoofd (mentaliteit/ instelling etc.). Daarnaast is voetbal zo ongeveer de enige sport in de wereld waarbij je niet noodzakelijkerwijs beter hoeft te zijn dan de tegenstander om te winnen. Tenslotte is er een man in het zwart, die eveneens een bepalende invloed op de wedstrijd kan hebben. Met deze ingrediënten maakte ZVV Awt-Gelaen kennis in Margraten bij laagvlieger ZVVF Prevoo.  

De voortekenen waren al niet super, twee teamleden waren om uiteenlopende redenen niet aanwezig, waardoor men gedacht had met 3 wissels te starten er slechts 1 overbleef. Ook dit is een mentaal aspect, ook al staat er niet veel meer op het spel, als je niet hoeft te werken of andere sterke verplichtingen hebt, hoor je er gewoon te zijn als team. Een individu is nooit belangrijker dan het team, je zorgt er gewoon voor dat je er deel van uitmaakt, verantwoording richting je teamleden.

In de wedstrijd werd al snel duidelijk dat ZVV Awt-Gelaen voetballend de betere partij was, ging met een 0-1 stand de rust in en stond 5 minuten in de tweede helft zelfs met 0-3 voor, niets aan de hand zou je zeggen de voeten hadden immers gesproken. Daarna ging het mis, logischerwijs speelt ZVVF wat fysieker (zij missen immers de ''beenkwaliteiten'') en ZVV Awt-Gelaen gaat in het spel mee (missen wellicht wat ervaring, slimmigheid hiermee om te gaan). Zoals eerder gezegd had de man in het zwart niet bepaald zijn dag, zag hij overduidelijke overtredingen niet en zelfs een duidelijke penalty kon hij niet toekennen ''ik heb het niet gezien de uitleg'', ah fijn het waren ook maar twee hele armen die de speler naar onder trokken. Toch waren de tegendoelpunten niet aan de scheidsrechter te wijten, maar aan simpele (zaal)voetbalwetten. Heeft de tegenstander de bal, schakel je om, je kijkt naar de bal maar vooral ook naar je directe tegenstander die uit je rug wil weglopen. Doe je dat niet ligt hij er tegen iedere tegenstander in de topklasse in en ga je je daarnaast nog ergeren aan tegenstander en scheidsrechter ben je klaar, kun je beter gaan douchen. Zo kan het zijn dat het hoofd het van de benen wint/ verliest, 5-4 nederlaag..

Aan de spelers EN technische staf de taak te laten zien dat men de wijze les van afgelopen maandag tot zich heeft genomen, want aanstaande woensdag 19 maart om 20:30 uur staat de kwartfinale van de beker op het programma in Nuth tegen de Keelkampers, uitkomend in de hoofdklasse. Die wedstrijd is uiteraard veel belangrijker en wedden dat woensdag de benen en het koppie weer in evenwicht zijn?! Op naar de halve finale ''loat goan''!

Wist u dat?
- Maikel 4 paar handschoenen bij zich had?
- Hij blijkbaar een vooruitziende blik had, gezien het aantal doelpogingen de tweede helft?
- Egon te veel salsalessen had genomen en niet meer zo soepel in de heupen was?
- Kevin als wissel maar weer eens van stal werd gehaald?
- Hij als speler van het tweede niet gewend is te verliezen?
- Remco meedoet aan het NK Indoor Schoengooien?
- Chefrino zijn idool Hicham miste?
- Martijn de rekening kreeg voor een poortje te veel?
- Toontje de toon zette en van de scheids een toontje lager moest zingen?
- Kevin Meijer de cursus ''hoe inspireer ik een team met nog maar 2 wedstrijden te gaan'' volgt?
- We er in Café Awt Gelaen alweer smakelijk om konden lachen?

ZVV Awt-Gelaen solide naar winst bij In de Bende

Geplaatst 16 feb. 2014 23:11 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:46 bijgewerkt ]

Afgelopen maandag stond de op papier zware uitwedstrijd tegen In de Bende op het programma. ZVV Awt-Gelaen miste alleen Remco door een blessure en trad hierdoor aan met een nagenoeg fitte selectie, hetzelfde gold voor thuisclub In de Bende. Scheidsrechter Vergoossen begon het treffen met een indrukwekkende minuut stilte voor Frans. 

Gezien het feit dat Egon en Kay beiden aan deze wedstrijd begonnen en hun mannetje stonden kun je dit alleen maar met respect aanschouwen, hulde! Dat ze zich voorgenomen hadden er ''een wedstrijd voor pa'' van te maken bleek al snel. Net dat beetje extra gif, dat beetje extra aandacht naar elkaar toe en vastberadenheid een aandachtige toeschouwer moet het gezien hebben. Het mooiste moment was het doelpunt van Kay 0-1 vlak voor rust, hij vierde deze treffer met een alleszeggende knuffel met broer Egon, een beeld wat nog lang op het netvlies zal blijven staan..

Wat gebeurde er voor de rest tijdens de wedstrijd? ZVV Awt-Gelaen stond in feite als een huis, speelde volwassen, maar had alleen wat pech in de afronding en vond bij In de Bende een sterke keeper op hun pad. De treffer van Kay was tevens de 0-1 ruststand.

Na rust werd een ''eurosport sliding'' van Kay bestraft met een gele kaart. Het moet gezegd Hicham, Martijn en Egon stonden hun mannetje want zonder een doelpoging tegen te krijgen kwam ZVV Awt-Gelaen deze twee minuten knap door. Een knappe aktie van Kay aan de zijkant leverde een assist op naar Chefrino die bij de tweede paal voor de 0-2 zorgde. De tegentreffer en achteraf eretreffer van In de Bende viel even later toen de sterk keepende Maikel de bal door zijn benen in het doel zag verdwijnen 1-2. Martijn (schuiver) en Chefrino (uitbraak) zorgden uiteindelijk voor een knappe 1-4 uitoverwinning en puike teamprestatie. De sleutel tot de overwinning was de hechte verdediging en de discipline om vanuit de organisatie de immer sterke aanval (ondanks dat Hicham niet scoorde) te zoeken. Kortom een wedstrijd waar Frans trots op zou zijn geweest!

Wist u dat?
- Maikel een mooie pink heeft in veel kleurtjes?
- Egon en Kay trots op zichzelf kunnen zijn?
- Remco en Toon hun telefoon interessant vonden?
- Hicham ongetwijfeld gebrand zal zijn op een doelpunt in Margraten maandag?
- Chefrino weer twee treffers dichterbij kwam?
- Martijn zich inmiddels op gaat maken voor een show in de rust van de laatste thuiswedstrijd tegen Beringe?
- Er nog iemand mee deed die solliciteerde naar een rode kaart?
- coach Kevin trots was op zijn machine?
- Toon, Remco, Bart, Kevin en Kevin tevreden hun nootjes pelden in de Willemien??
- Team 1 zaterdag gaat kijken naar de kampioenschapswedstrijd van team 2 om 19:00 uur in sporthal Bandert te Echt?

ZVV Awt-Gelaen wint routineklusje met dubbele cijfers

Geplaatst 27 jan. 2014 05:34 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:46 bijgewerkt ]

Na de heerlijke pot van afgelopen maandag tegen Amicitia stond alweer 2 dagen later de inhaalwedstrijd tegen Lake Valley uit Venray op het programma. Hoe anders kan een wedstrijd in enkele dagen tijd zijn, stond maandag de wedstrijd nog bol van de spanning, hiervan was woensdag geen sprake meer van. Lake Valley is een club in verval, wederom een voorbeeld hoe het kan gaan als je als vereniging geen sterke fundering hebt, geleefd op euro's en na het verdwijnen hiervan verleden jaar het eerste team terugtrekken in de eerste divisie en nu hopeloos strijdend tegen degradatie in de topklasse.

Hoe anders is het momenteel bij het vlaggenschip van ZVV Awt-Gelaen, jongens die een contributie betalen en voetballen voor het plezier. Dit plezier komt eveneens tot uiting in de zogenaamde ''groepsapp'', voor de 50plusser vrij vertaald ''unne hoap stomme zeiver'' alleen zonder bier en kroeg om je heen op je telefoon. Uw verslaggever heeft de eer hiervan deel uit te maken en dit dan vaak glimlachend zonder zelf al te veel hiervan uitmakend te volgen. Uw verslaggever moet uiteraard objectief blijven en vooral hebben over feiten. In de ''groepsapp'' kwam dinsdag de bijgewerkte topscorerslijst (feit) ter sprake met Hicham bovenaan en Chefrino hierop op 1 doelpunt verschil volgend, het vervolg ging dan intern over pannenkoek tot alleskunner/ ''beest'', ah fijn een amusante discussie waarbij je merkt dat het groepsgevoel op een aparte manier stijgende is. 

De wedstrijd zelf is eigenlijk weinig over te melden, ZVV Awt-Gelaen had geen tot nauwelijks tegenstand van Lake Valley en scheidsrechter Piets hoefde nimmer in aktie te komen in deze sportieve wedstrijd. Tussen het maken van de doelpunten door had Hicham bij het missen van kansen van Chefrino de grootste lol en andersom ook. De laatste 2 doelpunten van de met 10-1 gewonnen wedstrijd waren toch tekenend, want Hicham die inmiddels drie keer gescoord had tegenover Chefrino tot dan één keer scorend, gunde Chefrino twee keer de bal toen ze beide alleen op de keeper afgingen en zodoende eindigde de enige noemenswaardige wedstrijd van de avond tussen beide heren in 3-3, wordt vervolgd…

Ter afsluiting het goede nieuws dat coach Kevin (in het bezit van het hoogste trainersdiploma) heeft aangegeven ook komend seizoen als trainer actief te willen zijn van ZVV Awt-Gelaen en aangezien het bestuur het hier wel mee eens was feliciteren we Kevin en wensen hem het komende 1,5 jaar heel veel succes!

Er volgen nu nog twee wedstrijden in de maand januari komende woensdag 29 januari om 21:30 uur in Glanerbrook voor de beker tegen Sittardse Boys 2 en vrijdag 31 januari om 21:15 uur in sporthal Daalhof tegen nummer 3 de Hazendans in Maastricht.

Statistieken:
8e minuut 1-0 Chefrino Eind
12e minuut 2-0 Hicham Igffa 
16e minuut 3-0 Martijn Lemmens
17e minuut 4-0 Hicham Igffa 
26e minuut 5-0 Remco Kivit
30e minuut 6-0 Remco Kivit
33e minuut 7-0 Hicham Igffa 
37e minuut 7-1 Pascal Nelissen
37e minuut 8-1 Martijn Lemmens
43e minuut 9-1 Chefrino Eind
44e minuut 10-1 Chefrino Eind 

Wist u dat?
- Paul en Kevin namens ZVV Awt-Gelaen op kraamvisite gingen bij de dochter van coach Kevin en zijn partner Tammy?
- dochter Lynn gelukkig op de moeder lijkt?
- Maikel vond dat de muziek wel opgeruimd kon worden, want feestvreugde paste niet bij deze overwinning?
- Toon de cursus ''omgaan met een scorebord'' met een mager zesje heeft afgerond?
- de gebroeders Claessen niet wilden scoren tegen hun oude club (toen in de glorietijd)?
- Martijn de goede tas mee naar huis nam?
- Hicham de morele winnaar was in ''de strijd'' met Chefrino?
- Remco nog maar 1 week logeert in Hotel Papa & Mama?

ZVV Awt-Gelaen toont veerkracht en verslaat Amicitia

Geplaatst 22 jan. 2014 00:09 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:46 bijgewerkt ]

Afgelopen maandag stond de kraker tegen nummer 2 Amicitia op het programma, tegen dit team werd de enige nederlaag van het seizoen geleden. Met een (eindelijk) complete selectie kon ZVV Awt-Gelaen op volle oorlogssterkte sportieve revanche nemen. Het treffen met Amicitia is vooral een treffen met (oude) bekende spelers en trainers, hetgeen voor de wedstrijd al bleek doordat beide teams door elkaar heen zaten in de kantine van Glanerbrook.

De eerste helft werd zoals vaak gebruikelijk aftastend begonnen met twee ploegen die wilden zaalvoetballen en hier ook de spelers voor hebben. Nadat Chefrino jammerlijk enkele kansen miste in de beginfase was het de beurt aan de gedreven spelende Hicham om de score op zijn kenmerkende wijze te openen 1-0. Amicitia was hierdoor niet echt geschrokken want nog in de eerste helft werd de score door enkele verdedigingsfouten/ fouten in de opbouw uiterst effectief naar 1-3 gebracht. ZVV Awt-Gelaen kwam op het einde van de eerste helft via Chefrino terug tot 2-3, zodat het de tweede helft weer een echte wedstrijd werd.

Wat in het kleedlokaal gebeurd is zullen we nooit weten, maar de tweede helft was er één waar mening zaalvoetballiefhebber voor naar een wedstrijd gaat kijken. Passie, beleving, spelinzicht en vooral spanning het was allemaal aanwezig. De tweede helft was koud begonnen (uw verslaggever was nog bezig met een sanitaire stop) en de 3-3 werd door Hicham middels een naar horen zeggen prachtige aanval gemaakt, och ja die sanitaire stop houden we er dan wel in als dit steeds het resultaat is. Het spel golfde vervolgens op en neer in een hoog tempo en nogmaals veel beleving met allerlei kleine blessures en botsingen tot gevolg, maar allen met een sportieve insteek. Gescoord werd er door Martijn die zichzelf met een mooie voetbeweging ruimte verschafte voor een harde uithaal die prachtig in de kruising plofte 4-3. 

Amicitia kreeg een enorme kans op de gelijkmaker maar op om precies te zijn 64 centimeter van de doellijn lukte het niet om de bal tegen het netje te krijgen maar gelukkig tot opluchting van ZVV Awt-Gelaen tegen de lat. Tot verdere echte kansen voor Amicitia kwam het niet want de gebroeders Claessen speelden achterin door de ervaring van Egon en het loopvermogen/ omschakelen van Kay een puike partij. Het slotakkoord begon door een prachtige treffer van Remco die na een lange bal van achteruit de bal op de borst controleerde en vervolgens snoeihard in de kruising achter de verbouwereerde keeper deponeerde 5-3. De eindstand werd door keeper Maikel middels een penalty bepaald op 6-3. Mensen die er niet bij waren denken nu aan een harde knal in het doel, maar dat liep even anders. Maikel voerde een panenka uit, mensen die denken dat hij daarmee scoorde hebben het eveneens mis. De snoeiharde panenka kon door de keeper niet afdoende gestopt worden waarna de bal opnieuw ingebracht kon worden en zodoende Maikel ijzersterk wachtend bij de tweede paal in staat stelde alsnog de 6-3 binnen te werken. 

Statistieken:
14e minuut 1-0 Hicham Igffa
15e minuut 1-1 Jeffrey Sprenger
18e minuut 1-2 Benny Kneepkens
20e minuut 1-3 Jeffrey Geurts
23e minuut 2-3 Chefrino Eind 
26e minuut 3-3 Hicham Igffa
37e minuut 4-3 Martijn Lemmens
50e minuut 5-3 Remco Kivit
50e minuut 6-3 Maikel Schuffelen 
Toeschouwers 85.

Wist u dat?
- coach Kevin een foto maakte van het scorebord voor het familiealbum?
- vanaf nu dochter Lynn als mascotte aanwezig dient te zijn bij iedere wedstrijd?
- alle woordspelingen op Toon inmiddels zijn gemaakt?
- Egon merkte dat passeerbewegingen bij voor hem bekende spelers niet gemakkelijk zijn?
- Kay de cursus omschakelen met succes heeft afgerond?
- Hicham en Remco de stuwende krachten achter de overwinning waren?
- Maikel de panenka een nieuwe dimensie geeft?
- Chefrino verdacht lang na de wedstrijd in de kantine bleef?
- Martijn twee totaal verschillende tassen niet van elkaar kan onderscheiden?
- we aanstaande woensdag de inhaalwedstrijd in Glanerbrook om 21:30 uur tegen Lake Valley spelen?
- U wederom van harte welkom bent!!

ZVV Awt-Gelaen laat 2 punten liggen tegen koploper

Geplaatst 15 jan. 2014 01:27 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]

In een goedgevuld Glanerbrook afgelopen maandag speelde ZVV Awt-Gelaen als nummer 4 de wedstrijd tegen koploper Sittardse Boys. Een blik op beide reservebanken bevestigde dat beide teams te maken hadden met personele problemen. Bij ZVV Awt-Gelaen ontbrak een groot gedeelte door het trainingskamp van vv Heidebloem waardoor Maikel, Hicham en Sofyane ontbraken.

In de eerste helft domineerde ZVV Awt-Gelaen het spelbeeld, maar hoewel er voldoende kansen waren te noteren stond een goede keeper, een been of het aluminium een treffer in de weg, tot de laatste minuut. Vlak voor rust was het Egon die met een harde voorzet bij de 2e paal de oplettende Martijn bediende en de ruststand op 1-0 bracht, waar een marge van 3 doelpunten meer op zijn plaats was geweest. Gelegenheidskeeper Noël Nieling moest slechts sporadisch in aktie komen, maar echt gevaarlijk wist Sittardse Boys niet te worden.

Na rust veranderde het spelbeeld doordat Romero Regales aan de kant van Sittardse Boys zijn opwachting maakte in de tweede helft en eerlijk is eerlijk dat scheelt natuurlijk wel een slok op een borrel. Toch kreeg ZVV Awt-Gelaen een eigenlijk niet te missen kans, Chefrino kon de bal niet in een leeg doel schuiven, maar raakte staande bij de 2e paal slechts de paal. Via een scrimmage voor het doel van Noël werd na diverse pogingen het net gevonden, de ingeschoten bal van Regales kon door Kay op de doellijn onvoldoende gekeerd worden 1-1. Het spel werd daarna grimmiger met gele kaarten over en weer, maar de goedleidende scheidsrechter Heuts verloor nimmer de grip op de wedstrijd. Toch maakte scheidsrechter Heuts een (ook achteraf toegegeven) foutje in plaats van voordeel te geven aan Remco met een leeg doel voor zich werd afgefloten en een speler van Sitatrdse Boys de gele kaart getoond. Van een overtalsituatie kon nimmer geprofiteerd worden en dat is de verdienste van Sittardse Boys maar zeker ook het manco van ZVV Awt-Gelaen. In de slotfase nog diverse kansen voor beide partijen op de winst maar slecht uitspelen van overtal door Chefrino en de ene kant en een goede redding van Noël aan de andere kant bepaalden het 1-1 gelijkspel, met alleen het publiek als winnaar achterlatend.

Door dit gelijkspel blijft Sittardse Boys aan kop in de topklasse en behoud de marge op ZVV Awt-Gelaen. Beide burenruzies dit seizoen leverde geen winnaar op maar wel twee keer het publiek als morele winnaar, we wensen Sittardse Boys veel succes in hun verdere strijd om het kampioenschap. Voor ZVV Awt-Gelaen gaat de strijd om de 2e plaats komende maandag verder met een thuiswedstrijd om 20:00 uur in Glanerbrook tegen Amicitia, waar eerder dit seizoen de enige nederlaag van het seizoen werd geleden, revanche?!

Statistieken:
25e minuut 1-0 Martijn Lemmens;
37e minuut 1-1 Romero Regales;
Gele kaarten 1-4;
Toeschouwers 111 (caranavalstijd).

Wist u dat?
- Robby en Davey het geluid verzorgden?
- Toon een liefhebber van kunst is?
- Noël met moeite passende keeperskleding kon vinden?
- Kay naar eigen zeggen eindelijk een wedstrijd op tempo vond?
- Egon een aparte manier van juichen had?
- Chefrino zijn eigen schoenen moet betalen?
- Martijn als enigste het netje wist te vinden?
- Remco een mooie foto van zijn enkel deelde?
- Kevin & Kevin de bank warm hielden?
- Stef (voorzitter Sittardse Boys) voor de hapjes zorgde?
- Glanerbrook ouderwets gesloten werd?

ZVV Awt-Gelaen bekert verder

Geplaatst 17 dec. 2013 06:14 door Ralph Evertz   [ 8 jul. 2014 23:45 bijgewerkt ]

Na een stroeve eerste helft waarbij ZVV Awt-Gelaen (topklasse) tegen In de Bende'92 2 (1e klasse) zelfs op achterstand kwam weet ZVV Awt-Gelaen te winnen met 8-1 na een 1-1 ruststand. 

Het is inmiddels een traditie bij de mannen van ZVV Awt-Gelaen slechts bij een handvol wedstrijden is de ploeg niet op achterstand gekomen, een statistiek om tijdens de kerstdagen eens goed over na te denken en om in 2014 als goed voornemen beter niet meer te doen. 

De eerste helft kunnen we beter overslaan qua verslag op een van richting veranderde punter van Bart na waardoor met een gelijkspel de rust kon worden opgezocht. Na rust werd al snel duidelijk dat het hoge baltempo In de Bende '92 2 teveel werd. Door treffers van Martijn 3x (waarvan 1 geniale hakbal op aangeven van Sjoef), Chefrino 3x en Remco in het kruis werd de score opgevoerd en het publiek van entertainment voorzien. Martijn moet met zijn hakbal ongetwijfeld van inspiratie voorzien zijn geweest door Sjoef die als keeper buiten zijn cirkel met een hakbal zijn tegenstander verbouwereerd achter liet. Een speler die eveneens verbouwereerd achter bleef was Bart die een open doekje kreeg, het woord koekoek zal ongetwijfeld aan hem verbonden blijven de komende tijd...

ZVV Awt-Gelaen overwintert in de beker, zodra de tegenstander bekend is zullen wij dit op deze site bekend maken.

Wist u dat?
- coach Kevin trakteerde op een rondje en beschuit met muisjes?
- Soufyane nu zijn andere enkel doormidden zag gezaagd?
- Remco een gevoelige ''snaar'' raakte?
- Kevin met een ziedend afstandsschot de aanvoerder uit de wedstrijd ''pegelde''?
- Bart slecht heeft geslapen van zijn koekoeksklok?
- Chefrino nu zelf ook eindelijk van mening is dat hij nieuwe schoenen nodig heeft?
- er naast de Lemmens around the world nu ook de hakbal around the world bestaat?
- vrijdag de laatste wedstrijd van 2013 op het programma staat?
- dit een uitwedstrijd naar Venray betekend?
- we om 18:15 uur vertrekken vanuit de Wilhelmien en om 20:00 uur spelen?

1-10 of 21