Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

ZVV Awt-Gelaen sterk in Brabant

Geplaatst 22 jan. 2013 02:08 door Ralph Evertz   [ 22 jan. 2013 02:08 bijgewerkt ]
Afgelopen maandag werd wederom een beetje clubhistorie geschreven. Voor het eerst in het bestaan van de club werden de provinciegrenzen overschreden en werd koers gezet richting Helmond voor het uitduel met Klein Arsenal. Zomaar een potje op een maandagavond in januari, voor de normale arbeider snel uit het werk komen, jagen met eten (lees naar binnen gooien) tasje in laten pakken door de vrouw en op naar de Wilhelmien om vervolgens in een uurtje een lange rechte weg richting Helmond te gaan.

Eenmaal ter plaatse in de Cityhal had men provisorisch van twee sporthallen (categorie gemiddelde binnenkant van de NedCar fabriek) één gemaakt. Nadat het scheidsrechtersduo alle pasjes bij elkaar had geraapt, het papierwerk eindelijk kon worden ingevuld en de 10 aanwezige supporters ''allen'' hun plek hadden gevonden kon de wedstrijd beginnen.

Coack Mike had de beschikking over: Nicky (als een tegenstander zegt dat je alles loslaat en de ander zegt maar hij heeft wel alles, weet je dat je lekker bezig bent), Kevin (moet volgens de aanwezigen standaard in Brabant gaan spelen), Martijn (maakte wederom enkele onnavolgbare passeerbewegingen), Jordie (rent niet alleen als een raket, maar schiet er ook enkele af), Remco (als the captain kan sleuren moet een tegenstander op gaan passen), Wesley (moet ongetwijfeld nog de galm van door, door, door nog in zijn oren hebben) en Chefrino (typische spits telt altijd zijn doelpunten, nooit de gekregen kansen).

De eerste helft was vooral een schaakspel het spel speelde zich van cirkel tot cirkel af zonder het eerste kwartier echt gevaarlijk te worden. ZVV Awt-Gelaen speelde zeer geconcentreerd en gaf niets weg. Na enkele speldenprikjes te hebben uitgedeeld kwam het verdiend op 0-1 Kevin vond Chefrino (die ofwel goed vrij stond of vergeten was terug te lopen). Voor rust werden nog enkele goede kansen jammerlijk gemist en achterin de 0 gehouden, hetgeen leidde tot een 0-1 ruststand.

Tijdens de rust werd nogmaals benadrukt zo te blijven voetballen, maar als het even kon wel de geboden kansen te benutten, inderdaad een uitspraak waar geen speld tussen te krijgen is. Na enkele minuten leek ''een man meer situatie'' de marge te gaan vergroten, maar dat een man meer niet altijd een voordeel hoeft te zijn bleek bij het balverlies waarna het in plaats van 0-2 zo waar 1-1 stond.
ZVV Awt-Gelaen speelde nogmaals gewoon sterk en weigerde punten te verspelen in Helmond en al snel nam het de leiding doordat Chefrino oog had voor de mee op gekomen Kevin en de keeper passeerde 1-2. Niet veel later was de situatie omgedraaid en gaf Kevin de bal aan Chefrino 1-3 en leek het verzet gebroken. De nadruk moet op leek gelegd worden, want wellicht werd Wesley doof gecoacht en werd een verkeerde keuze gemaakt hetgeen de 2-3 betekende. Dezelfde Wesley was verbeten het tegendoelpunt met een doelpunt van hemzelf weg te poetsen, hetgeen na het mooiste combinatiedoelpunt van de avond ook gebeurde 2-4. Nicky had ondertussen ook besloten niets meer door te laten en ZVV Awt-Gelaen speelde een gewonnen wedstrijd, Martijn maakte nog knap de 2-5 tot grote frustratie van de keeper en Chefrino vond voor de derde keer het net en bepaalde de eindstand na een sterke teamprestatie op 2-6.

Na zo'n winstpartij is de terugreis altijd wat makkelijker, zeker nadat men het nieuws kreeg dat de medekoplopers Inter '80 en Adveo beiden verloren, waardoor ZVV Awt-Gelaen voor het eerst koploper is in de hoofdklasse (weer een beetje clubhistorie) met 3 punten voorsprong op de naaste concurrenten. Komende maandag heeft ZVV Awt-Gelaen rust om vervolgens op 4 februari de uitwedstrijd naar Nederweert te maken om te spelen tegen 't Brökske de ploeg in vorm van de laatste weken.

- Remco de sporthal zag liggen?
- we dachten dat hier geen parkeerplaats bij was en de auto 500 meter verderop hebben gezet?
- Ger nog melde dat als wij een uitwedstrijd spelen we wel altijd ver moeten lopen?
- bij aankomst bij de sporthal bleek dat er wel degelijk (een grote) parkeerplaats bij de sporthal lag en zelfs een parkeerGARAGE?
- Martijn en Chefrino nog steeds samen een doelpunten battle hebben?
- Paul en Ger ''de muppets'' op het balkon waren?
- Wesley een mooie auto bij zich had?
- we een sponsor zoeken voor het fileparkeren van Chefrino?
- de keeper van de tegenstander de bal na het zoveelste tegendoelpunt van hal 1 naar hal 2 schoot?
- daarna nog maar eens onder Remco in schoot?
- bij thuiskomst in de Wilhelmien ''ome Zef'' een rondje gaf?
- hij dus wederom zijn titel nr 1 supporter eer aan deed?