Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

ZVV Awt-Gelaen start 2013 met winst

Geplaatst 8 jan. 2013 02:52 door Ralph Evertz   [ 8 jan. 2013 02:52 bijgewerkt ]
Na een korte winterstop stond afgelopen maandag alweer competitiewedstrijd nummer 13 op het programma tegen hekkensluiter Keelkampers uit Nuth. Anders dan de uiteindelijke 4-1 winst doet vermoeden kwam de overwinning moeizaam tot stand en mag van geluk gesproken worden dat het vizier van de ploeg uit Nuth niet op scherp stond.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Keelkampers zich in ieder geval ten opzichte van de eerste wedstrijd (4-4 onnodig gelijkspel) versterkt had en het geen gemakkelijk potje zou worden. In een op en neer gaande eerste helft verrichtte Nick een goede redding waarmee een achterstand werd voorkomen. In de 16e minuut vond Bart uit een counter de geheel vrijstaande Chefrino die eenvoudig de 1-0 wist te maken. Een voorsprong of achterstand is een cliché maar scheelt natuurlijk nogal wat zeker nadat de sterk spelende Remco Kivit op slag van rust de 2-0 in het net deponeerde.

Danny Grooten van de Keelkampers luidde slechts 2 minuten na rust een periode van ouderwets ''billenknijpen'' in door de aansluitingstreffer te maken. Kans op kans werd door de ploeg uit Nuth gemist en het werd er al helemaal niet beter op toen Bart een domme tweede gele kaart en dus rood kreeg van de goed leidende scheidsrechter. Kortom 5 volle minuten spelen met een man minder was hetgeen resteerde. Nogmaals werden een paar dotten van kansen gemist, waarvan minimaal 2 voor open doel en bleef ZVV Awt-Gelaen met wat kunst en vliegwerk overeind. Het verzet van de Keelkampers werd uiteindelijk gebroken door wederom Remco waardoor het geloof op een goed verdween bij de tegenstander. Het slotakkoord was voor Martijn die zich na enkele jaren van afwezigheid in de zaal weer als een vis in het water voelt, koelbloedig de keeper omspeelde en de eindstand op 4-1 bepaalde. Dat hier nog een treffer aan toegevoegd had moeten worden kon Chefrino zich aanrekenen een ''wippertje'' achter het standbeen mislukte volledig en gelukkig werd er niets gebroken en kon er hartelijk door het Gaiapark en de rest om gelachen worden, want de winst en de drie punten waren immers toch al binnen.

- een beetje muziek en/ of sfeer in de zaal bij de warming up niet kwaad zou kunnen?
- Nicky verdacht veel ballen pakte?
- boze tongen beweren dat dit aan een weekendje Parijs heeft gelegen?
- Bart al snel zijn telefoon vond nadat hij met rood in het kleedlokaal zat?
- het boek ''in je eigen positie lopen'' inmiddels is besteld?
- Kyra de nootjes lekker vond in de Wilhelmien?
- Kevin na het aandachtspunt van de nootjes, nu weer met Ruud in conclaaf moet met de keuze van het bier van de tap?
- Paul de hele avond spa blauw heeft gedronken?
- dit wellicht aan het voorafgaande weekend heeft gelegen?