Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

ZVV Awt-Gelaen sluit 2012 met winst af

Geplaatst 29 dec. 2012 02:47 door Ralph Evertz   [ 29 dec. 2012 02:49 bijgewerkt ]
Afgelopen maandag speelde ZVV Awt-Gelaen de laatste competitiewedstrijd van het jaar in Neer tegen de Gastronoom. Het werd uw verslaggever erg gemakkelijk gemaakt deze avond met vele ingrediënten die op zichzelf al paginavullend kunnen zijn: een prehistorische vliegtuighangar als locatie met bijbehorende parkeerplaats op metroafstand, zowel dramatische als fantastische spelmomenten en een uiteindelijke handbaluitslag 7-10 winst tot prettig resultaat.

Om u een beeld te schetsen je rijd bij de grote M de snelweg op, verlaat deze bij afslag Grathem en gaat de beruchte Napoleonsbaan op. Dit blijft een saaie weg en zeker in het p*kkedonker en kaarsrecht en je houd dit een 15 km vol en dan komt het.. Je ziet de sporthal ofwel de vliegtuighanger liggen aan je linkerzijde, je parkeert de auto eerst in een woonwijk aan de rechterzijde, je delegeert zowel Bart als Ger naar alle mogelijke toegangspoorten (zie foto van de week) maar ze blijken allen gesloten?! Je krijgt gedachtes van is het wel hier, zitten we niet verkeerd enz. maar uw verslaggever/ secretaris en gelegenheidsaanvoerder had toch echt gezien dat het wel hier moest zijn. Vervolgens een telefoontje naar coach Mike, die tekst en uitleg geeft naar een parkeerplaats op elfstedentochtafstand. Kortom auto weer uit woonwijk halen, ''parkeerplaats'' opdraaien (ideale plek voor de ruitentikkers) en looppas richting sporthal langs het meest deprimerende trainingscomplex van de lokale FC. Eenmaal binnen indien mogelijk nog meer verbazing en omdat woorden tekort schieten zal er gezorgd worden voor een foto.

Laten we het over de wedstrijd hebben, de eigenlijke eerste wedstrijd van het seizoen werd ingehaald op de laatste speeldag van het voor ZVV Awt-Gelaen sportief perfecte jaar 2012.
Coach Mike had de volgende spelers tot zijn beschikking: Nick (krijgt cursus muurtje metselen, maar voor de rest toppertje), Wesley (werd niet altijd door de scheids begrepen), Bart (maakte duidelijk dat hij eigenlijk echt linksbenig is), Chefrino (de titatovenaar van de 1e helft), Martijn (de sleipbewaeging van het jaar en titatovenaar van de 2e helft), Kevin (toverde de noodzakelijke rust) en Jordie (de schaduwspits).

Al snel kwam ZVV Awt-Gelaen op een 0-2 voorsprong door twee fraaie treffers van Chefrino, waar de één zijn benen zou breken legde hij de bal in het net. Toen iedereen dacht dat het wel een gemakkelijke avond zou worden, werden er persoonlijke fouten gemaakt, scoorde Nick met zijn rug en stond het zowaar 2-3. De rust werd uiteindelijk met 4-4 bereikt. Na rust werd de oude vertrouwde ''ruit'' van stal gehaald en lag de bal alweer na 19 seconden door Bart met zijn ''sterke'' linker in het doel. ZVV Awt-Gelaen heerste de 2e helft geheel op een minuut of 3 na waar een 5-8 voorsprong snel werd verkleind naar een 7-8 voorsprong maar de overwinning kwam eigenlijk niet meer in gevaar en werd de Gastronoom uiteindelijk met 7-10 verslagen. Toch wil ik u een moment niet onthouden met Martijn aan de bal in de buurt van de spreekwoordelijke cornervlag, eerst wordt een speler in de luren gelegd, gevolgd door een sleepbeweging van wereldformaat waarmee de keeper roepend voor hulp op de grond werd achtergelaten en de bal vervolgens staand op de achterlijn alsnog het doel in werd gekruld, een youtubefilmpje waardig maar helaas.

Tijdens de feestdagen kan ZVV Awt-Gelaen terugkijken op een geslaagde eerste competitiehelft met een stand hoog op de ranglijst in het debuutjaar in de hoofdklasse. Indien het ZVV Awt-Gelaen zal lukken nog meer samenhang te vinden tussen aanvallen en verdedigen is een plek bij de eerste 5 en wellicht nog hoger zeker haalbaar. Het is in ieder geval de moeite waard ZVV Awt-Gelaen in 2013 in aktie te zien tijdens een van de competitiewedstrijden, zie hiervoor het programma op deze site.

- zelfs in Neer onze trouwe supporters in de meerderheid waren?
- de sporthal een ervaring op zichzelf is?
- Bart scoorde met links vanaf eigen helft?
- Chefrino een doelpunt van Martijn pikte?
- zij inmiddels een battle op twitter uitvechten over het gescoorde aantal doelpunten?
- De Wilhelmien zelfs bij het late tijdstip alsnog werd aangedaan?
- Mia ons als laatste naar buiten liet?
- wij u allen fijne kerstdagen wensen en al het goeds voor 2013?!