Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

ZVV Awt-Gelaen overwint zichzelf, de omstandigheden en de man(nen) in het zwart

Geplaatst 30 okt. 2012 05:42 door Ralph Evertz   [ 30 okt. 2012 05:45 bijgewerkt ]

29-10-2012 Je hebt wel eens van die wedstrijden waarbij de randzaken een grotere rol spelen dan de eigenlijke wedstrijd zelf. Dit kan aan de accommodatie, het tijdstip of aan de mannen in het zwart liggen in combinatie met de eigen (al dan niet aanwezige) gemoedsrust. Voeg al die elementen samen en je hebt een dankbaar onderwerp als verslaggever.

Maandagavond, aanvangstijdstip 21:45 uur uitwedstrijd tegen ZVC Holz in sporthal Kerkrade West ofwel vrij vertaald midden in de nacht en ook nog eens laat thuis een verplicht nummer in een uit de oorlog opgetrokken hoop stenen in Aken-Noord. Voeg hieraan toe een lekkend plafond, waarschuwingen voor legionella (zie foto van de week), een gevoelstemperatuur van -20 binnen welteverstaan en de mannen in het zwart met een duidelijk tekort aan ja zeg het maar slaap, leiderschap, humor, kwaliteit of gewoon een offday gecombineerd met wellicht een grote reisafstand en de klok net een uur terug gezet. Ook deze heren hadden natuurlijk ook met vorenstaande omstandigheden te maken.

We pakken de draad op bij een 1-3 ruststand niets aan de hand, deze voorsprong had gemakkelijk vergroot moeten worden bij een situatie van 2 man tegen de keeper even uitspelen 1-4 maken en wedstrijd doodspelen en uiteindelijk met 1-7 of zo winnen. Tot zover het oorspronkelijke, gebruikelijke script, u begrijpt het liep net effe anders. Uit de situatie waar de 1-4 had moeten vallen, slaapt/ jammert men verder de daarop vrijgelaten man schiet uit wanhoop op doel, wordt van richting veranderd en het is 2-3, gevalletje hoop (ge)geven. Nog geen minuut later wordt voor de verandering het midden maar weer eens open gelaten en valt prompt de 3-3.

Over de volgende 20 minuten kan een boek worden geschreven, maar we geven een korte samenvatting met uiteindelijk alsnog een happy end. Uw verslaggever schat in een gele kaart of 5 a 6 voor ZVV Awt-Gelaen en slechts 1 voor ZVC Holz, 2x zelfs een situatie met slechts 2 mensen in het veld, een andere keeper in de goal, de man(nen) in het zwart met de één na de andere blooper van wereldformaat, een blijkbaar geloofwaardige acteur aan de zijde van ZVC Holz waar menig GTST artiest jaloers op zou zijn. Enfin alleen mensen die erbij zijn geweest en ja we hebben eindelijk een grote supportersschare zullen het geloven. Ow ja en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5-7 overwinning, inderdaad gewoon 3 punten, maar die hadden 1 minuut na rust al binnen kunnen/ moeten zijn en op naar de volgende wedstrijd aanstaande maandag tegen SGB dat verrassend won van de koploper.

- Mike een baan als bouwkundige ambieert?
- Nicky tijdens de wedstrijd deed shirtje wisselen met Kevin?
- Kevin de buschauffeur, de begeleider, de speler, de keeper en het bestuur was?
- Jordie zowaar geen gele kaart pakte, waarvoor hulde?
- Wesley zijn ogen meerdere malen niet kon geloven?
- Martijn zijn vriendin in de auto liet zitten?
- Chefrino goed had opgelet hoe de volleyballers voorafgaand aan de wedstrijd elkaar de ballen toegooiden?
- de GTST acteur door een ''kanonskogel'' werd getroffen?
- deze naar eigen zeggen zich niet goed voelde van het ''zoefen jistere''?
- Remco zich letterlijk in de vingers had gesneden?