Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

ZVV Awt-Gelaen loopt in het mes van DBSV

Geplaatst 13 dec. 2012 04:39 door Ralph Evertz   [ 13 dec. 2012 04:39 bijgewerkt ]
Het clublied van ZVV Awt-Gelaen begint met de tekst: ''Allei loat gaon, veuroet en hup''. Juist deze tekst was passend bij het begin van de wedstrijd afgelopen maandag in de uitwedstrijd tegen ''laagvlieger'' DBSV uit Maastricht. ZVV Awt-Gelaen toonde te weinig bezieling en het wachten was op de tegentreffer die dan ook niet veel later zou vallen. Vervolgens kon DBSV het geliefde spel spelen: inzakken als een stel handballers en vervolgens bij het heroveren van de bal als een stel snelle, jonge honden richting doel van de tegenstander, een tactiek die goed genoeg was voor uiteindelijk met 3-2 te winnen.

Naast de eerder al genoemde bezieling mag ZVV Awt-Gelaen ook in de spiegel kijken wat betreft de speelwijze want wanneer een spits wordt ingespeeld moet deze niet altijd voor de actie hoeven te gaan maar dient juist ondersteund te worden door lopende mensen aan de zijkant. Andersom geldt dit natuurlijk ook bij balverlies waar een spits van de tegenstander wordt ingespeeld moeten wederom de mensen aan de zijkant wel met hun tegenstander meelopen indien dit niet gebeurd zijn in ieder geval 2 van de 3 tegentreffers verklaard.

Het scoreverloop kende een 1-0 ruststand, welke na rust werd uitgebreid tot 2-0. Jordie zorgde voor de aansluiting 2-1 en net toen men dacht te gaan doordukken liep ZVV Awt-Gelaen weer in het countermes van DBSV 3-1. De laatste minuten werd alles op alles gezet en werd Nick naar de kant gehaald en een meevoetballende keeper, een doelpunt van Kevin (bij afwezigheid van Remco gelegenheidsaanvoerder) leverde nog wel de 3-2 op maar aanspraak maken op de gelijkmaker kon ZVV Awt-Gelaen allerminst.

Komende week staat de uitwedstrijd bij De Gastronoom op het programma en dan mag ZVV Awt-Gelaen als debutant in de hoofdklasse de goede draad weer oppakken en laten zien dat het weer een wijze les geleerd heeft.

- Nick deze week ruim € 900 misliep bij Unibet?
- Wesley thuis na afloop bij een computerspel naar eigen zeggen wel tegenstanders wilde afstoppen?
- Jordie een wel zeer geduldig doelpunt maakte?
- Martijn bij een panna het ''Gaiapark publiek'' op de banken kreeg?
- Chefrino alleen nog maar tegen top 5 ploegen wil spelen?
- Kevin zijn ZVV Awt-Gelaen aanvoerdersband inclusief gouden ster (van afgelopen seizoen) weer eens uit de tas mocht halen?
- in de Wilhelmien door Paul, Remco, Bart en Kevin één conclusie werd getrokken?
- maandag gaan we winnen!