Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

ZVV Awt-Gelaen heeft geen wissels nodig

Geplaatst 10 apr. 2013 00:14 door Ralph Evertz   [ 10 apr. 2013 00:14 bijgewerkt ]
ZVV Awt-Gelaen tegen FSG is een aantrekkelijk affiche voor een onvervalste derby Geleen tegen Geleen-Noord. Beide teams werken dit seizoen nog hun thuiswedstrijden af in sporthal Kleesj te Sittard, komend seizoen ''debuteren'' de teams van ZVV Awt-Gelaen eindelijk in ''de Waereldsjtad'' zelf. ZVV Awt-Gelaen kende maandagavond de nodige personele problemen Remco en Bart moesten overwerken en Wesley raakte een dag eerder geblesseerd, waardoor er welgeteld 5 spelers en dus geen wissels overbleven. Je kunt dit ook positief bekijken, je weet wat je aan elkaar hebt en de coach hoeft niet na te denken wie hij eens zal wisselen.

Coach Mike (zat eenzaam op de bank) beschikte over de navolgende ijzervreters: Nicky (had nog enkele paaseieren liggen), Kevin (vond zowaar nog een extra paar longen voor een hele wedstrijd), Jordie (hervond zijn niveau van afgelopen jaar), Martijn (viel dankzij een grove duw met de deur de kleedkamer binnen) en Chefrino (kreeg het voor elkaar om voor een leeg doel de bal op de lat te knallen).

Gedurende de wedstrijd was het niet echt te merken dat FSG drie wissels op de bank had zitten. ZVV Awt-Gelaen speelde naar eigen kunnen zonder hiermee al te veel met hun krachten te smijten en FSG beschikte over behendige voetballers, maar solisten zijn nu eenmaal makkelijker te verdedigen dan teamspelers. Dankzij twee treffers van Jordie en een assist op Martijn werd de rust met een gelijke 3-3 stand bereikt en konden de mannen van ZVV Awt-Gelaen ook eens gaan zitten voor verfrissing.

Na de hervatting kwam FSG al snel op een 3-4 voorsprong en waar een nederlaag in de maak leek, verliep het toch net effe anders. De boys zonder wissel gooide er nog een schepje bovenop hetgeen door doelpunten van Chefrino 2x en Martijn resulteerde in een 6-4 tussenstand op 3 minuten voor het einde, ofwel uitspelen die wedstrijd. Dat plan mislukte helaas op kenmerkende wijze dit seizoen. ZVV Awt-Gelaen incasseerde twee tegentreffers: bij het eerste doelpunt legde Nicky een verlaat paaseitje en bij de tweede werd de korte hoek niet goed afgedekt, 6-6 met nog 1 minuut te gaan…

In de allesbeslissende minuut ging FSG vol voor de overwinning, maar overschatte zichzelf en liet Martijn aan een solo beginnen welke door hemzelf knap werd afgerond en de eindstand bepaalde op 7-6, de handen konden de lucht in en de boys van ZVV Awt-Gelaen beleefden een heerlijke zaalvoetbalavond. De volgende ochtend zal ongetwijfeld anders gevoeld hebben…

Wist u dat?
- Kevin vond dat ze FSG op conditie gepakt hadden?
- Martijn een treffer op Chefrino is ingelopen?
- Jordie na twee treffers vond dat anderen ook eens mogen scoren?
- Nicky ongetwijfeld last van zijn keel heeft na de vele aanwijzingen?
- Kevin op zoek is naar een filmpje van de pass op Chefrino en het vervolg waarbij Chefrino hooghoudend de keeper omspeelt en vervolgens de bal met een rotgang op de lat kegelt?
- We nog 2 wedstrijden te spelen hebben in het reguliere seizoen?
- We vervolgens de pijlen gaan richten op de nacompetitie voor promotie naar de topklasse?