Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

ZVV Awt-Gelaen beste zaalvoetbalteam van Geleen

Geplaatst 9 nov. 2012 06:37 door Ralph Evertz   [ 9 nov. 2012 06:37 bijgewerkt ]

05-11-2012 Maandagavond was het ''derbytime'' in sporthal Kleesj te Sittard. Twee van oorsprong teams uit Geleen: ZVV Awt-Gelaen en ZVV SGB stonden in Geleen-Noord tegenover elkaar om uit te maken welk team zich (voorlopig) het beste team van Geleen mag noemen. In een aantrekkelijke wedstrijd versloeg ZVV Awt-Gelaen uiteindelijk SGB met 5-4 en werd alweer de vierde competitiezege op rij geboekt en de weg richting de top van de ranglijst ingeslagen.

Vooraf waren beide teams de laatste wedstrijden in goede doen en beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Het technische duo Mike en Jeroen (de een met polo de ander zonder en de een met winterjas en de ander weer zonder vulden elkaar goed aan) had de beschikking over de volgende spelers: Nick (unne vlegevanger in sterke ontwikkeling), de eerste defensieve lijn Wesley en Jordie (de youngsters met roots van Geleen-Zuid), de tweede defensieve lijn Bart en Kevin (de (oud)heidebloemers en T'67ers), Remco (zoals een echte aanvoerder betaamt met het broodnodige reservetenue, 2x lichtblauw is nu eenmaal onhandig), Martijn (ontwikkeling tot doelpuntenmachine) en Chefrino (begint ook de achteruitversnelling langzaam te vinden).

Na eerst een paar hachelijke momenten voor het ZVV Awt-Gelaen doel te hebben overleefd werd meer en meer het zaalvoetbal gespeeld zoals het gespeeld moet worden: rustig en geduldig in de aanval en fel in de verdediging. Door dit type zaalvoetbal werd een 3-0 ruststand behaald door doelpunten van Chefrino, Bart en Martijn.

Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld als afgelopen week een ongeconcentreerd begin, het niet volgen van afspraken en de logische tegentreffer als gevolg hebbende. ZVV Awt-Gelaen speelde te gejaagd, liep te veel met de bal en liet SGB zodoende onnodig in de wedstrijd komen. Tel hierbij een discutabele gele kaart op en twee tegentreffers zijn verklaard. Zonder deze cadeautjes had de wedstrijd gemakkelijk uitgespeeld kunnen worden, maar ook dit leerproces wordt gevolgd om uiteindelijk voor de bovenste plaatsen in aanmerking te kunnen komen. ZVV Awt-Gelaen won de wedstrijd uiteindelijk toch verdiend door een sterke eerste helft en een wat mindere tweede helft, de punten zijn weer binnen.

- Jeroen de bril van het hoofd werd geschoten?
- ''Kiwi'' veel was bij zijn moeder kon inleveren?
- het schone tenue uiteraard bij de vuile sokken werd gelegd?
- Paul zijn wedstrijddebuut maakte als voorzitter?
- de vicevoorzitter deze week te vinden is op de woonbeurs in het Mecc?
- we volgens Mike te veel ballen hebben?
- 6 ballen wellicht wat overdreven is?
- ''lijn 2'' zichzelf sterk vond en dit ook aan iedereen vertelde?
- inderdaad of die luisteraar er nu zin in had of niet?
- we maandag tegen klassegenoot van het afgelopen jaar Keelkampers spelen uit Nuth?
- uw verslaggever bij Nuth altijd aan het volgende moet denken: ''Komp geer oet Hier menier? Nae oet Nuth auw kut!