Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

Wisselvalligheid troef in de hoofdklasse

Geplaatst 6 feb. 2013 01:51 door Ralph Evertz   [ 6 feb. 2013 01:51 bijgewerkt ]
Als debutant in de hoofdklasse doet ZVV Awt-Gelaen het gewoon prima en stond tot afgelopen maandag zelfs bovenaan, met de nadruk op stond. Daar waar andere hooggeplaatste teams (verrassend) verloren was het maandag de beurt aan ZVV Awt-Gelaen, uit bij 't Brökske werd met 7-5 terecht verloren. Niet omdat 't Brökske de pannen van het dak speelde maar wel omdat onze jongens een wijze les kregen voorgeschoteld met voornamelijk basisprincipes: ga niet met een tegenstander of scheidsrechter in discussie (blijf geconcentreerd), blijf in je positie lopen en bovenal volg ook verdedigend je man, zodat je niet onnodig in counters loopt. De les uit in Maastricht bij DBSV was blijkbaar toe aan een harde herhalingsles.

ZVV Awt-Gelaen is een ploeg en vereniging in opbouw, promoveren mag maar hoeft zeer zeker niet, want wie voor het seizoen voorspeld had dat we voor het kampioenschap spelen zou voor gek worden verklaard. Fase 2 lijkt nu aangebroken, omgaan met tegenslagen en spelmomenten in een wedstrijd herkennen en zorgdragen dat je weet waar je zelf moet lopen en wat je kan verwachten van je medespeler(s). Het klinkt kinderachtig, maar als ZVV Awt-Gelaen een ploeg wil zijn met meer dan enkel bevliegingen van individuen, moet men echt bij de basis beginnen en vooral samen tot voetbal/ oplossingen komen. Het gebrek aan gezamenlijke trainingen zoals in veldvoetbal gebruikelijk werd tegen 't Brökske maar weer eens duidelijk. De wedstrijd zelf kunnen we kort in zijn met een tussenstand van 6-1 weet je genoeg en dat je daarna nog 4x kan scoren ook, kortom we kunnen het zeker!

Na de carnaval nieuwe ronde nieuwe kansen is er zijn nog genoeg punten te behalen, maar één ding leert de hoofdklasse ons wel iedereen kan van iedereen winnen. Gewoon even in de spiegel kijken en dan deze off day achter je laten en weer vooruit kijken!

ZVV Awt-Gelaen wenst iedereen een fijne carnaval / vakantie!

- het net van de doelen meerdere malen gerepareerd moest worden;
- het tijdrekken daar al begon;
- we door Martijn nog op voorsprong kwamen;
- Nicky daarna in een mam van tijd 3x moest vissen;
- Bart de 2e helft keepte, 3x gepasseerd werd (afstandsschoten) maar ook 2x zelf scoorde;
- hij ook een assist gaf aan Kevin;
- Remco het woord ''keeper'' niet meer wil horen;
- hij zich niets van de carnaval aantrekt, maar op wintersport vertrekt;
- Chefrino clubtopscorer blijft;
- Wesley nog steeds de mooiste auto heeft;
- Jordie historie schreef door als eerste speler van ZVV Awt-Gelaen direct rood te krijgen;
-  Kevin en Bart in plaats van naar de Wilhelmien maar eens naar de Mc Donald's gingen na afloop;
- Mark Meijs ook de weg naar Nederweert vond;
- Ger alvast de taktiek voor het tweede voor komend seizoen besprak;
- de hoempapa muziek in de kleedkamer minder was dan de ghettoblaster van Remco verleden jaar;
- ook de uitslag toen anders was en met 7-8 werd gewonnen.