Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

Scheidsrechter drukt negatieve stempel op wedstrijd

Geplaatst 19 apr. 2013 00:52 door Ralph Evertz   [ 19 apr. 2013 00:56 bijgewerkt ]
Vlak voor tijd legt de warrig fluitende scheidsrechter bij een 4-5 tussenstand bij Inter'80 (Blerick) de bal op de stip wegens een vermeende handsbal van Chefrino. Allereerst was er geen sprake van hands, ten tweede was de bal ruim 1 meter buiten de cirkel en ten derde kan deze ''goede'' man het nooit gezien hebben vanuit zijn standpunt. Gevolg is een 5-5 gelijkspel en de theoretische kans op het kampioenschap geheel verkeken.

De KNVB heeft zogezegd respect hoog in het vaandel staan en organiseert diverse bijeenkomsten, presentaties en workshops over het gedrag van de spelers en technische staf. Uiteraard kan een scheidsrechter ook wel eens een foutje maken (de scheidsrechter maakte er een paar dozijn maar dit even terzijde), maar het is gewoonweg stuitend hoe hij deze avond hiermee om wist te gaan. Zonder enige vorm van zelfreflectie en met volle arrogantie wenste de scheidsrechter geen enkele inspraak / tegenspraak bij de door hem genomen beslissingen. Het gaat er niet om de scheidsrechter de les te lezen, maar het zou helemaal niet kwaad kunnen om eens een redelijke discussie aan te gaan en indien dit niet mocht werken, kijk eens een wedstrijd terug en kijk dan eens kritisch naar uzelf, u zult er ongetwijfeld een betere/ meer gewaardeerde scheidsrechter van worden.

Over het voetbal zal bij wist u dat over gesproken worden maar we hebben nog één persoon over die ook al eens bij voetbal international kritisch tegen het licht werd gehouden de zogenaamde ''vierde man'' ofwel de tijdwaarnemer / assistent in het zaalvoetbal. De scheidsrechter en deze assistent zijn ongetwijfeld dikke maatjes, ze lijken in ieder geval in gedrag sprekend op elkaar. Nadat Chefrino een gele kaart had gekregen wegens commentaar op de leiding (had ook met lange IJ geschreven mogen worden) bleef de goede man als een ''zaalvoetbalwhisperer'' luisteren naar het eventuele commentaar vanaf de bank, hopende op een moment waarop hij ook nog even zijn gezag en arrogantie mocht laten gelden. Deze assistent zag trouwens ook een glaszuiver doelpunt van Inter '80 over het hoofd, hij gaf een uitbal aan, bij een bal die zeker een halve meter nog binnen was, waarna het daaropvolgende doelpunt onterecht werd afgekeurd. De verdere ''rare'' beslissingen laat ik even buiten beschouwing. Kortom heren van de KNVB als de heren scheidsrechters op een voetstuk worden geplaatst en de spelers op een niveau ver daaronder is het vragen om moeilijkheden.

Verslag geschreven door Kevin Hendriks, secretaris ZVV Awt-Gelaen en Regioafgevaardigde zaalvoetbal Zuid 2. De namen van beide heren heb ik buitenbeschouwing gelaten.

- Paul wegens afwezigheid van Mike coach van dienst was?
- Nick deze week een muur gaat metselen?
- Kevin de sporthal een naar lijm stinkende badkuip vond?
- Bart voor het eerst de rustigste van het veld was?
- Wesley het openingsdoelpunt maakte?
- Martijn ook weer zijn doelpuntjes meepikte?
- Chefrino de man was van een doelpunt, een gele kaart met daaropvolgend tegendoelpunt en een zogenaamde handsbal met daaropvolgend tegendoelpunt?
- Remco nog nooit zo tactisch een blessurebehandeling genomen had?
- we ZVVM Campus 2 proficiat wensen met het door hen behaalde kampioenschap!