Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

Optimistisch of pessimistisch na nederlaag

Geplaatst 25 sep. 2012 23:43 door Ralph Evertz   [ 25 sep. 2012 23:46 bijgewerkt ]

Afgelopen maandag speelde ZVV Awt-Gelaen de tweede wedstrijd in de competitie tegen streekgenoot ZVV Neerbeek, waar de nodige mensen oorspronkelijk afkomstig zijn van Caesar. Na afloop van deze wedstrijd zullen veel mensen verschillende gedachtes hebben, te splitsen in optimisten en pessimisten. De optimist heeft een aanvallende wedstrijd gezien met heel veel kansen, de pessimist zal zeggen hoe kun je zoveel kansen missen.

Vanaf het begin werd door ZVV Awt-Gelaen veelvuldig de aanval gekozen, de tegenstander gewaarschuwd door de eerdere overwinning en het hoge aantal doelpunten hanteerde vooral de countertactiek. De optimist zag kansen (penalty, meerdere malen 1 tegen 1 op keeper en afstandsschoten). De pessimist zag vooral dat deze kansen beter uitgespeeld hadden moeten worden/ gemist werden en gewoon met 2 of 3-0 na een kwartier hadden moeten voorstaan.

Vlak voor rust kreeg ZVV Awt-Gelaen twee tegentreffers te verwerken en eigenlijk waren deze identiek, het slecht omschakelen van aanval naar verdediging zorgde voor een overtalsituatie wat bij het eerste doelpunt goed werd uitgespeeld en het tweede gelukkig wat resulteerde in een 0-2 ruststand. De pessimist concludeerde in de rust dat te veel en met veel risico de aanval werd gekozen en de verdedigende taken hiermee over het hoofd werden gezien, de optimist zei dat doelpunten niet uit konden blijven als de hoeveelheid kansen hetzelfde bleven.

Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld, maar nu moest ZVV Awt-Gelaen nog wel meer dan voor rust en zocht de aanval. De optimist zag de ene na de andere kans, de pessimist zag dat de balcirculatie te laag was en te veel voor eigen succes/ actie werd gegaan en niet goed positie werd gekozen.
De genadeklap was een onderschepte aanval, waarbij Maikel als keeper meevoetbalde, het daarop volgende schot ging ongelukkig via de wanhoopspoging van Maikel en diens hoofd in het lege doel, 0-3. De mooie treffer van Chefrino in de laatste minuut was slechts de eretreffer, de uitstekend keepende doelman van Neerbeek (moet de wedstrijd van zijn leven gekeept hebben zo niet kan hij zo international worden) werd met een hard schot in de kruising gepasseerd.

Wist u dat? (voor de gelegenheid verdeeld in 3 maal optimist en 3 maal pessimist)
Optimist:
- we nog nooit zoveel kansen hebben gekregen;
- we ongetwijfeld de volgende keer een andere keeper tegenover ons hebben;
- we agressief op de bal waren;
Pessimist:
- we nog nooit zoveel kansen hebben gemist;
- we denken dat de volgende tegenstander ook weer een Berlijnse Muur zal opwerpen;
- de bookmaker voor iedere € 1 dat men inzet op een gele kaart voor ZVV Awt-Gelaen men er slechts € 1,02 voor terug krijgt.