Archief‎ > ‎Archief 2012-2013‎ > ‎

Wedstrijdverslagen

ZVV Awt-Gelaen promoveert naar TOPKLASSE

Geplaatst 30 mei 2013 04:38 door Ralph Evertz   [ 30 mei 2013 04:38 bijgewerkt ]

In de beslissingswedstrijd tegen Zv Weert is ZVV Awt-Gelaen in het debuutjaar van de hoofdklasse erin geslaagd te promoveren via de nacompetitie naar de topklasse, een ongekende prestatie om trots op te zijn. 

De volgende mannen schreven geschiedenis voor ZVV Awt-Gelaen: de technische staf Mike (had nog 3 wissels weten te vinden), Jeroen (uitstekende bidonvuller) en de spelers Nick (werm bitterbel), Kevin (speelde zijn afscheidswedstrijd voor team 1), Remco (der Awt-Gelaense bomber), Bart (''slidingback'' / kan niet zonder Kevin dus volgt hem naar team 2), Chefrino (kappen, draaien in willekeurige volgorde), Wesley (duracell boy), Dave (Zlatan) en Maikel (pupil van de week). Jordie en Martijn waren wegens vakantie niet aanwezig.

In een ongekend spannende wedstrijd won ZVV Awt-Gelaen uiteindelijk met 5-4 in de laatste minuut, door een treffer van Remco terwijl het door een gele kaart van Dave zelfs met een man minder speelde.

Foto's van het feest na afloop in de Wilhelmien werden gemaakt door Noël Strech van SDM Services en volgen op korte termijn.

De afsluitende sponsoravond / feestavond staat gepland op zaterdag 8 juni vanaf 20:00 uur in ons clubcafé Wilhelmina, u bent allen van harte welkom.

Wist u dat?
- de Apollohal ongetwijfeld de meest sfeerloze sporthal van Limburg moet zijn?
- Melick op de heenweg dik een half uur rijden is maar terug nog niet de helft?
- Paul ook de weg binnendoor naar Melick weet?
- Remco als captain de beker verkreeg uit handen van voorzitter Paul?
- Ger de welbekende toeter, clubvlag en fakkels weer van stal had gehaald?
- Mike zijn eerste titel als coach in de wacht sleepte?
- Nick zijn eerste titel in de zaal pakte?
- Bart en Kevin op hun hoogtepunt stoppen?
- Wesley de hapjes wel kon waarderen in de Wilhelmien?
- we 2x in ondertal gescoord hebben?
- als Chefrino het echt niet meer weet een bal afgeeft?
- we de trouwe supporters ontzettend bedanken voor hun steun het afgelopen seizoen?
- vooral Kevin, Bart en Remco de foto's vrezen die in de Wilhelmien zijn gemaakt?

ZVV Awt-Gelaen naar finale voor promotie naar topklasse

Geplaatst 14 mei 2013 01:41 door Ralph Evertz   [ 14 mei 2013 01:41 bijgewerkt ]

Gisteravond stond de return op het programma in de nacompetitie voor promotie naar de topklasse tegen goede buur ZVV Neerbeek. Het was alweer de vierde ontmoeting tussen beide teams dit seizoen en daar waar het de vorige week nog spannend was met een 6-5 overwinning voor ZVV Awt-Gelaen was het gisteravond wat eenvoudiger en werd ZVV Neerbeek met 2-6 aan de kant gezet. ZVV Awt-Gelaen speelt de finale voor promotie naar de topklasse tegen Zv Weert welke verassend Adveo uitschakelde. Wanneer deze wedstrijd gespeeld gaat worden en waar is op moment van schrijven nog niet bekend, maar zal spoedig op onze website en twitter @ZVVAwtGelaen bekend worden gemaakt.

Op de geblesseerde Bart na kon ZVV Awt-Gelaen beschikken over een fitte selectie. Ditzelfde gold ook voor ZVV Neerbeek die zelfs 4 wissels ter beschikking hadden. Na een afwachtend begin waarbij Neerbeek het meeste balbezit had, was het bij de eerste beste kans voor Martijn meteen raak 0-1. Helaas kon ZVV Awt-Gelaen niet lang van deze voorsprong genieten, Chefrino had de spelregels niet geheel goed begrepen en speelde terug op Nick die de bal al eens gehad had, met een vrije trap tot gevolg die uiteindelijk tot de 1-1 leidde. Lang bleef het echter niet spannende want de twee uitblinkers van gisteren Remco en Martijn scoorden beiden één keer waardoor de rust met een 1-3 tussenstand bereikt werd.

Het geloof bij ZVV Neerbeek (met ook de 6-5 nederlaag van de eerste wedstrijd in gedachte) nam in de tweede helft zichtbaar af en snelle treffers van wederom Remco en Martijn maakte het er voor de thuisclub niet beter op. Ondanks alle goede bedoelingen en enkele arbitrale beslissingen gebeurde er nog maar weinig in het restant. Neerbeek wist nog eenmaal via Koen Hendrikx het net te vinden en Chefrino bepaalde de eindstand op 2-6.

Wist u dat?
- Nick in de eerste helft bij een vrije trap bijna getorpedeerd werd?
- Remco overal wel een voet / punter tegen kreeg?
- Wesley overal mocht lopen?
- Jordie weer ouderwets gedreven was?
- Martijn het publiek liet smullen?
- Chefrino recordhouder gele kaarten van de club is?
- Kevin binnen 3 seizoenen op koers ligt voor de derde promotie op rij?
- Zv Weert dit seizoen al in de topklasse aktief was?
- Paul en Remco de Wilhelmien onveilig gemaakt hebben?
- Vrijdag de receptie in ''de boew'' plaats zal vinden van onze schutterskoning Ton Raven vanaf 20:00 uur?
- ze bij het sympathieke Neerbeek ook programmaboekjes hebben? (zie foto).


Scheidsrechter drukt negatieve stempel op wedstrijd

Geplaatst 19 apr. 2013 00:52 door Ralph Evertz   [ 19 apr. 2013 00:56 bijgewerkt ]

Vlak voor tijd legt de warrig fluitende scheidsrechter bij een 4-5 tussenstand bij Inter'80 (Blerick) de bal op de stip wegens een vermeende handsbal van Chefrino. Allereerst was er geen sprake van hands, ten tweede was de bal ruim 1 meter buiten de cirkel en ten derde kan deze ''goede'' man het nooit gezien hebben vanuit zijn standpunt. Gevolg is een 5-5 gelijkspel en de theoretische kans op het kampioenschap geheel verkeken.

De KNVB heeft zogezegd respect hoog in het vaandel staan en organiseert diverse bijeenkomsten, presentaties en workshops over het gedrag van de spelers en technische staf. Uiteraard kan een scheidsrechter ook wel eens een foutje maken (de scheidsrechter maakte er een paar dozijn maar dit even terzijde), maar het is gewoonweg stuitend hoe hij deze avond hiermee om wist te gaan. Zonder enige vorm van zelfreflectie en met volle arrogantie wenste de scheidsrechter geen enkele inspraak / tegenspraak bij de door hem genomen beslissingen. Het gaat er niet om de scheidsrechter de les te lezen, maar het zou helemaal niet kwaad kunnen om eens een redelijke discussie aan te gaan en indien dit niet mocht werken, kijk eens een wedstrijd terug en kijk dan eens kritisch naar uzelf, u zult er ongetwijfeld een betere/ meer gewaardeerde scheidsrechter van worden. 

Over het voetbal zal bij wist u dat over gesproken worden maar we hebben nog één persoon over die ook al eens bij voetbal international kritisch tegen het licht werd gehouden de zogenaamde ''vierde man'' ofwel de tijdwaarnemer / assistent in het zaalvoetbal. De scheidsrechter en deze assistent zijn ongetwijfeld dikke maatjes, ze lijken in ieder geval in gedrag sprekend op elkaar. Nadat Chefrino een gele kaart had gekregen wegens commentaar op de leiding (had ook met lange IJ geschreven mogen worden) bleef de goede man als een ''zaalvoetbalwhisperer'' luisteren naar het eventuele commentaar vanaf de bank, hopende op een moment waarop hij ook nog even zijn gezag en arrogantie mocht laten gelden. Deze assistent zag trouwens ook een glaszuiver doelpunt van Inter '80 over het hoofd, hij gaf een uitbal aan, bij een bal die zeker een halve meter nog binnen was, waarna het daaropvolgende doelpunt onterecht werd afgekeurd. De verdere ''rare'' beslissingen laat ik even buiten beschouwing. Kortom heren van de KNVB als de heren scheidsrechters op een voetstuk worden geplaatst en de spelers op een niveau ver daaronder is het vragen om moeilijkheden.

Verslag geschreven door Kevin Hendriks, secretaris ZVV Awt-Gelaen en Regioafgevaardigde zaalvoetbal Zuid 2. De namen van beide heren heb ik buitenbeschouwing gelaten.

Wist u dat?
- Paul wegens afwezigheid van Mike coach van dienst was?
- Nick deze week een muur gaat metselen?
- Kevin de sporthal een naar lijm stinkende badkuip vond?
- Bart voor het eerst de rustigste van het veld was?
- Wesley het openingsdoelpunt maakte?
- Martijn ook weer zijn doelpuntjes meepikte?
- Chefrino de man was van een doelpunt, een gele kaart met daaropvolgend tegendoelpunt en een zogenaamde handsbal met daaropvolgend tegendoelpunt?
- Remco nog nooit zo tactisch een blessurebehandeling genomen had?
- we ZVVM Campus 2 proficiat wensen met het door hen behaalde kampioenschap!

ZVV Awt-Gelaen heeft geen wissels nodig

Geplaatst 10 apr. 2013 00:14 door Ralph Evertz   [ 10 apr. 2013 00:14 bijgewerkt ]

ZVV Awt-Gelaen tegen FSG is een aantrekkelijk affiche voor een onvervalste derby Geleen tegen Geleen-Noord. Beide teams werken dit seizoen nog hun thuiswedstrijden af in sporthal Kleesj te Sittard, komend seizoen ''debuteren'' de teams van ZVV Awt-Gelaen eindelijk in ''de Waereldsjtad'' zelf. ZVV Awt-Gelaen kende maandagavond de nodige personele problemen Remco en Bart moesten overwerken en Wesley raakte een dag eerder geblesseerd, waardoor er welgeteld 5 spelers en dus geen wissels overbleven. Je kunt dit ook positief bekijken, je weet wat je aan elkaar hebt en de coach hoeft niet na te denken wie hij eens zal wisselen.

Coach Mike (zat eenzaam op de bank) beschikte over de navolgende ijzervreters: Nicky (had nog enkele paaseieren liggen), Kevin (vond zowaar nog een extra paar longen voor een hele wedstrijd), Jordie (hervond zijn niveau van afgelopen jaar), Martijn (viel dankzij een grove duw met de deur de kleedkamer binnen) en Chefrino (kreeg het voor elkaar om voor een leeg doel de bal op de lat te knallen).

Gedurende de wedstrijd was het niet echt te merken dat FSG drie wissels op de bank had zitten. ZVV Awt-Gelaen speelde naar eigen kunnen zonder hiermee al te veel met hun krachten te smijten en FSG beschikte over behendige voetballers, maar solisten zijn nu eenmaal makkelijker te verdedigen dan teamspelers. Dankzij twee treffers van Jordie en een assist op Martijn werd de rust met een gelijke 3-3 stand bereikt en konden de mannen van ZVV Awt-Gelaen ook eens gaan zitten voor verfrissing.

Na de hervatting kwam FSG al snel op een 3-4 voorsprong en waar een nederlaag in de maak leek, verliep het toch net effe anders. De boys zonder wissel gooide er nog een schepje bovenop hetgeen door doelpunten van Chefrino 2x en Martijn resulteerde in een 6-4 tussenstand op 3 minuten voor het einde, ofwel uitspelen die wedstrijd. Dat plan mislukte helaas op kenmerkende wijze dit seizoen. ZVV Awt-Gelaen incasseerde twee tegentreffers: bij het eerste doelpunt legde Nicky een verlaat paaseitje en bij de tweede werd de korte hoek niet goed afgedekt, 6-6 met nog 1 minuut te gaan…

In de allesbeslissende minuut ging FSG vol voor de overwinning, maar overschatte zichzelf en liet Martijn aan een solo beginnen welke door hemzelf knap werd afgerond en de eindstand bepaalde op 7-6, de handen konden de lucht in en de boys van ZVV Awt-Gelaen beleefden een heerlijke zaalvoetbalavond. De volgende ochtend zal ongetwijfeld anders gevoeld hebben…

Wist u dat?
- Kevin vond dat ze FSG op conditie gepakt hadden?
- Martijn een treffer op Chefrino is ingelopen?
- Jordie na twee treffers vond dat anderen ook eens mogen scoren?
- Nicky ongetwijfeld last van zijn keel heeft na de vele aanwijzingen?
- Kevin op zoek is naar een filmpje van de pass op Chefrino en het vervolg waarbij Chefrino hooghoudend de keeper omspeelt en vervolgens de bal met een rotgang op de lat kegelt?
- We nog 2 wedstrijden te spelen hebben in het reguliere seizoen?
- We vervolgens de pijlen gaan richten op de nacompetitie voor promotie naar de topklasse?

ZVV Awt-Gelaen doet goede zaken

Geplaatst 22 mrt. 2013 06:09 door Ralph Evertz   [ 22 mrt. 2013 06:09 bijgewerkt ]

Door zelf middels een tumultueuze slotfase met 5-4 te winnen van DBSV uit Maastricht en door het verlies van concurrenten Campus 2 en Neerbeek heeft onze ploeg goede zaken gedaan met betrekking tot het kampioenschap.

ZVV Awt-Gelaen maakte het zichzelf moeilijk door een 3-1 voorsprong niet verder uit te bouwen naar 6-1 (en dat is nog zacht uitgedrukt), maar zelfs te verspelen tot een 3-4 achterstand (3 minuten voor tijd). Gelukkig kwam de terechte overwinning alsnog tot stand door treffers van Martijn en Chefrino in de ultieme slotfase. Het is in deze fase van de competitie niet belangrijk hoe je wint, als je maar wint, het verlies van de concurrenten benadrukt maar weer deze rare competitie waar werkelijk iedere week verrassende uitslagen zijn.

Met nog 4 wedstrijden te gaan: Adveo uit, FSG 3 thuis, Inter' 80 uit en ZVV Holz thuis hebben we het weer in eigen hand, een mooie gelegenheid om op het juiste moment consequent en standvastig te zijn om uiteindelijk het kampioenschap in de wacht te slepen.

Wist u dat?
- Nicky een assist had met een perfecte ''worp'';
- Chefrino de bal aannam en de mooiste van de avond maakte?
- Bart terug kwam van weggeweest, maar met een gele kaart en ''wisselkeep'' toch weer nadrukkelijk aanwezig was?
- Remco een sterke derde helft speelde in de Wilhelmien?
- Jordie een fantastische pegel produceerde die de keeper te machtig was?
- Kevin bij een 3-1 tussenstand dacht er rustig voor te kunnen gaan zitten?
- Mike gelijk kreeg van de scheidsrechter, maar ja wat koop je daarvoor?
- Martijn weer een treffer op zijn topscoorderslijst kon bijschrijven?
- Paul les gaf aan Noël in de Wilhelmien?
- enkele lesjes: 
- voor zwanger te raken ''mot get gebeuren''?
- dae poster van ut kwajongconcours hubs se neet veur niks gekregen?
- dae dampende vulpen batteriën neudig haet?
- dat Robby eveneens van de partij was?

Details bepalen winst of verlies

Geplaatst 13 mrt. 2013 02:00 door Ralph Evertz   [ 13 mrt. 2013 02:00 bijgewerkt ]

ZVVM Campus 2 kwam afgelopen maandag als koploper naar sporthal Kleesj, maar had wel een wedstrijd meer gespeeld dan ZVV Awt-Gelaen. In de 2e periode had de ploeg uit Maastricht nog alles gewonnen en was dus aan een goede serie bezig. De strijd om de koppositie werd maandagavond beslist op details en net deze details kun je op een training leren, hetgeen de ploeg uit Maastricht veelvuldig doet en ZVV Awt-Gelaen nog niet een keer heeft gedaan.

ZVV Awt-Gelaen kende de nodigde personele problemen Remco en Bart waren geblesseerd en Jordie had verplichtingen op het werk. Zodoende werd good old Roy de Vos van stal gehaald om de Geleense ploeg te versterken.

Liefst 3x had ZVV Awt-Gelaen een man meer dan de tegenstander, maar het kon nooit echt gevaarlijk worden, de bal werd te langzaam naar elkaar toe gespeeld  en de ZVVM Campus stond ook simpelweg goed. Daar waar het ZVV Awt-Gelaen niet lukte om met een man meer te scoren deed ZVVM Campus dit wel en werd de voorsprong teniet gedaan. De gele kaart werd wel erg laat door de scheids gegeven en was wellicht onnodig. De rust werd met een 1-2 achterstand bereikt.

Kort na rust kende ZVV Awt-Gelaen eigenlijk de beste periode en middels ''pannakoning Wesley'' door een vrije trap en Chefrino stond er weer een voorsprong op het bord. Vervolgens werden 2 a 3 grote kansen gemist waardoor de wedstrijd wel in het slot had kunnen/ moeten vallen. ZVVM Campus scoorde weer twee typerende treffers eenmaal door de benen van de sterk keepende Nicky en eenmaal via 2 benen van ZVV Awt-Gelaen en onderkant lat… (tja we krijgen inderdaad patent op dit soort tegentreffers). De 3-5 was uiteindelijk voor de statistieken en de eindstand.

Moraal van het verhaal kan in wist u dat verwoord worden: wist u dat?
- ZVV Awt-Gelaen maar 1 wissel had?
- ZVV Awt-Gelaen meer veldvoetballers heeft?
- Conditioneel gezien dit het laatste kwartier was te merken?
- 2 wedstrijden in 2 dagen pittig is?
- ZVVM Campus beschikt over ''echte'' zaalvoetballers die veel samen trainen?
- een man meer op een man minder lijkt?
- de nootjes in de Wilhelmien weer ouderwets goed smaakten?
- Bart, Remco en Noël behoorlijk wat ''aparte'' plaatjes op hun telefoon hebben?
- we komende week wederom om 19:30 uur thuis spelen ditmaal tegen DBSV? 

ZVV Awt-Gelaen neemt revanche op ZVV Neerbeek

Geplaatst 7 mrt. 2013 05:34 door Ralph Evertz   [ 7 mrt. 2013 05:34 bijgewerkt ]

ZVV Neerbeek loopt als vereniging een aantal jaren voor op ZVV Awt-Gelaen, er zijn programmaboekjes, ''contra posters'', muziek in de warming up, goede organisatie en een wekelijks goed gevulde tribune voor hedendaagse tijden. Op het gebied van spelerspotentieel zijn de verhoudingen omgedraaid en ontbreekt het de ploeg uit Neerbeek eigenlijk aan creativiteit en speelt men graag op de counter/ omschakeling. 

De thuiswedstrijd tegen ZVV Neerbeek in het begin van het seizoen was zo'n wedstrijd waarbij ZVV Awt-Gelaen de betere ploeg was, maar de keeper alle ballen pakte en de eigen omschakeling te wensen over liet met een 1-3 verlies tot logisch vervolg. In sporthal de Haemen in Beek waren de rollen omgedraaid, ondanks het feit dat ZVV Awt-Gelaen slechts 1 wissel had. Vanaf het begin bepaalde ZVV Awt-Gelaen het spel, zonder zelf te gretig in de aanval te willen gaan. Via Martijn werd met een fraaie punter de score geopend 0-1, een wereld van verschil als je tegen ZVV Neerbeek voor of achter komt. De score werd middels een fraaie vrije trap door Martijn verdubbeld en het scenario werd mooier. Toch deed ZVV Neerbeek in de persoon van Frank Wingefeld nog iets terug een hard schot werd door Nicky te laat gezien en de rust werd met een 2-1 tussenstand gehaald.

Na de rust is ZVV Awt-Gelaen niet echt meer in de problemen geweest, wel had het geluk dat een handsbal in de eigen cirkel van Kevin niet als opzettelijk werd bestempeld, anders had het zomaar gelijk kunnen staan. Dit was ook het laatste wapenfeit van ZVV Neerbeek. Chefrino bepaalde de eindstand op 3-1 met een laag schot wat de keeper verraste. De eindstand had nog vele malen hoger kunnen/ moeten uitvallen, maar niemand die hier achteraf echt om maalde, een sterke teamprestatie werd beloond met drie punten in een ''zespuntenduel''. Volgende week de volgende test in de strijd om het kampioenschap dan wacht ZVVM Campus 2, die optimaal geprofiteerd hebben van het terugtrekken van Klein Arsenal 2, zij hadden ervan verloren en wij gewonnen. Het leverde ZVV Awt-Gelaen de eerste periodetitel op, maar het verloor 3 punten in de strijd om het kampioenschap. Deze rekening moet komende maandag, thuis om 19:30 uur sporthal Kleesj even vereffend worden!     

Wist u dat? 
- Nicky zeer dichtbij was met het scoren van een doelpunt door een bijna perfecte uittrap?
- Chefrino dacht dat hij opgejaagd werd omdat hij veel publiek hoorde en toen maar snel schoot?
- Toen hij zich omdraaide het tegendeel bleek waar te zijn en Martijn verbaasd naast hem liep?
- Wesley de truccendoos langs de lijn opengooide?
- Kevin door de afwezigheid van Remco de gelegenheidsaanvoerder was?
- Jeroen als kersverse vader blij was even thuis weg te zijn?
- Mike veel oude bekende trof in Beek?
- De scheids van alles zag de laatste minuten?
- Maar als je voor staat dit alleen maar op de lachspieren werkt?
- De eerste periodetitel uit de clubhistorie winnen leuk is maar…
- Het komende maandag pas echt om de knikkers gaat?!

Wisselvalligheid troef in de hoofdklasse

Geplaatst 6 feb. 2013 01:51 door Ralph Evertz   [ 6 feb. 2013 01:51 bijgewerkt ]

Als debutant in de hoofdklasse doet ZVV Awt-Gelaen het gewoon prima en stond tot afgelopen maandag zelfs bovenaan, met de nadruk op stond. Daar waar andere hooggeplaatste teams (verrassend) verloren was het maandag de beurt aan ZVV Awt-Gelaen, uit bij 't Brökske werd met 7-5 terecht verloren. Niet omdat 't Brökske de pannen van het dak speelde maar wel omdat onze jongens een wijze les kregen voorgeschoteld met voornamelijk basisprincipes: ga niet met een tegenstander of scheidsrechter in discussie (blijf geconcentreerd), blijf in je positie lopen en bovenal volg ook verdedigend je man, zodat je niet onnodig in counters loopt. De les uit in Maastricht bij DBSV was blijkbaar toe aan een harde herhalingsles.

ZVV Awt-Gelaen is een ploeg en vereniging in opbouw, promoveren mag maar hoeft zeer zeker niet, want wie voor het seizoen voorspeld had dat we voor het kampioenschap spelen zou voor gek worden verklaard. Fase 2 lijkt nu aangebroken, omgaan met tegenslagen en spelmomenten in een wedstrijd herkennen en zorgdragen dat je weet waar je zelf moet lopen en wat je kan verwachten van je medespeler(s). Het klinkt kinderachtig, maar als ZVV Awt-Gelaen een ploeg wil zijn met meer dan enkel bevliegingen van individuen, moet men echt bij de basis beginnen en vooral samen tot voetbal/ oplossingen komen. Het gebrek aan gezamenlijke trainingen zoals in veldvoetbal gebruikelijk werd tegen 't Brökske maar weer eens duidelijk. De wedstrijd zelf kunnen we kort in zijn met een tussenstand van 6-1 weet je genoeg en dat je daarna nog 4x kan scoren ook, kortom we kunnen het zeker!

Na de carnaval nieuwe ronde nieuwe kansen is er zijn nog genoeg punten te behalen, maar één ding leert de hoofdklasse ons wel iedereen kan van iedereen winnen. Gewoon even in de spiegel kijken en dan deze off day achter je laten en weer vooruit kijken! 

ZVV Awt-Gelaen wenst iedereen een fijne carnaval / vakantie!

Wist u dat?
- het net van de doelen meerdere malen gerepareerd moest worden;
- het tijdrekken daar al begon;
- we door Martijn nog op voorsprong kwamen;
- Nicky daarna in een mam van tijd 3x moest vissen;
- Bart de 2e helft keepte, 3x gepasseerd werd (afstandsschoten) maar ook 2x zelf scoorde;
- hij ook een assist gaf aan Kevin;
- Remco het woord ''keeper'' niet meer wil horen;
- hij zich niets van de carnaval aantrekt, maar op wintersport vertrekt;
- Chefrino clubtopscorer blijft;
- Wesley nog steeds de mooiste auto heeft;
- Jordie historie schreef door als eerste speler van ZVV Awt-Gelaen direct rood te krijgen;
-  Kevin en Bart in plaats van naar de Wilhelmien maar eens naar de Mc Donald's gingen na afloop;
- Mark Meijs ook de weg naar Nederweert vond;
- Ger alvast de taktiek voor het tweede voor komend seizoen besprak;
- de hoempapa muziek in de kleedkamer minder was dan de ghettoblaster van Remco verleden jaar;
- ook de uitslag toen anders was en met 7-8 werd gewonnen.

ZVV Awt-Gelaen sterk in Brabant

Geplaatst 22 jan. 2013 02:08 door Ralph Evertz   [ 22 jan. 2013 02:08 bijgewerkt ]

Afgelopen maandag werd wederom een beetje clubhistorie geschreven. Voor het eerst in het bestaan van de club werden de provinciegrenzen overschreden en werd koers gezet richting Helmond voor het uitduel met Klein Arsenal. Zomaar een potje op een maandagavond in januari, voor de normale arbeider snel uit het werk komen, jagen met eten (lees naar binnen gooien) tasje in laten pakken door de vrouw en op naar de Wilhelmien om vervolgens in een uurtje een lange rechte weg richting Helmond te gaan.

Eenmaal ter plaatse in de Cityhal had men provisorisch van twee sporthallen (categorie gemiddelde binnenkant van de NedCar fabriek) één gemaakt. Nadat het scheidsrechtersduo alle pasjes bij elkaar had geraapt, het papierwerk eindelijk kon worden ingevuld en de 10 aanwezige supporters ''allen'' hun plek hadden gevonden kon de wedstrijd beginnen.

Coack Mike had de beschikking over: Nicky (als een tegenstander zegt dat je alles loslaat en de ander zegt maar hij heeft wel alles, weet je dat je lekker bezig bent), Kevin (moet volgens de aanwezigen standaard in Brabant gaan spelen), Martijn (maakte wederom enkele onnavolgbare passeerbewegingen), Jordie (rent niet alleen als een raket, maar schiet er ook enkele af), Remco (als the captain kan sleuren moet een tegenstander op gaan passen), Wesley (moet ongetwijfeld nog de galm van door, door, door nog in zijn oren hebben) en Chefrino (typische spits telt altijd zijn doelpunten, nooit de gekregen kansen).

De eerste helft was vooral een schaakspel het spel speelde zich van cirkel tot cirkel af zonder het eerste kwartier echt gevaarlijk te worden. ZVV Awt-Gelaen speelde zeer geconcentreerd en gaf niets weg. Na enkele speldenprikjes te hebben uitgedeeld kwam het verdiend op 0-1 Kevin vond Chefrino (die ofwel goed vrij stond of vergeten was terug te lopen). Voor rust werden nog enkele goede kansen jammerlijk gemist en achterin de 0 gehouden, hetgeen leidde tot een 0-1 ruststand.

Tijdens de rust werd nogmaals benadrukt zo te blijven voetballen, maar als het even kon wel de geboden kansen te benutten, inderdaad een uitspraak waar geen speld tussen te krijgen is. Na enkele minuten leek ''een man meer situatie'' de marge te gaan vergroten, maar dat een man meer niet altijd een voordeel hoeft te zijn bleek bij het balverlies waarna het in plaats van 0-2 zo waar 1-1 stond. 
ZVV Awt-Gelaen speelde nogmaals gewoon sterk en weigerde punten te verspelen in Helmond en al snel nam het de leiding doordat Chefrino oog had voor de mee op gekomen Kevin en de keeper passeerde 1-2. Niet veel later was de situatie omgedraaid en gaf Kevin de bal aan Chefrino 1-3 en leek het verzet gebroken. De nadruk moet op leek gelegd worden, want wellicht werd Wesley doof gecoacht en werd een verkeerde keuze gemaakt hetgeen de 2-3 betekende. Dezelfde Wesley was verbeten het tegendoelpunt met een doelpunt van hemzelf weg te poetsen, hetgeen na het mooiste combinatiedoelpunt van de avond ook gebeurde 2-4. Nicky had ondertussen ook besloten niets meer door te laten en ZVV Awt-Gelaen speelde een gewonnen wedstrijd, Martijn maakte nog knap de 2-5 tot grote frustratie van de keeper en Chefrino vond voor de derde keer het net en bepaalde de eindstand na een sterke teamprestatie op 2-6.

Na zo'n winstpartij is de terugreis altijd wat makkelijker, zeker nadat men het nieuws kreeg dat de medekoplopers Inter '80 en Adveo beiden verloren, waardoor ZVV Awt-Gelaen voor het eerst koploper is in de hoofdklasse (weer een beetje clubhistorie) met 3 punten voorsprong op de naaste concurrenten. Komende maandag heeft ZVV Awt-Gelaen rust om vervolgens op 4 februari de uitwedstrijd naar Nederweert te maken om te spelen tegen 't Brökske de ploeg in vorm van de laatste weken.

Wist u dat?
- Remco de sporthal zag liggen?
- we dachten dat hier geen parkeerplaats bij was en de auto 500 meter verderop hebben gezet?
- Ger nog melde dat als wij een uitwedstrijd spelen we wel altijd ver moeten lopen?
- bij aankomst bij de sporthal bleek dat er wel degelijk (een grote) parkeerplaats bij de sporthal lag en zelfs een parkeerGARAGE?
- Martijn en Chefrino nog steeds samen een doelpunten battle hebben?
- Paul en Ger ''de muppets'' op het balkon waren?
- Wesley een mooie auto bij zich had?
- we een sponsor zoeken voor het fileparkeren van Chefrino?
- de keeper van de tegenstander de bal na het zoveelste tegendoelpunt van hal 1 naar hal 2 schoot?
- daarna nog maar eens onder Remco in schoot?
- bij thuiskomst in de Wilhelmien ''ome Zef'' een rondje gaf?
- hij dus wederom zijn titel nr 1 supporter eer aan deed?  

ZVV Awt-Gelaen kan geen vuist maken tegen de Gastronoom

Geplaatst 18 jan. 2013 00:46 door Ralph Evertz   [ 18 jan. 2013 00:46 bijgewerkt ]

Afgelopen maandag speelde ZVV Awt-Gelaen een thuiswedstrijd tegen de Gastronoom uit Neer. Het uitduel werd eerder na een doelpuntrijk duel met 7-10 gewonnen. Maandagavond verliep minder voorspoedig, de Gastronoom wilde niet en ZVV Awt-Gelaen leek wel niet veel beter te kunnen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijkspel.

Aanvallend ging de bal in een te laag tempo rond en werden acties uit stilstand gemaakt, waardoor de zeer zeker aanwezige aanvallende kwaliteiten niet optimaal benut konden worden. Verdedigend werden er op zijn zachts gezegd aparte tegendoelpunten geïncasseerd, 4 van de 5 werden ongelukkig van richting veranderd. Wisselvalligheid kenmerkte deze wedstrijd en waar normaal gezien de individuele klasse nog wel eens de doorslag kan geven bleef deze afgelopen maandag uit.

Komende maandag nieuwe ronde, nieuwe kansen in de verste uitwedstrijd van het seizoen in Helmond tegen Klein Arsenal 2. De vraag is of onze trouwe uitsupporters, ook deze sporthal weer weten te vinden. Om positief af te sluiten klom ZVV Awt-Gelaen ondanks het gelijke spel naar de gedeelde koppositie omdat koploper Inter' 80 thuis verloor van Adveo en werd maandag wederom bewezen dat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen.

Wist u dat?
- Nicky voor het eerst een assist afleverde?
- Remco zo waar het eerste doelpunten met het hoofd heeft gescoord voor ZVV Awt-Gelaen dit seizoen?
- Bart rechtstreeks vanuit Tenerife werd ingevlogen voor deze wedstrijd?
- Wesley latje tik heeft gedaan?
- Jeroen nog slechts enkele weken verwijderd is van zijn vaderschap?
- Kevin hem alvast voorbereide op het ergste?
- Chefrino zichzelf opstelde aan begin van de 2e helft?
- waardoor we met 6 man stonden ipv 5?
- de harde kern, ''het Gaia Park'' beloond werd voor hun trouwe komst?
- Martijn in samenwerking met Tom ook weer beelden van de wedstrijd in elkaar zetten?
- Mike in ieder geval ook komend seizoen aan het roer staat van het vlaggenschip?
- Jordie het hier niet mee eens is?

1-10 of 23