ZVV Awt-Gelaen wint potje zomeravondvoetbal

Geplaatst 27 mrt. 2012 04:10 door Ralph Evertz   [ 27 mrt. 2012 04:10 bijgewerkt ]

Maandagavond moest ZVV Awt-Gelaen een competitiewedstrijd spelen tegen Amacitia, een team in de onderste regionen van de eerste klasse B. Terwijl het voor het eerst nog licht was buiten en de temperatuur in de hal minimaal 20 graden aangaf werden de eerste ingrediënten van zomeravondvoetbal zichtbaar. De heenwedstrijd werd met 3-4 nipt gewonnen in misschien wel de slechtste wedstrijd ooit, dat de situatie nu totaal anders is, is inmiddels bekend. De ene speler kan zich met moeite opladen voor een wedstrijd tegen een mindere tegenstander de ander is misschien (te) gretig om ook in deze wedstrijd het normale niveau te halen. Deze situatie kun je ook positief uitleggen, de één blaakt van het zelfvertrouwen en gelooft dat het toch wel goed komt de ander straalt karakter en de absolute wil uit om het maximale resultaat eruit te halen.

Coach Frans kon maandagavond net niet met zijn geliefde blokken spelen want alleen Robby was geblesseerd. Nadat de (assistent)scheidsrechter ruim de tijd kreeg/ nam de pasjes te controleren volgde de navolgende basisopstelling: Maikel (had soms nog tijd een stripboek te lezen), Kevin (wilde ''te'' nadrukkelijk dubbele cijfers), Jordie (vroeg om een gele kaart, die hij dan ook kreeg), Ricardo (kreeg alle tijd en ruimte), Remco (had het kampioensfeest van de eaters en het eerste planken leggen nog in de benen) en de navolgende supersubs Dave (voetbal tog geweun, wordt een begrip), Roy (zoekt spikes voor in de zaal) en Mark (likeurtje 43 speelde met het publiek).

Zoals al vooraf medegedeeld kun je in zo'n wedstrijd geen eer behalen, je weet dat je moet winnen en ook wel zal winnen alleen de uitslag moet nog ingevuld worden. Dat de een daar anders mee omgaat dan een ander was ook duidelijk. Ook dit is nieuw voor ZVV Awt-Gelaen, maar blijkbaar kan dit team in tegenstelling tot voor de winterstop ook met de helft van de kracht een wedstrijd ruim winnen, de einduitslag van 11-3 zegt met deze minimale krachtsinspanning veel zo niet alles. De doelpunten werden gemaakt door Remco 3, Ricardo 3, Dave 2, Mark, Roy en Kevin en zo haalde ZVV Awt-Gelaen voor het eerst in de clubhistorie in de eerste klasse dubbele cijfers.

Komende maandag wacht de laatste topwedstrijd van het seizoen bij Haelen, een wedstrijd waar in ieder geval motivatie, karakter en zelfvertrouwen gegarandeerd zijn. De wedstrijd wordt gespeeld om 21:45 uur, dan weet men in ieder geval zeker dat het daglicht verdwenen is en de temperatuur wat gezakt.

- Roy als enige in een ijshal speelde in plaats van een sporthal?
- Dave dit keer geen oorlogswond overhield aan het duel met Amacitia?
- hij een doelpuntje tekort kwam voor een welverdiende hattrick?
- Jordie koploper gele kaarten is?
- Remco de ballenafpakker van de avond was?
- hij weer zijn voeten lieten spreken?
- Mia alle snacks had gevonden in de Wilhelmien?
- Kevin ook hierin te gretig was?
- de coach met waakhond een kijkje kwam nemen?
- hij zag dat het goed was en zijn weg vervolgde?
- hij de langst ongeslagen coach van ZVV Awt-Gelaen is?
- de voorzitter komende maandag een recordpoging van Gorinchem naar Haelen gaat doen?
- dit een ritje van 126,8 km ofwel 1,5 uur enkele reis is?
- Mark weer zijn doelpuntje meepikte?
- maar ook een gooi deed naar de Oscars voor topacteurs?
- dit hem de titel likeurtje 43 opleverde?
- Ricardo deze opmerking van de vrouw wel kon waarderen?
- Robby wederom een ijzersterke derde helft speelde?
- uw verslaggever eindelijk begrijpt waarom, omdat ijshockey ook drie periodes/ helften zijn?