ZVV Awt-Gelaen wint dankzij collectief van ZvWeert

Geplaatst 29 feb. 2012 00:28 door Ralph Evertz   [ 29 feb. 2012 00:28 bijgewerkt ]
Maandagavond stond de verre uitwedstrijd naar ZvWeert op het programma uit Altweerderheide, een rit van ongeveer 50 kilometer. Door het prestatieverlof van Kevin (hij was een dag eerder jarig) werd voor het eerst de koelkast aangesloten en deze gevuld met het biermerk waar Limburg trots op is (in de hoop dit in de terugreis te kunnen nuttigen). Om 18:45 uur vertrok de volle spelersbus (alleen Dave Bosch was afwezig) + twee!! auto's met aanhang naar de uithoek van Weert. Eenmaal ter plaatse, na ''goed'' stuurmansschap van Kevin kon het net zo goed de uithoek van de wereld zijn en is het moeilijk voor te stellen qua omgeving en accommodatie dat hier door het eerste team topdivisie gespeeld wordt.

Na de inmiddels traditionele moppentroppel van coach Frans, waarvoor eerst even de kleedkamerdeuren voor gesloten moesten worden begon ZVV Awt-Gelaen in de navolgende basisopstelling: Maikel (moet een liesbreuk hebben overgehouden, alias sticksave), Kevin (was vandaag speler, aanvoerder, voltallig bestuur en chauffeur), Jordie (speelde tegen zijn favoriete tegenstander), Ricardo (du mos mich eg geen letste man zette) en Remco (zelfs met een driedubbele pirouette kun je scoren) en de reserves Roy (gretig op iedere minuut/ bal die hij maar krijgen kan), Robbie (gebruikt letterlijke de hele zaal, waarover later meer), Mark (een echte teamspeler).

In de eerste helft was al snel duidelijk dat de tegenstander ZvWeert zich niet gemakkelijk gewonnen wilde geven en zij eigenlijk te laag op de ranglijst staan. Tel daarbij een onrustig, ''zwemmend'' ZVV Awt-Gelaen op in de eerste helft en je hebt een spannende wedstrijd. Toch was het ZVV Awt-Gelaen dat via een counter op voorsprong kon komen, Ricardo was de aangever en Remco de afmaker 0-1. Wat volgde waren rommelige minuten en de heren van ZvWeert wisten 1 van de 4!! weggeven vrije trappen te benutten 1-1. Vanaf dat moment kon de wedstrijd eigenlijk alle kanten op, maar enkele sterke (spierverscheurende) reddingen van Maikel voorkwamen erger. De gouden spelregel ''als het niet voetballend gaat moet je er voor werken'' ging ook maandagavond op. Onder aanvoering van met name de werklust Remco kwam ZVV Awt-Gelaen op een 1-3 ruststand na doelpunten van Ricardo (schot van afstand) en Remco (bal afpakken op eigen helft en dan vrij doorlopen naar helft tegenstander en afmaken). ZvWeert was bepaald niet minder, maar zocht vaak alleen de actie waar ZVV Awt-Gelaen door collectief werken/ voetballen de wedstrijd invulde.

Na rust bleef ZvWeert aandringen op de aansluitingstreffer, maar nu de organisatie dankzij Roy, Kevin en Jordie wel goed stond was van echt gevaar geen sprake meer. Het verzet werd definitief gebroken door Remco die na een uitvoering van pirouettes, flikflakken, draaien en keren de 1-4 wist binnen te werken. Wat volgde was een geïrriteerde tegenstander, thuis ''supporters'' op de tribune (die overigens meer toeschouwers uit Geleen telde dan uit Weert) en ZVV Awt-Gelaen die meer ruimte kreeg. Robbie eiste in de tweede helft een hoofdrol voor zich op door eerst de 1-5 te maken door de bal knap uit de lucht te plukken en vervolgens via de achterkant van de turntoestellen van de scheidsrechter door mocht gaan (de bal was uiteraard ''binnen'') en de 1-6 eindstand bepaalde, de verdediging en keeper verbouwereerd achterlatend.

Maandagavond schreef ZVV Awt-Gelaen er een scorebordtechnisch makkelijke overwinning bij, maar de aanwezigen weten wel beter. Er is nog een hoop werk te verzetten om tot een constant voetballend niveau te komen, maar de werklust was in ieder geval in ruime mate aanwezig en dat bleek voor deze wedstrijd voldoende.

Op de terugreis kon de bierflesjes van Kevin en de blikjes van Remco (hij was ook jarig geweest) geopend worden en DJ Sjoef nam de muzikale leiding op zich waardoor de weg naar de Wilhelmien vlot verliep. Op maandagavond er nachtwerk van maken in de Wilhelmien is apart maar uiterst gezellig, komende zaterdag geeft de familie Venhovens een feestje, u bent allen uitgenodigd!!

- Blik op de weg een geheel programma had kunnen vullen?
- De lantaarnpalen en Altweerderheide op 1 hand/ vinger te tellen zijn?
- Het uitpubliek steeds verder groeit?
- We eigenlijk ook alleen maar uit spelen?
- U alle moppen kunt mailen naar fclaessen@home.nl?
- Robbie een lijnrechter overbodige luxe vindt?
- Ricardo volgens de tegenstander mooie haren heeft?
- Jeroen een gooi doet de titel nr. 1 supporter van Zef over te nemen?
- Zef in de Wilhelmien hier anders over dacht en het team een rondje gaf?
- Dit hele belangrijke kwaliteiten van een nr. 1 supporter zijn?
- Voorzitter Ger deze avond bij sponsor Maurice Maes te vinden was?
- Deze vele artiesten had op zijn 40e verjaardag?
- Voorzitter Ger zijn afwezigheid ruimschoots goedmaakte met penningen?
- Mark een nieuwe boezemvriend heeft?