ZVV Awt-Gelaen wint absolute topper bij 't Brökske

Geplaatst 20 mrt. 2012 00:32 door Ralph Evertz   [ 20 mrt. 2012 00:32 bijgewerkt ]

Zaterdagmiddag waren alle ingrediënten aanwezig om er een echt voetbalspektakel van te maken: een mede door Lenders Mannenmode mogelijk gemaakte touringcar voor spelers en supporters, een mede door Rademakers Parket mogelijk gemaakte luchthoorn op accu, een dikke trom, blauw Bengaals vuurwerk, confettiknallers, harde geluidsinstallatie en ook niet onbelangrijk een complete spelersgroep van 9 personen. De een zal het hoogmoed vinden de ander zal zeggen iedere mogelijkheid om een feestje te vieren moet je aangrijpen.

Voor coach Frans de ideale mogelijkheid om met zijn geliefde (duplo)blokken te spelen en geef hem eens ongelijk want eindelijk eens compleet zijn in je 16e!! wedstrijd is een lang gewenste wens. Maar ook dit voordeel heeft een nadeel de coach kan te snel of te graag willen wisselen (want je hebt er toch genoeg), de spelers in het veld komen misschien niet in het ritme omdat je teveel wisselt en (wissel)spelers tenslotte moeten zich ook ondergeschikt kunnen/ willen maken aan het teambelang.

De coach begon in de volgende basisopstelling: Maikel (gaat nog steeds voor zijn eerste doelpunt), Kevin (organisatie buiten en in het veld), Jordie (kreeg weer wat ervaring erbij vandaag), Ricardo (slingerback/ slingerspits) en Remco (mr. hattrick). De volle bankbezetting: Roy (Man of the Match), Dave (jacht op doelpunt mislukt, goede wedstrijd spelen geslaagd), Mark (korte invalbeurt zal ongetwijfeld ogen geopend hebben) en Robby (man van de 3e helft).

De eerste 5 minuten waren voor ZVV Awt-Gelaen, het combineerde vlot loerde op de kansen en stond al snel met 0-2 voor, kortom een stormachtig, niets aan de hand begin. Zoals al eerder gemeld had de coach 9 spelers tot zijn beschikking en werd er gewisseld. Dat een team hieraan moet wennen bleek al snel, verkeerde mensen stonden ineens op ongebruikelijke posities (al dan niet zelf opgezocht of verzocht daar te staan). De organisatie was in ieder geval ver te zoeken en niet veel later stond het 2-2 en moest men met een man minder verder, na een gele kaart van Mark die ook nog de 2-2 opleverde. Nog erger dan deze tegendoelpunten was het feit dat de tegenstander geloof in eigen kunnen kreeg en meer en meer richting het doel van de goed keepende Maikel kwam.

Na de 2-2 werd de orde hersteld, maar de wedstrijd kreeg een geheel ander spelbeeld, waardoor men veel meer tegenstand kreeg dan aanvankelijk nodig leek. ZVV Awt-Gelaen scoorde nog tweemaal voor rust en 't Brökske nog eenmaal (het gebrek aan ervaring van Jordie of het gebrek aan coaching door Maikel en Kevin), waardoor de ruststand 3-4 werd.

In de tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld, een meer spannende dan goede wedstrijd met veel ruimtes, verkeerde inspeelballen, mooie doelpunten en bovenal de wilskracht om absoluut deze wedstrijd te willen winnen. Het spel en de doelpunten golfden op en neer van 4-4 naar 4-6, van 6-6 naar 6-8 tot de 7-8 winst!! De sfeer was fantastisch, met toeters, dikke trom en geschreeuw of gejuich met vuurwerk en confetti als passend slot. De doelpunten werden gemaakt door Ricardo 2x, Remco 3x en de man van de wedstrijd Roy 3x.

De belangen waren vooraf duidelijk, degene die won zou de koploper worden/ blijven. Bij deze belangen horen ook bepaalde spanningen. ZVV Awt-Gelaen overwon zaterdag niet 1 maar 3 tegenstanders: 1) 't Brökske dat er alles aan deed om te winnen; 2) het luxeprobleem van een complete spelers-/ wisselgroep en 3) de bijkomende spanningen van het koploperschap. Met nog vier wedstrijden te gaan ligt de route naar een eventueel kampioenschap (ja we spreken het maar uit) open. Zaterdag kreeg ZVV Awt-Gelaen een wijze les en misschien wel een eerste waarschuwing, waarbij het team overwon maar het slechts een verschil van binnenkant of buitenkant paal was, maar dat is misschien wel het geluk van een kampioen?!

Bij terugkomst bij Café Wilhelmina wachtte ons een warm onthaal, een voldaan gevoel bij spelers, technische staf, bestuur en (supporters)aanhang en het bleef nog lang gezellig.

Wist u dat?
- Ger en Kevin al 2 dagen eerder met de voorbereidingen bezig waren?
- er nog een fotoverslag/ sfeerimpressie volgt van onze nieuwe PR man Noël Strech van SDM Services?
- we zelfs nog de banken en het doel moesten klaarzetten?
- de zaal de grootte had van eigenlijk twee zalen?
- Frans dit keer geen mop had?
- Ger stiekem zenuwachtig was?
- Maikel nu stiekem op zijn dropkick traint?
- Kevin ondanks 3 kilo afgevallen te zijn, met zijn kont een eigen goal maakte?
- hij de hele avond de aanvoerdersband om hield?
- Roy voor het eerst sinds de mini F 3x scoorde in een wedstrijd?
- Ricardo er vandaag achter kwam dat de bal afspelen het behoud van ledematen kan betekenen?
- Remco een baan bij de voorzitter heeft gekregen?
- hier volgens uw verslaggever een luchtje aan zit?
- dit luchtje geproduceerd werd door Remco zelf?
- Jordie een cursus stiften (aanvallend) en om zich heen kijken (verdedigend) volgt?
- hij wel de enige is die nog nooit een competitiewedstrijd heeft verloren?
- Dave gewoon rustig bleef en gewoon degelijk speelde?
- zijn optreden helaas niet met een doelpunt werd bekroond?
- Robby een foutloze wedstrijd en derde helft speelde?
- dit niet onderschat moet worden?
- Mark kort speelde, maar wel het spelbeeld bepaalde?
- hij zelf aangaf niet meer te hoeven/ willen spelen?
- dit een echte voorbeeld van teamgeest is?
- er overwogen wordt een mentale coach aan te schaffen?
- er gedacht wordt aan onze nummer 1 supporter Zef Cloots?
- hij geen last van stress had maar gewoon een rondje en dansles gaf?
- buschauffeur Wim eveneens een rondje gaf?
- hij luid applaus kreeg en zelfs tromgeroffel?
- dit rondje slechts een extra ronde op de rotonde bleek te zijn?
- we nog nooit eerder met 7 tegendoelpunten hadden gewonnen?
- we nu 10 duels ongeslagen zijn?
- er hiervan 8 gewonnen werden en 2 gelijk?
- we vrijdag 23 maart niet gaan voetballen maar kaarten?
- U allen bent uitgenodigd om 19:30 uur in café Wilhelmina?
- de hoofdprijs wordt gesponsord door Lenders Mannenmode?!