ZVV Awt-Gelaen nadert kampioenschap

Geplaatst 3 apr. 2012 04:30 door Ralph Evertz   [ 3 apr. 2012 04:31 bijgewerkt ]

Maandagavond, zeg maar rustig maandagnacht als de wedstrijd om 21:45 uur begint ging ZVV Awt-Gelaen op bezoek bij ZVV Haelen, de nummer 2 in de competitie op slechts 3 punten achterstand. De laatste rechtstreekse concurrent voor het kampioenschap, de belangen waren dus duidelijk.

Coach Frans had wederom 9 spelers tot zijn beschikking en begon in de navolgende basisopstelling: Maikel (had het net zo ''druk'' als tegen Someren een dag eerder), Kevin (verbrak record hoogspringen na tweede doelpunt), Jordie (hield nog net temperament in bedwang, bleek vandaag in de familie te zitten), Ricardo (had dubbele handbalmandekking) en Remco (sjravelaer) en de supersubs Robby (daar moesten we er meer van hebben), Mark (hapjesbezorger), Roy (ich sjeet os de hoofdklasse in en het nog doen ook) en Dave (vrijetrappenspecialist).

In de eerste helft waren er gelijk kansen voor ZVV Awt-Gelaen, maar de afwerking liet te wensen over of die lange keeper stond/ lag in de weg. Na het stormachtige begin zonder treffers werd duidelijk dat ZVV Haelen beter HV (handbalvereniging) Haelen genoemd kon worden, ofwel anti voetbal in optima forma. Iedere bal werd naar voren gewerkt en zodra ZVV Awt-Gelaen de bal in bezit had werd met heimwee terug gerend naar de eigen cirkel, alleen de handen omhoog ontbraken nog. Toch kwam Haelen (ZVV of HV kiest u zelf maar) op een onverdiende 1-0 voorsprong, Kevin was genoodzaakt een weliswaar eerste overtreding te maken, maar de gele kaart was wel terecht, hetgeen een twee minuten tijdstraf opleverde. De overtalsituatie werd uitgebuit en zowaar alle spelers van Haelen op onze helft, een ''schot'' verdween via de rug van Roy (heeft inderdaad een brede rug) in het doel 1-0 ruststand en een virtuele gelijk competitiestand.

In de rust werd de tactiek besproken en begon de tweede helft net als de eerste wel de grootste kansen maar niet de doelpunten en bleef de 1-0 stand nog lange tijd op het scorebord staan. De ban werd eindelijk gebroken na een ingestudeerde vrije trap waarbij Dave uiteindelijk de trekker overhaalde en de 1-1 maakte, dus we stonden virtueel weer 3 punten voor. Dit was het sein voor Haelen om meer uit hun schulp te komen en zowaar kregen ook zij enkele kansjes (tot die tijd hadden ze pas 1x op doel geschoten). ZVV Awt-Gelaen profiteerde van de ruimte en Roy maakte zijn belofte om ons naar de hoofdklasse te schieten waar en maakte de 2-1, alles wat ZVV Awt-Gelaen was sprong op en voelde dat we nu moesten doordrukken, erop en erover en zo gebeurde het ook. Eerst was het wederom Roy en vervolgens Remco (een eentwee of zes achter elkaar met Ricardo) die de terechte eindstand op 1-4 bepaalde.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat ZVV Awt-Gelaen nu zes punten voor op de overgebleven concurrenten met nog twee wedstrijden te gaan. Maandag 16 april, aftrap 19:30 uur in sporthal Kleesj kan ZVV Awt-Gelaen kampioen worden in de eerste klasse B. U bent bij deze van harte welkom!!

Wist u dat?
- Mark en Robby echte teamspelers zijn?
- er meerdere F Sides waren op de tribune?
- Maikel een perfecte Amerikaanse vlag kan tekenen?
- de bus wederom nieuwe schokdempers nodig heeft?
- dezelfde bus nog omstreeks 03:00 uur gesignaleerd is?
- Mark en Remco hier waarschijnlijk meer van weten?
- Roy en Dave waarschijnlijk broers van elkaar zijn?
- de voorzitter een dienblad bier ging halen na de wedstrijd?
- Bo hetzelfde deed en gezellig het kleedlokaal in kwam?
- ze net op tijd kon vluchten?
- de voorzitter 2x 1,5 uur in de auto heeft gezeten voor deze wedstrijd?
- hij bij aankomst in hotel in Gorinchem geen bier kon vinden?
- dit in Café Wilhelmina toch wel anders was?
- wij Mia bedanken voor de gastvrijheid?
- Mark hapjes ging halen bij Umut?
- de mensen die de dag erna moesten werken het ongetwijfeld zwaar gehad moeten hebben?
- U maandag 16 april in uw agenda kan zetten?