ZVV Awt-Gelaen met zevenklapper overtuigend langs FCP de Bar

Geplaatst 13 feb. 2012 05:35 door Ralph Evertz   [ 13 feb. 2012 05:35 bijgewerkt ]
Zaterdagavond speelde ZVV Awt-Gelaen in Nieuwstadt tegen FCP de Bar een team dat nagenoeg gelijk staat op de ranglijst en waar eerder dit seizoen thuis met 4-7 van werd verloren. ZVV Awt-Gelaen is echter niet meer het team van de eerste competitiehelft, er komt steeds meer olie in de machine en waar voetbal eerst nog hogere wiskunde leek wordt nu met concentratie, bezieling en vooral plezier gevoetbald en dat maakt alles nu net wat makkelijker.

Coach Frans moest zelfs na enkele moppentoppers erop geattendeerd worden, dat het wellicht niet onverstandig is om het ook nog even over de wedstrijd zelf te hebben en het begon in de volgende basisopstelling:
Maikel (als het publiek van de tegenstander vraagt of je keeper niet eens 5 minuten tijdstraf mag hebben, weet je genoeg) Kevin (beet zich vast in deze wedstrijd, tot wanhoop van de aanvallers), Jordie (nieuwe generatie voetballers, verstaat onder uithalen niet het terugkappen van de bal en de rust bewaren, maar daadwerkelijk uithalen en scoren, uw verslaggever wordt inderdaad wat ouder..), Roy (de coach begin in de sterkte opstelling Roy wilde zoals gebruikelijk al zijn trainingspak aandoen, maar mocht dus beginnen), Remco (heeft het doorzetten uitgevonden) en op de bank Mark (slalomde als een alpineskiër), Dave (in de eerste competitiehelft miste hij nog wel eens een kans, maar dat is er nu niet meer bij) en Robbie (speelde nog steeds levend tafelvoetbal, hield de linies gelijk).

De eerste paar minuten gebeurde niet veel en tastten de teams elkaar af tot het moment na enkele minuten dat Roy ongelukkig aan zijn enkel werd geraakt en de strijd dus al vroeg moest staken en kon dus de inmiddels vertrouwde bank weer opzoeken. De toegekende vrije trap werd door Kevin ingespeeld op Remco die simpel mocht wegdraaien en de bal via de binnenkant van de paal hard binnen schoot 0-1. De openingstreffer was het startsein voor ZVV Awt-Gelaen om door te drukken en de verbouwereerde tegenstander (die zich de avond wat makkelijker hadden voorgesteld) op een grotere achterstand te zetten. Eerst was het de beurt aan Dave die na een goede combinatie de 0-2 kon maken, daarna werd het 0-3 die Jordie die na het coachen van Kevin ‘’uithalen’’ niet de rust bewaarde, maar daadwerkelijk deed uithalen en scoorde (tja je kunt slechts zeggen dat Jordie het dan niet goed gedaan heeft). De Bar drong ondertussen wel aan, maar stuitte steeds op de verdediging of het goede keeperswerk van Maikel, de irritaties bij de tegenstander groeide en door een gele kaart, werd de man meer uitgespeeld en door Mark binnen geschoten 0-4. De ruststand werd bepaald op 0-5, uw verslaggever mist helaas de details van de treffer, maar gunt hem aan Robbie al is het maar voor zijn loopvermogen!

Na rust begon de Bar nog wel aan een offensief maar na de 0-6 van Dave, een uit de lucht geplukte bal die in deze zelfde beweging langs de keeper werd gespeeld, waarna het scoren een koud kunstje was bleek het verzet definitief gebroken. Het restant van de wedstrijd kon eigenlijk wel administratief worden afgedaan, op reddingen van Maikel en het missen van wat kansen na. Het werd 0-7 door Dave (combinatiedoelpunt) en de eretreffer werd helaas nog geïncasseerd een paar minuten voor tijd 1-7.

Na deze wedstrijd kan alleen maar geconcludeerd worden dat het team gegroeid is, het vooral concentratie en plezier uitstraalt en dat men elkaar onderling heeft gevonden. Het beste voorbeeld daarvan is dat de spelersbus waarschijnlijk nieuwe schokbrekers en ramen nodig heeft, het team + aanhang eerst het Hubertushuis bezocht en daarbij werd voorzien van drank door voorzitter Ger (Rademakers Parket) en daarna het clubcafé een vervroegde carnaval schonk.

- Robbie ’s middags al in het Hubertushuis aanwezig was op het feest van de Awt Prinse?
- Hij overweegt zijn carrière voort te zetten als levend tafelvoetballer?
- Dave wederom een oorlogswond had?
- Dit keer het niet zijn hand was maar zijn heup?
- Roy papa wordt?
- Noël Strech namens SDM Services ook nog een rondje gaf in de Wilhelmien?
- Rademakers Parket dit niet kon aanzien en de hapjes aan de overkant bestelde?
-  Uw verslaggever het vreemd vind dat ’t Pleintje nog niet lid is van de club van 50?
- Een zekere Mark M. naast een hoop likeurtjes ook nog condooms heeft overgehouden aan deze avond?
- Ricardo niet meespeelde, maar wel in Wilhelmina te vinden was?
- Uw verslaggever om 01:00 uur de eerste was die vertrok uit de Wilhelmien?
- ZVV Awt-Gelaen in 2012 nog alles won?
- Waar is dat feestje?
- HIER is dat FEESTJE!!